Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΞετσΗΠΑτος: Από τον πεντοζάλη των αγορών στον πεντοζάλογγο του λαού − ΚΚΕ: Καλός βαθμός στα κεντροαριστερά ανοίγματα

Ρεντ(ζ)ίκολο
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Νέος γύρος σκληρών μέτρων πίσω από το κλίμα ευφορίας
Κυριακή 25/06/2017 - 12:25
Nέο κύμα σκληρών μέτρων επεξεργάζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτή τη φορά για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο προσπαθεί να κρύψει πίσω από το κλίμα ευφορίας για τη συμφωνία του Eurogroup.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα
Κυριακή 25/06/2017 - 12:31 - Ενημέρωση: Κυριακή 25/06/2017 - 12:35
Σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε κυριακάτικη εφημερίδα επισημαίνει τα εξής:
«Μετά τις αγορές που θα "χόρευαν πεντοζάλη", ο κύριος Τσίπρας έφτασε στο σημείο να αναγορεύει σε υπέρτατο κριτή της πολιτικής του, τις αγορές και τους επενδυτές, δηλαδή τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Και είναι πολύ λογικό να διεκδικεί καλό βαθμό από αυτούς, από τη στιγμή που στο λαό φορτώνει αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας.
Ιζ-βερυ-γκούντ
Επίσης, είναι πολύ λογικό το άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ, τη θέση του οποίου έχει επάξια καταλάβει, ενώ εντείνεται η μεταξύ τους διαπάλη για το ποιος θα ηγεμονεύσει στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς».
902

O Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, προανήγγειλε... «λίγα μέτρα» ακόμη, επισημαίνοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση «βασικών στόχων πολιτικής» που νομοθετήθηκαν στα πλαίσια της πρώτης και της δεύτερης αξιολόγησης.
«Η εφαρμογή έχει συχνά αποτελέσει αχίλλειο πτέρνα, χωρίς αυτήν όμως δεν ριζώνουν οι αλλαγές με τρόπο βιώσιμο. Επομένως αυτό θα είναι το επίκεντρο. Υπάρχουν πολύ λίγα σε επίπεδο νέων πολιτικών που απαιτούν ευρεία νομοθέτηση. Λίγα είναι επίσης αυτά που απαιτούνται με όρους δημοσιονομικών μέτρων», σημείωσε σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Άνοιγμα του Αλ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ
Σάββατο 24/06/2017 - 21:08
Άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ τάχα «για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων» απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος ώστε να εγκλωβιστεί ο λαός εντός των τειχών.
«Θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν (το ΠΑΣΟΚ) έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων», σημειώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη  στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
«Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί», προσθέτει, ζητώντας από την Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση στην ατζέντα Μητσοτάκη, με στόχο, «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει σχέσεις με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία και προσπαθεί να εκπροσωπήσει τη λεγόμενη κεντροαριστερά στην Ελλάδα, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. 
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα της θα στηρίξει μία κυβέρνηση «ευρύτερης» συνεργασίας, που θα μπορέσει να επιβάλει πιο αποτελεσματικά τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.
«Εδώ που έχουμε φτάσει η λύση περνά μέσα από εκλογές. Εμείς δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε ως αντιπολίτευση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να συμβάλουμε ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο για να υπάρξει λύση και συνεννόηση την επόμενη μέρα», τόνισε. «Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα, μέσα σε καθεστώς πόλωσης, σε νέα αδιέξοδα. Το μοντέλο αυτό  -όπως είναι και η σημερινή κυβέρνηση- έχει αποτύχει», συμπλήρωσε. 
902

Ο Πιέρ Μοσκοβισί επικέντρωσε τα αντιλαϊκά μέτρα της τρίτης αξιολόγησης στον «εκσυχρονισμό» της κοινωνικής πρόνοιας, στην πλήρη λειτουργία του ενιαίου συνταξιοδοτικού ταμείου (ΕΦΚΑ), στις περαιτέρω «μεταρρυθμίσεις» στο σύστημα Υγείας, στο έργο που απαιτείται για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο
Από το «συμπληρωματικό μνημόνιο» με την Ευρωζώνη για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προκύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τουλάχιστον 113 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέχρι τον Ιούνη του 2018. Τα μέτρα της επόμενης φάσης αφορούν νέες παρεμβάσεις στα Εργασιακά και στο Ασφαλιστικό, καρατόμηση των προνοιακών επιδομάτων, ιδιωτικοποιήσεις και άνοιγμα των αγορών. Μεταξύ άλλων προβλέπεται:
  • Νομοθέτηση της μεταρρύθμισης για το σύστημα Κοινωνικής Πρόνοιας που θα φέρει περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα και στα επιδόματα αναπηρίας (έως το Νοέμβρη του 2017).
  • Διαμόρφωση «αξιόπιστου συστήματος εκπροσώπησης» στις κλαδικές συμβάσεις (έως το Σεπτέμβρη του 2017).
  • Νομοθέτηση της «αύξησης της απαρτίας για την προκήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία στο 50%» (έως την ερχόμενη αξιολόγηση).
  • Έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές την περίοδο Μάη - Οκτώβρη (έως το τέλος Ιούνη).
  • Επανυπολογισμός του 30% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν από το Μάη έως το Δεκέμβρη του 2016 με βάση τα «νέα δεδομένα» του νόμου Κατρούγκαλου (έως το τέλος Ιούνη).
Ανάκαμψη πάνω σε ερείπια
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τις προσπάθειες εξωραϊσμού της συμφωνίας του Eurogoup.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στη σημασία της «κοινής παραδοχής», ότι το πρόγραμμα τελειώνει το 2018 και ότι η Ελλάδα θα στηριχθεί επί της ουσίας και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αυτοδύναμη έξοδό της στις αγορές. «Αυτός δεν είναι ο τελικός μας στόχος; Σε αυτόν ακριβώς τον στόχο, μετά τις 15 Ιούνη, είμαστε κοντύτερα από ποτέ», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα σελίδα», αναγορεύοντας σε υπέρτατο κριτή της πολιτικής του τις αγορές και τους επενδυτές.
Στην πραγματικότητα προσδοκίες από την έξοδο στις αγορές έχουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα αντλήσουν περισσότερο ζεστό χρήμα, ενώ ο λαός θα φορτωθεί με νέα δάνεια. Η συμφωνία του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει και στη φάση της ανάπτυξης και στη φάση της κρίσης, αφού προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα για ολόκληρες δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.