Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Δημήτρης Κουτσούμπα ➽ Το ΚΚΕ καταγράφει μια ακόμα σημαντική άνοδο ➽ Θα καταθέσει τη δύναμή του για να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή πάλη ➽ Η ΕΕ δεν είναι τόσο παντοδύναμη όσο φαίνεται ➽ Οι λαοί οφείλουν και πρέπει να επαγρυπνούν, να πιστέψουν οι ίδιοι στη δύναμή τους ➽ VIDEO

*

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τώρα ΚΚΕ δυνατό! Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους!

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Το ΚΚΕ καταγράφει μια ακόμα σημαντική άνοδο - Θα καταθέσει τη δύναμή του για να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή πάλη (VIDEO)

Σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Ευχαριστούμε και χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και ψήφισαν σήμερα το Κόμμα μας σε όλη τη χώρα.

Χαιρετίζουμε τον λαό και τη νεολαία των μεγάλων αστικών κέντρων, ιδιαίτερα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, της Αττικής, που ανέδειξαν το ΚΚΕ ξανά ως 3η δύναμη με μεγάλη διαφορά.

Συνολικά, το ΚΚΕ καταγράφει μια ακόμα σημαντική άνοδο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023, όπου είχε επίσης ανεβάσει τα ποσοστά του.

Αυτό επιβεβαιώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και αποδεικνύει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς, που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί, στη συνεχή, ασταμάτητη προσπάθειά μας για άμεση επικοινωνία, διάλογο και συζήτηση με τον λαό, με διάφορες μορφές, όλες τις μέρες του χρόνου, κι όχι μόνο προεκλογικά, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

Επιβεβαιώνονται κάποιες θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά ο απεγκλωβισμός εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ.

Φυσικά, ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό, όμως υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης, ανατροπής.

Ο ρόλος του ΚΚΕ πάντα είναι πολύ μεγαλύτερος από τα εκάστοτε ποσοστά του, συνεπώς η ισχυροποίησή του οδηγεί σε πολλαπλάσια ισχυρούς αγώνες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Πιστεύουμε ότι η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το Ευρωκοινοβούλιο.

Η προεκλογική αντιπαράθεση με όρους εκφυλισμού και μακριά από τα κρίσιμα προβλήματα και κυρίως τις αιτίες τους ενίσχυσε την αποστροφή του λαού.

Από αυτή την άποψη η στάση αυτή, την οποία εμείς προφανώς δεν επικροτούμε, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν εκφράζεται με έναν τρόπο που μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή και τελικά να αφομοιωθεί.

Ζητούμενο, συνεπώς, από δω και πέρα, είναι αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή τους μέσα στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να συναντηθεί συνολικά με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

Το κρίσιμο πλέον είναι η επόμενη ημέρα. Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή πάλη στη χώρα μας.

Από αύριο θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στους οποίους η χώρα μας βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη.

Θα έρθουν να προστεθούν επίσης νέα βάρη από την αύξηση των πολεμικών δαπανών, που θα φορτωθούν στους λαούς της Ευρώπης, γιατί ο σχεδιασμός τους είναι, λόγω της διαφαινόμενης ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, να μετατραπεί αυτή σε "πολεμική οικονομία".

Το ΚΚΕ θα είναι εδώ:

- Για τη συνέχιση της ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος που έχει ξεκινήσει, για την αλλαγή συνολικά των συσχετισμών.

- Για να δίνει μάχες αποκάλυψης και παρεμπόδισης αντιλαϊκών Κατευθύνσεων και Οδηγιών και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ελληνική Βουλή.

- Για να δυναμώσει κυρίως ο συντονισμός των αγώνων με την εργατική τάξη, τους αγρότες, τη διανόηση, τη νεολαία, τις γυναίκες σε όλες τις χώρες της ΕΕ, που οι λαοί συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ΕΕ των πολέμων, των μονοπωλίων, των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης.

Η ΕΕ δεν είναι τόσο παντοδύναμη όσο φαίνεται. Οι λαοί οφείλουν και πρέπει να επαγρυπνούν, να πιστέψουν οι ίδιοι στη δύναμή τους.

Γιατί πάντα ρεαλιστικό είναι αυτό που συμφέρει τον λαό. Ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλης της Ευρώπης, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα.

Καλή δύναμη και υγεία!

Καλή συνέχεια!

Καλούς αγώνες!».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.