Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Κώστας Γουλιάμος: Κυβέρνηση «με ισχυρή πλειοψηφία και ισχυρή εντολή» του 11,4%

*

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τώρα ΚΚΕ δυνατό! Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους!

*

Βλέπε και εδώ από ypes.gr

*

Κώστας Γουλιάμος: Κυβέρνηση του 11,4%

Του Κώστα Γουλιάμου*

Και στις ευρωεκλογές αποδείχτηκε η ραγδαία υποβάθμιση ακόμη και της τυπικής δημοκρατίας από την πλευρά του πρωθυπουργού, όταν με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό παραποιεί την ψήφο του λαού προκειμένου να επιταχύνει τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, ως συνέχεια των αντιλαϊκών κατευθυντήριων ευρωενωσιακών και ευρωατλαντικών οδηγιών.

Ο Μαρξισμός έχει αναδείξει το ταξικό περιεχόμενο αλλά και τη μορφή ταξικής εξουσίας της κυρίαρχης τάξης, την οποία η αστική ιδεολογία αποκαλεί «δημοκρατία».

Ο Λένιν μάλιστα αναφερόταν στην αστική δημοκρατία ως την «εκμεταλλεύτρια μειοψηφία» («Άπαντα», τ. 37, σελ. 256).

Η αστική διανόηση και τα συστημικά ΜΜΕ, αναπαράγοντας την αστική ιδεολογία, φροντίζουν να εξωραΐζουν την αστική δημοκρατία, αποκρύπτοντας το γεγονός πως αποτελεί «εκμεταλλεύτρια μειοψηφία».

Εξού και η ηχηρή… σιωπή τους για το γεγονός πως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής των ευρωεκλογών, ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά με 11,4%!

Αυτό προκύπτει αν υπολογισθεί η αναγωγή του αριθμού των 1,125,602 ψήφων που έλαβε η ΝΔ επί του συνόλου των εγγεγραμμένων (9.814.685) βάσει των στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έτσι το πραγματικό ποσοστό της ΝΔ είναι 11,4%. Κάτι ανάλογο προκύπτει και από τις βουλευτικές εκλογές του 2023, όπου η ΝΔ έλαβε 41%. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για 21,5% όταν γίνει αναγωγή του αριθμού των 2.115.322 ψήφων επί των εγγεγραμμένων.

Επομένως ουδέν αναληθέστερο όταν ο πρωθυπουργός διατείνεται με στομφώδη τρόπο πως η κυβέρνηση του «έχει ισχυρή πλειοψηφία και ισχυρή εντολή».

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια «εκμεταλλεύτρια μειοψηφία», η οποία με αυτό το ποσοστό 11,4% στοχεύει στην κλιμάκωση της εφαρμογής όλων των κατευθυντήριων πολιτικών ΕΕ και ΝΑΤΟ για την οικονομία πολέμου.

Όλων των αντεργατικών οδηγιών της Κομισιόν, των ματωμένων πλεονασμάτων, των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης που βαθαίνουν την ακρίβεια και φτωχοποίηση.

Και βέβαια όλων των αντιλαϊκών πολιτικών που η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας το φαρμάκι για φάρμακο, αποθεώνει την «ελεύθερη αγορά» και τον «ανταγωνισμό» των εκθέσεων Ντράγκι και Λέττα. 

Στις 9 του Ιούνη κάθε αντιλαϊκή πολιτική καταδικάστηκε μαζικά στην κάλπη, συρρικνώνοντας τη ΝΔ στο 11,4%.

Ποσοστό που απονομιμοποιεί την κυβέρνηση -και όλη τη σοσιαλδημοκρατία και τα συστημικά κόμματα που την στηρίζουν- να κουνά το δάχτυλο, για παράδειγμα, στους εργαζόμενους που εναντιώνονται στη «νομιμοποίηση» της μαύρης εργασίας, αυξάνοντας τον ημερήσιο χρόνο εφαρμογής της πολλαπλής απασχόλησης.

Ή απαγορεύοντας την απεργία όταν δεν υπάρχει απόφαση του 50+1% των εργαζομένων. Αυτά από μια «εκμεταλλεύτρια μειοψηφία» αστικής δημοκρατίας του 11,4%.  

Την επόμενη όμως των ευρωεκλογών υπάρχει το ΚΚΕ, μια ενισχυμένη και υπολογίσιμη δύναμη, που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της αντεπίθεσης και της ανατροπής της κεφαλαιοκρατικής βαρβαρότητας.

Τετάρτη 12/06/2024 - 20:02, Πηγή φωτό: Eurokinissi

 902

*

Κώστας Γουλιάμος fb

*

Ο Κώστας Γουλιάμος είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρώην πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ποιητής, συγγραφέας.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ (Μάιος – Ιούνιος 2023).

Πρόσφατα τιμήθηκε με το Βραβείο “εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση”.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές Ιουνίου 2024.

Τον Δεκ. 2023 Το International Research Institute for Economics and Management (IRIEM) θέσπισε ετήσιο «Βραβείου Κ. Γουλιάμου για Διδακτορικό Ερευνητή»

Ο Κώστας Γουλιάμος από την Μποτίλια Στον Άνεμο

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.