Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Κυριάκος Ρόκος: Αναδυόμενα Στοιχεία - Έκθεση μέχρι 29 Ιουν. 2024 - Στην P gallery (Κουμπάρη 6, Κολωνάκι) - Ένας συγκλονιστικός γλύπτης - Μην τον χάσετε!

P GALLERY - ΚΟΛΩΝΑΚΙ

«Αναδυόμενα Στοιχεία» - η έκθεση του Κυριάκου Ρόκου ως τις 29 Ιούνη

Στην P gallery (Κουμπάρη 6, Κολωνάκι) παρουσιάζεται έως τις 29 Ιούνη, η ατομική έκθεση του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο «Αναδυόμενα Στοιχεία».

Ο διακεκριμένος γλύπτης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας έρχεται να παρουσιάσει έργα και συνθέσεις με αφετηρία το προσωπικό του βίωμα, σε υλικά όπως το μάρμαρο, το ξύλο, ο μπρούντζος, το σχέδιο και η γραπτή αφήγηση.

Κυριάκος Ρόκος, Εξαιρετικό παρθένο πικρό χαμόγελο, 2015, μπρούντζος

Γνωστός για τα μυθικά/ονειρικά περιβάλλοντα που δημιουργεί, συνεχίζει να εκπλήσσει χρησιμοποιώντας τη δεξιοτεχνία και εφευρετικότητα ως μέσο έκφρασης σύγχρονων αναζητήσεων.

Ο Κυριάκος Ρόκος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1945, με καταγωγή από το Μέτσοβο. Τα πρώτα του μαθήματα τα πήρε κοντά στους Πάνο Σαραφιανό και Βρασίδα Βλαχόπουλο. Σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο του Γιάννη Παππά και γυψοτεχνία - χαλκοχυτική στο εργαστήριο του Νίκου Κερλή.

Το 1972, με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, συνέχισε στην Ecole des Beaux Arts του Παρισιού, στο ατελιέ του Cesar, ενώ παράλληλα δούλευε κοντά στον Κώστα Κουλεντιανό. 

Την περίοδο 1981 - 1983 δίδαξε στη σχολή Βακαλό, ενώ από το 1983 μέχρι το 2012 υπήρξε τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και από το 2012 είναι ομότιμος καθηγητής.

Κυριάκος Ρόκος, Η Ανατολή του Κόσμου, 1996, μπρούντζος

Το 2022 βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο της Τάξεως Γραμμάτων και Καλών Τεχνών.

Έργο του Κυριάκου Ρόκου στην πλατεία Αγίας Παρασκευής (2004)

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 11.00 - 19.00, Τετάρτη και Σάββατο στις 11.00 - 15.00.

902 (Με προσθήκη έργων από την Μποτίλια)

Βλέπε από Γλυπτοθήκη

και

Κυριάκος Ρόκος, Μικρογλυπτική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.