Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Δημήτρης Κουτσούμπας: Με όποια ανάπτυξη, ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να ματώνει για τα κέρδη των λίγων − Αλέξης Τσίπρας: Ιστορικές στιγμές (η Οχτωβριανή) που άλλαξαν τον κόσμο, αλλά πάμε μπροστά τώρα (!!) − Μποτίλια Στον Άνεμο: Πάρ' τονε στο γάμο σου... (VIDEO)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Τρίτη 20/06/2017 - 13:16 - Ενημέρωση: Τρίτη 20/06/2017 - 18:56
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συμφωνία του Eurogroup και το Κυπριακό. 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προσέφερε στον πρωθυπουργό τη μπροσούρα με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης (δείτε παρακάτω). 
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την εξής δήλωση: 
«Μας ενημέρωσε ο κ. πρωθυπουργός για την πορεία των διαπραγματεύσεων, με βάση τις γνωστές θέσεις της κυβέρνησής του, με τις οποίες πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, από καμιά εξέλιξη με τους εταίρους μέσα σ’ αυτή την κατάσταση. Νέα μνημόνια τα οποία πλέον είναι μνημόνια διαρκείας, αν όχι προγράμματα, νέες ρυθμίσεις για αντιλαϊκά μέτρα, νέα νομοθεσία που θα πλήττει πάλι τα λαϊκά εισοδήματα. Και φυσικά δεν πρόκειται να βάλουν φρένο ή να καταργήσουν προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, τις οποίες πληρώνει ο ελληνικός λαός σήμερα πολύ ακριβά.
Ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ματώνει, άρα η πάλη του είναι η μόνη διέξοδος σ’ αυτή την κατάσταση, δεν πρέπει κανείς μας να ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης. Η όποια ανάπτυξη -αν έρθει- θα είναι μικρή, θα είναι αναιμική, θα αφορά μόνο κάποιους τομείς της οικονομίας, θα αφορά συγκεκριμένους μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι θα μεγαλώνουν την κερδοφορία τους εκμεταλλευόμενοι τους εργαζόμενους και ο ελληνικός λαός πάλι θα είναι το μόνιμο υποζύγιο, ματώνοντας για τα πλεονάσματα, ματώνοντας για τα κέρδη των λίγων. Η όποια συζήτηση διεξάγεται και αυτές τις ημέρες για το δημόσιο χρέος, όπως και για τα Φορολογικά, μπορεί να μας δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα τους, όμως κρύβουν την ουσία, τη βάση της εξαθλίωσης που ζει ο λαός μας, η οποία βρίσκεται σ’ αυτές τις εκμεταλλευτικές σχέσεις που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Αυτό πρέπει να δούμε, αυτό είναι το δάσος και να μη βλέπουμε το δέντρο και τα όποια μεγάλα λόγια περί δήθεν ανάπτυξης, η οποία δεν θα φέρει τέλος στη μεγάλη ανεργία, δεν θα φέρει τέλος στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, δεν θα φέρει τέλος στο μάτωμα του ελληνικού λαού.
Μας ενημέρωσε και για τις εξελίξεις για το κυπριακό πρόβλημα. Εξακολουθεί να είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, απ’ αυτό δεν πρέπει να φύγουμε. Η θέση μας ως ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη. Μιλάμε για μια Κύπρο ενιαία, για ένα κράτος και όχι δύο κράτη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και όλων των υπολοίπων που υπάρχουν και ζουν στην Κύπρο, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και βεβαίως χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς προστάτες. Το καθοριστικό ζήτημα και σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι ότι χρειάζεται να αναφέρεται ρητά η άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, όπως και το σταμάτημα αυτού του απαράδεκτου και αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων. Είναι καθοριστικά ζητήματα αυτά και με βάση αυτά πορευόμαστε.
Την ίδια στιγμή υπάρχει και η τουρκική αστική τάξη, είδαμε χθες τον πρωθυπουργό της Τουρκίας να επισκέπτεται τη χώρα μας, ακούσαμε και τις δηλώσεις του. Είναι ξεκάθαρο ότι η τουρκική αστική τάξη δεν αφήνει απ’ το οπτικό της πεδίο, όσο κι αν μιλά για θάλασσα ειρήνης στο Αιγαίο, για συνεργασία, για ειρηνικές λύσεις, όμως έκανε -και με το διπλωματικό τρόπο που ξέρει η τουρκική εξωτερική πολιτική- τις δηλώσεις του ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, του λαού μας, αμφισβητήσεις συνόρων, μίλησε στην ουσία για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, μίλησε για συνεκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα βάζοντας το ζήτημα των ενεργειακών πηγών και της συνεκμετάλλευσης των πλούσιων κοιτασμάτων που υπάρχουν, αμφισβητώντας και τις ΑΟΖ, αυτό που δικαιούται η χώρα μας ή και άλλες γειτονικές χώρες».
«Πραγματική επανάσταση»
«Συμπληρώνονται 100 χρόνια φέτος» από την Οκτωβριανή επανάσταση και «θα γίνουν γιορτασμοί» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσφερε στον πρωθυπουργό την μπροσούρα με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. «Μιλάμε για πραγματική επανάσταση» είπε.
Στο διάλογο που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «είναι ιστορικές στιγμές που άλλαξαν τον κόσμο αλλά πάμε μπροστά τώρα» και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως «η ιστορική πείρα πρέπει να υπάρχει όχι ως μνήμη αλλά κυρίως ως συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον γιατί κανείς δεν αμφισβητεί ότι ήταν επανάσταση όντως, που άλλαξε την ιστορία».
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μεγάλη συμβολή στην αντιφασιστική νίκη που χωρίς τη συμβολή των δυνάμεων της ΕΣΣΔ δεν θα μπορούσε να συμβεί». «Αυτό έγινε κατορθωτό διότι υπήρχε ένα σύστημα που μπόρεσε να οργανώσει και την αντίσταση στο φασισμό και την αντίσταση σε όλες αυτές τις επιθέσεις», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.