Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

ΝΑΤΟ-Σούδα: H νέα φάση επιχειρήσεων και το αναβαθμισμένο «Ευγενές Άλμα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ − Φαντάροι Έβρου: Επιστολή για την εμπλοκή στην άσκηση Noble Jump


ΝΑΤΟΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Σχεδιάζει την επόμενη φάση «επιχειρήσεων ασφάλειας» στη θάλασσα...
...ενώ εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο για τον έλεγχο πηγών και διαύλων της Ενέργειας
Λίγα 24ωρα μένουν έως το 8ο ετήσιο συνέδριο του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), στη Σούδα της Κρήτης, που γίνεται στις 6 - 8/6, με αντικείμενο την «ασφάλεια» των ευρωατλαντικών μονοπωλίων και των επιχειρηματικών σχεδίων στον κρίσιμο δίαυλο της Ανατολικής και Κεντρικής Μεσογείου.
Το αντικείμενο του επικείμενου συνεδρίου είναι ο σχεδιασμός της «ασφάλειας» των ευρωατλαντικών σχεδίων στην περιοχή. (φωτ. από πρόσφατη άσκηση ναυτών αμερικάνικου αντιτορπιλικού στις υποδομές του ΚΕΝΑΠ)
Πρόκειται για χώρο και στόχο όπου διεκδικεί ρόλο - και με τις Ενοπλες Δυνάμεις της - και η ντόπια αστική τάξη, παρατάσσοντάς τες στην εν λόγω ζώνη, εμπλέκοντας βαθύτερα το λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς για την «ασφάλεια» των πηγών και διαύλων της Ενέργειας και του εμπορίου αλλά και για τον στρατηγικό της στόχο, μετατροπής της χώρας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο.

Ανοιχτή επιστολή φαντάρων από τον Εβρο

Ενάντια στην εμπλοκή στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump». Με ανοιχτή τους επιστολή, φαντάροι που υπηρετούν στην 50ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία που εδρεύει στον Εβρο, διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της χώρας στη ΝΑΤΟική άσκηση, ενώ «αφιερώνουν» και ένα ποίημα του Μπ. Μπρεχτ στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ.
Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν:
«Αλλη μια φόρα, η Ελλάδα και οι Ενοπλες Δυνάμεις της, αυτή τη φορά ως φιλοξενούν έθνος, θα συμμετέχουν σε τέτοιες επιχειρήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία του ελληνικού λάου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ μόνο παράγοντας σταθερότητας δεν είναι, καθώς οι εντάσεις στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί.
Ως στρατιώτες διαμαρτυρόμαστε για την υποστήριξη της άσκησης, καθώς το ΝΑΤΟ έχει αποδείξει ότι μόνο δεινά φέρνει για τους λαούς, όπως έχει κάνει άλλωστε με τους λαούς του Αφγανιστάν, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης... και η λίστα συνεχίζεται.
Κανένας μας να μη βγει εκτός συνόρων, να επιστρέψουν όσοι είναι ήδη εκτός.
Να κλείσει η βάση της Σούδας.
Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες του ΝΑΤΟ.
Στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ έχουμε μόνο να πούμε:
Στρατηγέ, το τανκ σου είναι δυνατό μηχάνημα
Θερίζει δάση ολόκληρα,
κι εκατοντάδες άνδρες αφανίζει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
χρειάζεται οδηγό.
Στρατηγέ, το βομβαρδιστικό σου είναι πολυδύναμο.
Πετάει πιο γρήγορα απ' τον άνεμο,
κι απ' τον ελέφαντα σηκώνει βάρος πιο πολύ.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
χρειάζεται πιλότο.
Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ.
Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Ξέρει να σκέφτεται».

