Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Χρυσοί τραμπούκοι του καπιταλισμού − ΚΚΕ: Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή συνεχίζει να επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα

ΠΕΡΑΜΑ
Τραμπουκισμοί κατά εκπαιδευτικών και γονέων από μέλη της Χρυσής Αυγής
Τρίτη 17/01/2017 - 19:35 - Ενημέρωση: Τρίτη 17/01/2017 - 20:28
Με τους  γνωστούς «τραμπουκισμούς» μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλαν στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος που έχει ενταχθεί στο   πρόγραμμα για να φοιτήσουν εκεί 25 προσφυγόπουλα που διαβιώνουν στο κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού.

ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη νέα επίθεση με τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα
Τρίτη 17/01/2017 - 19:41
Σε ανακοίνωση για τη νέα επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο τσιράκι του συστήματος της εκμετάλλευσης, συνεχίζει να επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα επίθεση με τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σήμερα σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν παιδιά θύματα του πολέμου.
Ο ελληνικός λαός, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, να αντιτάξουν τη δική τους αλληλεγγύη απέναντι στα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, εξαιτίας των πολέμων και της βαρβαρότητας. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά».
902

Χτύπησαν, απείλησαν, έβρισαν εκπαιδευτικούς και γονείς που είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία φοίτησης των προσφυγόπουλων, προκειμένου να περάσουν τη θέση τους ότι δεν πρέπει να φοιτήσουν στο σχολείο τα προσφυγόπουλα - θύματα του πολέμου. Κοντά τους και «θεατές» - σύμφωνα με καταγγελίες - τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης των θρασύδειλων, δεν παρενέβησαν.
Για σήμερα το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη συνάντηση  του προϊστάμενου της Α' βάθμιας εκπαίδευσης με Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικούς και άλλους  εμπλεκόμενους φορείς. Από το πρωί, ο Γ. Λαγός και οι γνωστοί «μπράβοι» ακόλουθοί του, βρέθηκαν έξω από το σχολείο απαιτώντας να μπουν στη συνάντηση.  Σύμφωνα με καταγγελίες παρευρισκομένων, εισέβαλαν στο σχολείο.
Λίγο αργότερα, και υπό το βλέμμα των αστυνομικών, αποχώρησαν από το χώρο. Αργά το απόγευμα, η Χρυσή Αυγή, κυκλοφόρησε ένα μονταρισμένο βίντεο σχεδόν δύο λεπτών που τραβήχτηκε πολύ νωρίτερα από αυτά που συνέβησαν, με το οποίο επιχειρεί να παρουσιάσει την εικόνα αντίθεσης των γονέων στη φοίτηση των προσφυγόπουλων και τον Γ. Λαγό να τους «συμπαραστέκεται», μιλώντας ήρεμα και μέσα στην ευγένεια... 
Ανακοίνωση για το περιστατικό, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας με την οποία
καταδικάζει με τον «πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης».
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής
δήλωσε πως «η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα».
Καταλήγοντας, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σημειώνει πως
«έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο».

Καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ

Να απομονώσει τα φασιστικά στοιχεία καλεί το λαό του Περάματος η Κομματική Οργάνωση Περάματος του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τους σχεδιασμούς και την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής. Τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της αστυνομίας, «η οποία μάλιστα συνόδεψε - όπως αναφέρει - τους χρυσαυγίτες μέσα στο σχολείο», αλλά και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, η οποία έφερε «προ τετελεσμένων γεγονότων τα πράγματα, ουσιαστικά βάζοντας βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής».

Η Κομματική Οργάνωση καλεί το λαό της εργατούπολης «μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να διεκδικήσει ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με ευθύνη από το κράτος, όλη την απαραίτητη υγειονομική φροντίδα που χρειάζονται τα ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα. Να φύγουν οι ΜΚΟ - επιχειρηματίες που εξυπηρετούν διάφορους ύποπτους σκοπούς. Να διεκδικήσει να πάνε οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες που επιθυμούν, εδώ και τώρα».

«Το Πέραμα και ο Πειραιάς ξέρουν από προσφυγιά. Τότε ήταν οι Μικρασιάτες, σήμερα οι Ασιάτες. Ξέρουν ότι την προσφυγιά και τη μετανάστευση τη γεννούν ο καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα Ελλήνων και προσφύγων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ενάντια στα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες που θέλουν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό στη χαμοζωή», υπογραμμίζει.

902

3 σχόλια:

  1. "εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία."!!
    Τ' ακούτε κνίτες-κνίτισσες;
    Η εξουσία, όχι μόνο περιορίζεται σε ...διαπιστώσεις(!) και ...ευχές(!), αλλά σας προειδοποιεί: Για σας, όπως καταλαβαίνετε, οι αστυνόμοι δεν θα παρακολουθούν απλώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου Σεχτάρ!
      Το χειρότερο βέβαια, αφού οι συριζαίοι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους πασοκονου-δούλους, είναι η εδραίωση των εγγκλγηματιών της Χρυσής Αυγής και η "διχασμένη" κοινωνία του Περάματος.
      Έρχονται χρόνια (πιο) μαύρα.

      Με δύναμη πάλι και πάλη

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.