Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία − ΚΚΕ: Ο λαός να στηρίξει τον αγώνα των συμβασιούχων (ΦΩΤΟ)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Συγκέντρωση και πορεία συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα
Πέμπτη 29/06/2017 - 12:49 - Ενημέρωση: Πέμπτη 29/06/2017 - 12:48
Με πορεία στη Βουλή ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των συμβασιούχων στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση. Αργότερα αναμένεται να συνεδριάσει η ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την πορεία των κινητοποιήσεων.
«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Μόνιμη δουλειά ζητάει η εργατιά, κόντρα σε μνημόνια και αφεντικά» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να στηρίξει τον αγώνα των συμβασιούχων - Ευθύνη του κράτους η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων
Τετάρτη 28/06/2017 - 14:04
Σε ανακοίνωση για τους συμβασιούχους των Δήμων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους συμβασιούχους των Δήμων φέρει τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αυτές οι κυβερνήσεις ψήφισαν και διατηρούν σε ισχύ ευρωενωσιακές ρυθμίσεις και μνημονιακούς νόμους, με τους οποίους ενισχύθηκε η ανταποδοτικότητα, ενώ το μόνιμο προσωπικό των Δήμων σταδιακά και μεθοδικά αντικαταστάθηκε από συμβασιούχους κι εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων, που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας.
Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απολύει χιλιάδες συμβασιούχους, καλυπτόμενη πίσω από τις διατάξεις του Συντάγματος. Αντί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη σταθερή - μόνιμη δουλειά όλων αυτών των εργαζομένων, κοροϊδεύει, υποσχόμενη δήθεν λύσεις που και την εργασιακή ανασφάλεια διαιωνίζουν και σε απολύσεις οδηγούν.
Η ρύθμιση, που ψήφισε η κυβέρνηση, αφορά προσλήψεις ελάχιστων - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες - εργαζομένων και είναι αβέβαιο αν θα καλυφθούν από τους τωρινούς συμβασιούχους. Στρώνει το έδαφος στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον τομέα της καθαριότητας, σε συμφωνίες για την είσοδο εργολάβων, σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.
Συνεπώς, η προπαγάνδα της κυβέρνησης, ότι δήθεν κόπτεται για το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας, είναι παραπλανητική. Εξίσου παραπλανητικές και άθλιες είναι οι υπόγειες κυβερνητικές διαρροές ότι ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ικανή όχι μόνο στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και στη συκοφάντηση των αγώνων των εργαζομένων.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση, η ΝΔ, μια μερίδα δημάρχων και γνωστά παπαγαλάκια, με μοιρασμένους ρόλους, προωθούν την παράδοση του τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στα αρπακτικά νύχια των καπιταλιστών, που καραδοκούν. Είναι άλλωστε γνωστές οι δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης σε Δήμους, να προχωρήσουν στη σύναψη ΣΔΙΤ, που είναι μορφή ιδιωτικοποίησης. Αν η κυβέρνηση ήταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, θα καταργούσε το νομοθετικό πλαίσιο που την προωθεί.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα του κλάδου και των συμβασιούχων. Καλεί το λαό να στηρίξει τον αγώνα των συμβασιούχων, να γυρίσει την πλάτη στον κοινωνικό αυτοματισμό, που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τ’ άλλα κόμματα. Η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς εργολάβους και ιδιώτες, χωρίς χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καμία απόλυση».
902

Η πορεία φτάνοντας στη Βουλή αναγκαστικά σταμάτησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία ήταν κλειστεί στο ύψος των «λουλουδάδικων» αφού σε μια νέα κυβερνητική επίδειξη αυταρχισμού η αστυνομία έχει παρατάξει κλούβες των ΜΑΤ. 
Νωρίτερα συμβασιούχοι που ήρθαν από πολλές περιοχές της χώρας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Εκεί μίλησαν ο Ηλίας Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής, μεταφέροντας τον αγωνιστικό χαιρετισμό των 5 δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βαγγέλης Βασιλάκος, μέλος της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων, η Σοφία Εξαδάκτυλου, εκ μέρους της Επιτροπής Συμβασιούχων Θεσσαλονίκης και ο Χρύσανθος Κυριαζής, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αττικής. Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πάτρας και Χαϊδαρίου, Ανδρέας Αθανασόπουλος και Μόσχος Χουδελούδης, αντίστοιχα. Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης και εργαζόμενοι του δημοσίου στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί έως την λήξη της βάρδιας. 
Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν  συμβασιούχοι από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτία, Βόλο, Βόρεια Εύβοια, Πυλαία - Χορτιάτη, Αμφίπολη Σερρών κλπ, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν συνδικάτα και φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.