Άλλωστε, το ίδιο το ΚΕΝΑΠ και η λειτουργία του εδώ αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη αυτής της πρεμούρας της. Θυμίζουμε ότι το Κέντρο παίζει κομβικό ρόλο για τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, καθώς εκπαιδεύει (σε αλλεπάλληλα, υψηλών απαιτήσεων και εξειδικευμένα «σχολεία») στελέχη για έλεγχο θαλασσών με νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», της «πειρατείας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών».
Σε αυτό έχουν ήδη εκπαιδευτεί εκατοντάδες στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από διάφορες χώρες. Διόλου τυχαία, το ΚΕΝΑΠ ήταν το πρώτο ΝΑΤΟικό κέντρο που έλαβε την υψηλότερη μορφή πιστοποίησης της λυκοσυμμαχίας, ενώ το επισκέπτονται συχνά - πυκνά ανώτατα στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που μάλιστα το έχουν χαρακτηρίσει «το διαμάντι του ΝΑΤΟ». Π.χ. αρχές της βδομάδας το επισκέφτηκε ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ («Supreme Allied Commander Transformation» - SACT, νούμερο 2 στρατιωτικός διοικητής της λυκοσυμμαχίας), Denis Mercier.
Με «θεματολογία» ενεργότερης εμπλοκής
Σχετικά με το Συνέδριο, η διοίκηση του ΚΕΝΑΠ απέστειλε εδώ και καιρό στο ΓΕΕΘΑ, τα στρατηγεία και τις διοικήσεις του ΝΑΤΟ, πρεσβείες, άλλους παράγοντες και κέντρα, σχετικό ενημερωτικό υλικό για το επερχόμενο συνέδριο, με θέμα «Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων ασφάλειας στη θάλασσα ως μέσο για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας και να αντιμετωπιστούν οι εξελισσόμενες απειλές στη θάλασσα».
Επισήμως, σκοπός του φετινού συνεδρίου είναι να βοηθήσει και να εμβαθύνει στη συζήτηση για αυτά τα θέματα και να προωθήσει «λύσεις». Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε 4 θεματικές:
  • «Προκλήσεις για την ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου, με έμφαση στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο».
  • «Ευκαιρίες για συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ, τον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς για το κοινό συμφέρον ενός πιο ασφαλούς θαλάσσιου περιβάλλοντος».
  • «Η στρατηγική νότια κατεύθυνση, με ιδιαίτερη έμφαση στην εμπλοκή και συνεργασία των εταίρων».
  • «Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας και η εφαρμογή των σχετικών συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, όπως αναφέρονται στο δημόσιο ανακοινωθέν».
Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ως ομιλητές του συνεδρίου εμφανίζονται υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κρατών - μελών τους, των ΗΠΑ, της INTERPOL, αλλά και στελέχη επιχειρήσεων. Π.χ. στέλεχος της γερμανικής «Thyssenkrupp» θα αναλύσει το ρόλο των υποβρυχίων στις επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας, με έμφαση στη Μεσόγειο.
Από παλιότερη άσκηση στο ΚΕΝΑΠ
Μέρος παίρνουν και επιστήμονες, π.χ. πανεπιστημιακός από τον Καναδά, που σηματοδοτώντας και γύρω από το τι γίνεται όλη αυτή η κινητοποίηση στρατιωτικών δυναμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα αναπτύξει το θέμα «Τα γεωλογικά φαινόμενα που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσογειακή λεκάνη».
Να καταγραφεί, και ως δείγμα ότι μεθοδεύουν συστηματικά την προετοιμασία τους πάνω σ' αυτά τα μέτωπα, ότι το 8ο συνέδριο του ΚΕΝΑΠ δένει θεματολογικά με το το 6ο συνέδριό του, του 2015, που πραγματεύτηκε τις «Τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις για την Ενεργειακή Ασφάλεια στο θαλάσσιο περιβάλλον», που αντανακλούσε από τότε το αυξημένο ενδιαφέρον των μονοπωλίων για τον έλεγχο, και με στρατιωτικά μέσα, πηγών Ενέργειας, εγκαταστάσεων, αγωγών και διαύλων.
Τέλος, μια εικόνα της σημασίας και της απήχησης που έχουν τα συνέδρια του ΝΑΤΟικού κέντρου δίνει και το γεγονός ότι στο περσινό, 7ο συνέδριο (με θέμα «Προκλήσεις για τη θαλάσσια ασφάλεια προερχόμενες από το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα στη θάλασσα») συμμετείχαν 155 σύνεδροι από την Ελλάδα, 24 κράτη - μέλη και οργανισμούς του ΝΑΤΟ, κράτη εκτός Συμμαχίας, οργανισμούς της ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και εκπρόσωποι της διεθνούς ακαδημαϊκής, επιχειρηματικής και ναυτιλιακής κοινότητας.
Με αναβαθμισμένο ρόλο στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του ΝΑΤΟ
Στο μεταξύ, την προσπάθεια της κυβέρνησης να αναλάβει «αναβαθμισμένους ρόλους» στα πλαίσια των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών αποτυπώνει και το γεγονός ότι οι ΕΔ ανέλαβαν ηγετικό ρόλο και σε μια ακόμα κρίσιμης σημασίας διαδικασία του ΝΑΤΟ: Την τυποποίηση της εκπαίδευσης, των οπλικών μέσων και των διαδικασιών που εφαρμόζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στελέχη του επισκέφτηκαν την έδρα των Πολωνικών Αρχών Τυποποίησης στη Βαρσοβία, και συμφώνησαν τη συνδιοργάνωση «εκπαιδευτικών ενοτήτων τυποποίησης ΝΑΤΟ», οι οποίες προγραμματίζεται να γίνουν στο ΚΕΝΑΠ από τον Οκτώβρη, με τη διεξαγωγή πιλοτικού σχολείου.
«Οι ανωτέρω δράσεις προκύπτουν από την εφαρμογή του πλαισίου υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού ΝΑΤΟ για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και τυποποίησης της Συμμαχίας, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σε συνεργασία με την Πολωνία ανέλαβαν, στο επίπεδο της Ανώτατης Επιτροπής Τυποποίησης ΝΑΤΟ ("Committee for Standardization" - CS), το ρόλο των επικεφαλής κρατών ("lead nations"), με σκοπό τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός σχεδίου δράσεως ενίσχυσης της εκπαίδευσης στην τυποποίηση ΝΑΤΟ», αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.