Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Το επώνυμο με το ένα γράμμα: «Ρ» (όπως λέμε ρεντίκολο). ΤΣΙΠΑ δεν είχε ποτέ! − Οι καρχαρίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν προς ψήφιση τα μέτρα σε σύμβαση για τα ψάρια! − Και τα ψάρια βρωμάνε απ' το κεφάλι!! − Πάνε και τα εργασιακά, πάει και το αφορολόγητο, πάνε κι οι συντάξεις − ΚΚΕ: Καταψηφίζουμε και αποχωρούμε από την κατάπτυστη διαδικασία (VIDEO) − ΠΑΜΕ σήμερα, 15:30, σε συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Νέα απώλεια 250 εκατ. ευρώ για τους συνταξιούχους, παραμένουν στο ψυγείο οι ΣΣ Εργασίας
Πέμπτη 08/06/2017 - 22:25 - Ενημέρωση: Παρασκευή 09/06/2017 - 07:30
Κατατέθηκαν οι τροπολογίες με τα επιπλέον προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και αφορούν το πάγωμα των συντάξεων και των συλλογικών διπραγματεύσεων, το αφορολόγητο όριο, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Όλες οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «Κύρωση Συμφωνίας για την Ίδρυση Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο» και αναμένεται να ψηφιστούν εντός ολίγων ωρών μεδιαδικασία εξπρές.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει τις τροπολογίες και αποχωρεί από την κατάπτυστη διαδικασία
Παρασκευή 09/06/2017 - 11:35 - Ενημέρωση: Παρασκευή 09/06/2017 - 11:38
Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία συζήτησης των πέντε αντεργατικών τροπολογιών (βλέπε πιο κάτω) που αποτελούν τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τις άθλιες απαράδεκτες πραξικοπηματικές διαδικασίες που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, αλλά και το περιεχόμενο των τροπολογιών, αποχώρησε από τη διαδικασία.
Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν συνέχεια και μέρος του 4ου μνημονίου που συμφώνησε και υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Αποδεικνύεται ότι και κατά τη διάρκεια της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, κερδισμένοι είναι οι πλουτοκράτες και ζημιωμένοι οι εργαζόμενοι καθώς τα μέτρα μειώνουν τις συντάξεις, παγώνουν τις συλλογικές συμβάσεις, διευκολύνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και καρατομούν το αφορολόγητο. 
Επιβεβαιώνεται, συνέχισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, ότι τις διευκολύνσεις για το χρέος, όπως παρουσιάζει η κυβέρνηση τα μέτρα, τις πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση του χρέους δεν είναι «εθνική υπόθεση» αλλά σκληρός ταξικός στόχος. «Ο λαός ματώνει για ένα χρέος που ούτε δημιούργησε ούτε ευθύνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Το ΚΚΕ, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος, καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, να περάσουν στην αντεπίθεση, να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο στο περιεχόμενο, αλλά ακόμα και στον τρόπο νομοθέτησής της. 
902

Η τροπολογία για τις συντάξεις
Ύψους 250 εκατ. ευρώ είναι η πρόσθετη απώλεια για τους συνταξιούχους αφού με την τροπολογία της κυβέρνησης παγώνουν και το 2022 οι αυξήσεις στις συντάξεις.
Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της τροπολογίας «από τον κρατικό προϋπολογισμό προκύπτει εξοικονόμηση δαπάνης για το οικονομικό έτος 2022 ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ» για να πιαστεί ο στόχος των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων και για αυτό το λόγο «μετατίθεται για την 1/1/2023 από την 1/1/2022 που ισχύει, η έναρξη αναπροσαρμογής των κύριων συντάξεων βάσει των οριζόμενων συντελεστών».
Η τροπολογία για τα Εργασιακά
Η τροπολογία για τη συλλογική διαπραγμάτευσης αναφέρει πως «με την προτεινόμενη διάταξη, η αναστολή των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης αποσυνδέεται από το ΜΠΔΣ, καθώς προβλέπεται ότι αυτή θα ισχύσει έως την 20.8.2018 υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος». Συνεπώς η επαναφορά των συλλογικών διπραγματεύσεων μετατίθεται στο μέλλον.
Η τροπολογία για το αφορολόγητο
Σκοπός της τροπολογίας είναι με σαφέστερη διατύπωση να ξεκαθαριστεί ότι αν κριθεί αναγκαίο η μείωση του αφορολόγητου ορίου μπορεί να ισχύσει από το 2019 και όχι από το 2020.
Αυτό θα αποφασιστεί στο τέλος του 2018 σε συμφωνία με το ΔΝΤ και του ευρωπαϊκούς θεσμούς με κριτήριο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2019. Σε αυτή την περίπτωση χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν ένα μισθό ή σύνταξη ένα χρόνο νωρίτερα.
Η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς
Ζητήματα για τη διευκόλυνση της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα επιλύσει η συγκεκριμένη τροπολογία.
Συγκεκριμένα προβλέπει ότι το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ο υπάλληλος του πλειστηριασμού αποδίδει το τέλος χρήσης στον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.
Επίσης, επαναπροσδιορίζεται το περιεχόμενο της προβλεπόμενης Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών.
Η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Η δεύτερη παράγραφο της τροπολογίας προβλέπει ότι το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης που μπορεί να εκχωρηθεί ή ενεχυριαστεί για τη χορήγηση δανείου, δεν μπορεί να υπερβαίνει, είτε το σύνολο της ετήσιας αυτής χρηματοδότησης, που δικαιούνται κατά το οικονομικό έτος στο οποίο χορηγείται το δάνειο, είτε ως ποσοστό αυτής που υπερβαίνει το 50% της εκάστοτε ετήσιας χρηματοδότησής τους.
Η πρώτη παράγραφος αναφέρει ότι ο υποψήφιος βουλευτής ή ευρωβουλευτής - και όχι οι τράπεζες, έχει την ευθύνη να κάνει γνωστό στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.