Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Μ(αύροι) Κ(υβερνητικοί) Ο(λολυγμοί) στο σαπιοκάραβο της ΕΕ με τους ΝΑΤΟικούς διακινητές προσφύγων − ΚΚΕ: Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τσακίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ιμπεριαλιστική ειρήνη τους

Υποκρισία για τους πρόσφυγες
Περίσσεψε για άλλη μια φορά η υποκρισία, με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων. Μάλιστα, οι πιο γοεροί «λυγμοί» έρχονται από εκείνους που έχουν συνευθύνη για το πρόβλημα και τον πρώτο λόγο στη διαχείρισή του, δηλαδή από την κυβέρνηση, η οποία:
 • ...«κλαίει» για το δράμα των προσφύγων και μιλά για «πλανήτη των ξεριζωμένων», όταν την ίδια στιγμή συμμετέχει μέχρι τα μπούνια σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που είναι η βασική αιτία του ξεριζωμού και της προσφυγιάς.
 • ...εκφράζει τη συμπάθειά της για τα προσφυγόπουλα και μιλά για «αλληλεγγύη», όταν την ίδια στιγμή συμφωνεί και υλοποιεί αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν αυτούς τους ανθρώπους και δεν τους επιτρέπουν να συνδεθούν με τις οικογένειές τους, να κατευθυνθούν στα κράτη που επιθυμούν.
 • ...καταδικάζει την ξενοφοβία και τις ρατσιστικές επιθέσεις, όταν την ίδια στιγμή, με δική της ευθύνη, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα κέντρα κράτησης και φιλοξενίας, σε συνδυασμό με τις συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι κυρίως στα νησιά, είναι το υπόβαθρο για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο χρυσαυγίτες και άλλες εθνικιστικές ομάδες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Τα 65,6 εκατομμύρια πρόσφυγες είναι θύματα ενός συστήματος που φέρνει πόλεμο, φρίκη και θάνατο
Τρίτη 20/06/2017 - 19:02
Σε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τα 65,6 εκατομμύρια πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι δεν είναι απλώς μια "ανθρωπιστική κρίση". Είναι η τραγική επιβεβαίωση του πραγματικού χαρακτήρα ενός συστήματος που, όταν δεν μπορεί να λύσει τις αντιφάσεις του τσακίζοντας τα δικαιώματα των λαών, καταφεύγει στον πόλεμο σπέρνοντας φρίκη, θάνατο και προσφυγιά. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τσακίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ιμπεριαλιστική ειρήνη!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που καλλιεργεί το μύθο της δήθεν ανθρώπινης στάσης απέναντι στους πρόσφυγες, δεν είναι "αθώα του αίματος". Ευθύνεται για τον εγκλωβισμό 62.000 προσφύγων στην Ελλάδα και το διπλό εγκλωβισμό - κάτω από άθλιες συνθήκες - στα νησιά. Έφερε την ειδική ναυτική ΝΑΤΟική δύναμη στο Αιγαίο, με πρόσχημα τους πρόσφυγες και μετανάστες. Δίνει το 2,4% του ΑΕΠ, 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, που τα κλέβει από τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, στη ΝΑΤΟική δολοφονική μηχανή. Προσφέρει στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές πολλαπλές διευκολύνσεις και υπηρεσίες, την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και τη χρονική επέκτασή της. Συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές αποστολές και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, υπηρετώντας το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του εγχώριου κεφαλαίου. Εμπλέκει το λαό, όλο και πιο βαθιά, στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ευθύνεται για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.
Το ΚΚΕ, που σταθερά παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, καλεί τον ελληνικό λαό, τους πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν ενωμένα και οργανωμένα:
 • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σε αυτούς.
 • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών".
 • Καμία ανοχή στον εθνικισμό και το ρατσισμό.
 • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες
 • Απεγκλωβισμός των προσφύγων και διεκδίκηση του δικαιώματός τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ
 • Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσον καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ».
902

Ας δούμε, όμως, όλα αυτά λίγο πιο αναλυτικά:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας, όπως και οι προηγούμενες, έχει ευθύνη για τις προσφυγικές ροές, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, μέσα από τις δομές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συμμετέχουν ενεργά σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο.
Ακόμη, δίνει «γην και ύδωρ», αλλά και 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για να υλοποιούνται οι δολοφονικοί ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί, στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας».
 • Αυτοί οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις είναι που διώχνουν τους χιλιάδες ανθρώπους μακριά από τις πατρίδες τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, που στην ουσία ήταν ένα παζάρι μεταξύ των αστικών τάξεων της Τουρκίας και των χωρών - μελών της λυκοσυμμαχίας, πανηγύριζε και ισχυριζόταν πως έτσι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Στην πραγματικότητα, αυτό που έγινε ήταν ο διπλός εγκλωβισμός των προσφύγων, αφού και δεν μπορούν να φύγουν για τον προορισμό που θέλουν, και δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους χώρους κατάλληλους για να ζήσουν, στην ηπειρωτική χώρα.
 • Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών μηχανισμών με την πολιτική τους ευθύνονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων στα hot spots.
Σε αυτά εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού με χιλιάδες –διπλά– εγκλωβισμένους ξεριζωμένους, που επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τις εγκληματικές δολοφονικές επιθέσεις φασιστοειδών.
Αυτές οι συνθήκες είναι λογικό να προκαλούν την αντίδραση από πρόσφυγες και μετανάστες.
Εδώ ακριβώς βρίσκει έδαφος το ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστοειδών, που μάλιστα το σιγοντάρουν και «επίσημες τοπικές αρχές».
 • Η κυβέρνηση, για να εξαγνίσει την πολιτική της, προσπαθεί να οικειοποιηθεί το κύμα της αλληλεγγύης που εκφράστηκε από το λαό στους χιλιάδες διωγμένους από τις πατρίδες τους.
Μόνο που αυτή η αλληλεγγύη καμιά σχέση δεν έχει με την ανάθεση της διαχείρισης του Προσφυγικού στις ΜΚΟ από την κυβέρνηση και την ΕΕ, τις οποίες μάλιστα χρηματοδοτούν με πολλά εκατομμύρια ευρώ.
 • Οι ΜΚΟ έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι τους τους χώρους που ζουν αυτοί οι άνθρωποι, ενώ πολύ συχνά εξυπηρετούν άλλους σχεδιασμούς.
Παγκόσμια Μέρα για τους Πρόσφυγες χτες, κι αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κρατήσουμε δεν είναι το «κλάμα» των ενόχων, αλλά τη μόνη επιλογή που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική διέξοδο.
 • Και αυτή δεν είναι άλλη από την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.