Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

265 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο ➽ Σφυροκόπημα στην πόλη της Γάζας και τους προσφυγικούς καταυλισμούς ➽ Πάνω από 495.000 Παλαιστίνιοι σε επισιτιστικής ανασφάλεια ➽ Σήμερα κλείνουν 52 ημέρες από τότε που μπήκε στη Γάζα το τελευταίο φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια ➽ Προετοιμασίες για στρατιωτική επιχείρηση στο Λίβανο ➽ Ολλανδία και Γερμανία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα (VIDEO-Tweet)

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Ισραηλινό σφυροκόπημα στην πόλη της Γάζας και τους προσφυγικούς καταυλισμούς

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν αρκετές περιοχές σε όλη τη Γάζα σήμερα, ενώ κάτοικοι ανέφεραν σφοδρές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν διάφορες περιοχές της Πόλης της Γάζας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας άγνωστο αριθμό ανθρώπων, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Στόχος των επιθέσεων ήταν οι συνοικίες Ζεϊτούν, Σάμπρα και Ταλ αλ Χάουα.

Πηγή: Associated Press

Στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε το ανατολικό τμήμα του προσφυγικού καταυλισμού Μπουρεΐτζ, καθώς και την Νουσεϊράτ.

Από την ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε κτίριο κατοικιών στην Μπείτ Λαχίγια σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι. Δεκάδες τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο αραβικό Νοσοκομείο «al-Ahli» στην πόλη της Γάζας για περίθαλψη.

https://twitter.com/WAFANewsEnglish/status/1805864044181524508

Εκτός από το σπίτι που έγινε στόχος, ο βομβαρδισμός προκάλεσε επίσης ζημιές σε αστικές υποδομές και σε κοντινά σπίτια. Η πολιτική άμυνα λέει ότι το επίπεδο της καταστροφής που άφησαν πίσω τους ξεπερνά τη φαντασία.

Η Πολιτική Προστασία κατάφερε να διασώσει 13 Παλαιστίνιους από τη γειτονιά Νταράτζ της πόλης της Γάζας, αφού ένα άλλο σπίτι εκεί έγινε στόχος.

Παράλληλα, κάτοικοι δήλωσαν ότι οι μάχες εντάθηκαν στην περιοχή Τελ Αλ-Σουλτάν στη δυτική Ράφα, όπου ισραηλινά τεθωρακισμένα προσπαθούσαν επίσης να προωθηθούν προς τα βόρεια εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων. Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και του «Ισλαμικού Τζιχάντ» δήλωσαν ότι μαχητές επιτέθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις με αντιαρματικούς πυραύλους και οβίδες.

Υψηλός κίνδυνος λιμού σε όλη τη Γάζα - Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα

Μαζί με τις βόμβες του κράτους-δολοφόνου, ο λαός στη Γάζα αντιμετωπίζει την πείνα και τη διάλυση του συστήματος Υγείας από την ισοπέδωση και τον απάνθρωπο αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα από το Ισραήλ.

Ο υψηλός κίνδυνος λιμού εξακολουθεί να υπάρχει σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζει στις εκτιμήσεις του διεθνές παρατηρητήριο επισιτιστικής ασφάλειας που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.

Πάνω από 495.000 Παλαιστίνιοι, δηλαδή πάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Γάζας, βρίσκονται αντιμέτωποι με το πιο σοβαρό, καταστροφικό επίπεδο επισιτιστικής ανασφάλειας, σύμφωνα με επικαιροποιημένη αναφορά του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Ταξινόμησης Επισιτιστικής Ασφάλειας (Integrated Food Security Phase Classification - IPC).

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, περισσότερα από ένα στα πέντε νοικοκυριά περνούν ολόκληρες μέρες χωρίς να τρώνε.

Εξαιτίας αυτής της τραγικής κατάστασης αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν από υποσιτισμό μέσα σε νοσοκομεία. Τέσσερα παιδιά πέθαναν από την πείνα μέσα σε μία βδομάδα στο Νοσοκομείο «Kamal Adwan», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου, Χουσάμ Αμπού Σαφία.

902

Έντονες διεργασίες μετά τις ισραηλινές προετοιμασίες για στρατιωτική επιχείρηση στο Λίβανο

Πηγή: Associated Press

Το Ισραήλ, «θα προτιμήσει μία διπλωματική λύση» στην προσπάθεια επίλυσης της σύγκρουσης με την Χεζμπολλάχ, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισράηλ, Τσάχι Χάνεγκμπι, σε μια περίοδο που τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν πιο έντονα στην περιοχή και η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στο Λίβανο. 

«Εμείς και οι Αμερικανοί πιστεύουμε και θα αφιερώσουμε τώρα τις (επόμενες) εβδομάδες σε μία προσπάθεια να καταλήξουμε σε μία διευθέτηση», είπε ο Χάνεγκμπι, μιλώντας σε διάσκεψη στην πόλη Χερτσλιγιά, αποτυπώνοντας τις διεργασίες που «τρέχουν», στο φόντο των ανησυχιών που έχουν εκφράσει ισραηλινοί αξιωματούχοι και οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι του Ισραήλ για τις απώλειες που θα έχει το κράτος - δολοφόνος εάν επιτεθεί στην Χεζμπολλάχ.

Επιπλέον, το Ισραήλ συζητά με Αμερικανούς αξιωματούχους την δυνατότητα η μείωση της έντασης των ισραηλινών επιχειρήσεων στην Λωρίδα της Γάζας να συνδυασθεί με κάποιου είδους «διευθέτηση» με την οργάνωση Χεζμπολλάχ, είπε.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εισβολής, τονίζοντας πως «αν δεν υπάρξει διευθέτηση μέσω της διπλωματικής οδού, όλοι αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να υπάρξει διευθέτηση μέσω άλλων μέσων».

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας δήλωσε επίσης ότι συζητά με την Ουάσινγκτον πιθανή κοινή προσπάθεια των ΗΠΑ, ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης στην Χαμάς για την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

Ολλανδία και Γερμανία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο

Από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο (Φωτο αρχείου)

Πηγή: Associated Press

Με την κλιμάκωση της έντασης κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ και το κράτος - δολοφόνο να προετοιμάζεται για επίθεση, πολλές χώρες εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας ροέτρεψε τους Ολλανδούς πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στον Λίβανο και όσοι μένουν εκεί να φύγουν όσο εξακολουθούν να λειτουργούν εμπορικές πτήσεις. Αναφέροντας πώς η τρέχουσα ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι «κόκκινη», τόνισε ότι η κατάσταση εκεί παραμένει πολύ «απρόβλεπτη».

Σε παρόμοια κίνηση, η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση και ζήτησε από τους πολίτες της που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Ζητείται επειγόντως από τους Γερμανούς στο Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου είναι πολύ τεταμένη», ανέφερε το υπουργείο.

Χθες και ο Καναδάς προέτρεψε τους πολίτες του στον Λίβανο να φύγουν από τη χώρα. Η υπουργός Εξωτερικών, Μέλανι Τζόλι με δήλωσή της, κάλεσε τους Καναδούς να αναχωρήσουν όσο παραμένουν σε λειτουργία οι εμπορικές πτήσεις. «Η κατάσταση ασφαλείας στον Λίβανο γίνεται όλο και πιο ασταθής και απρόβλεπτη (...) και θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω χωρίς προειδοποίηση», είπε.

Το Κουβέιτ και η Βόρεια Μακεδονία έχουν επίσης εκδώσει ειδοποιήσεις καλώντας τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.