Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΟΤΑ: Η καθαριόρητα στα αρπαχτικά − Εργαζόμενοι: Στις απολύσεις κανείς συμβιβασμός − ΚΚΕ: Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΟΤΑ
Δυναμική η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Σταθερή η κυβέρνηση στο χτύπημα της μόνιμης δουλειάς
Δευτέρα 26/06/2017 - 16:17 - Ενημέρωση: Δευτέρα 26/06/2017 - 16:16
Δυναμική ήταν η κινητοποίηση των συμβασιούχων στους ΟΤΑ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα στην πλατεία Ομονοίας.
*
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά αντί να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα
Δευτέρα 26/06/2017 - 14:13
Σε σχόλιο που εξέδωσε για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει τώρα το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά όλων αυτών των εργαζομένων, αντί να τους κοροϊδεύει, υποσχόμενη δήθεν λύσεις που διαιωνίζουν την εργασιακή ανασφάλεια και αντικειμενικά στρώνουν το έδαφος για απολύσεις και για την παράδοση του τομέα της Καθαριότητας στα αρπακτικά νύχια των ιδιωτών καπιταλιστών που καραδοκούν.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ευθύνεται η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και όχι οι αγώνες εργαζομένων, που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας, τη στιγμή που καλύπτουν πάγιες ανάγκες των δήμων».
902

Στη συγκέντρωση μίλησε η Παναγιώτα Χάλαρη, συμβασιούχος από το Δήμο Κερατσινίου, η οποία τόνισε ότι η κυβερνητική πρόταση για διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, καθώς και για νέα ολιγόμηνη σύμβαση για τους σημερινούς εργαζόμενους, μέχρι την ανακοίνωση των επιτυχόντων του διαγωνισμού, είναι ένα ακόμα κόλπο για να προχωρήσει στις απολύσεις. «Σας την επιστρέφουμε ως απαράδεκτη», τόνισε.
Με σύνθημα «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, στις απολύσεις κανείς συμβιβασμός» οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών όπου απαίτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Την είσοδο του υπουργείου είχαν αποκλείσει δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικροένταση. Τελικά, κάτω από την πίεση των διαδηλωτών αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μπήκε στο υπουργείο για να συναντηθεί με τον υπουργό, ενώ την ίδια ώρα γίνονταν γνωστό ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας για τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης κατέθετε ανάλογη καταγγελία στην Εισαγγελία.
Ο Π. Σκουρλέτης στη συνάντηση επανέλαβε τα περί αντισυνταγματικότητας της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Την κυβερνητική στάση κατήγγειλε ο Χρύσανθος Κυριαζής, στέλεχος της ΔΑΣ και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για το αποτέλεσμα της συνάντησης. Επίσης, κατήγγειλε την παρουσία των ΜΑΤ αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Στη κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Μετά τη συγκέντρωση συνεδρίασε η Παννατική Επιτροπή Συμβασιούχων όπου πάρθηκαν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα.
Συγκεκριμένα αύριο  Τρίτη 27 Ιούνη  θα πραγματοποιηθούν πλατιές εξορμήσεις ενημέρωσης του κόσμου σε όλη την Αθήνα με σύνθημα «τα σκουπίδια είναι στο δρόμο γιατί η κυβέρνηση απολύει αυτούς που τα μαζεύουν».
Την Τετάρτη 28 Ιούνη η Παννατική Επιτροπή καλεί σε νέα συγκέντρωση στις 10 το πρωί στις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Κορυφαία στιγμή η 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29 Ιούνη και η πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ομονοίας. Επίσης, αποφασίστηκε την ημέρα που θα συζητηθεί η κυβερνητική τροπολογία στη Βουλή να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.