Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ➽ 256 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Τουλάχιστον 37.337 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί ➽ 85.299 έχουν τραυματιστεί ➽ Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο και για την επιστροφή των ομήρων

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σήμερα από ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ως αποτέλεσμα ισραηλινής επιδρομής που είχε στόχο μία συνοικία στα βόρεια της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με ανταποκριτές του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων Wafa.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 13 άλλοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ως αποτέλεσμα ισραηλινών επιδρομών σε σπίτι στη συνοικία Ζάρκα.

Επιπλέον, τοπικές παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι drones πυροβόλησαν προς γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή αλ Χακάρ στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ, ενώ ήχοι εκρήξεων ακούστηκαν στο στρατόπεδο Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, που συνέπεσαν με την πτήση ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών. στην περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν ότι 3 πολίτες, ανάμεσά τους μια γυναίκα, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά ως αποτέλεσμα πυρών σε σπίτι στη συνοικία Σέιχ Ραντβάν στην πόλη της Γάζας.

Χθες το βράδυ, η Πολιτική Άμυνα στη Γάζα ανέφερε ότι τα πληρώματά της ανακάλυψαν δύο νεκρούς στη γειτονιά Ταλ Αλ-Σουλτάν, δυτικά της Ράφα, μετά τον βομβαρδισμό της περιοχής γύρω από το Νοσοκομείο των Εμιράτων στο κέντρο της Ράφα.

Από 7 Οκτώβρη του 2023 έχουν σκοτωθεί 37.337 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 85.299, χωρίς να συνυπολογίζονται χιλιάδες θύματα που βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια.

(Πηγή: Wafa, «Al Jazeera»)

902

ΙΣΡΑΗΛ

Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο και για την επιστροφή των ομήρων

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες Δευτέρα το βράδυ στην Ιερουσαλήμ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και για την αποτυχία τους να επαναπατρίσουν τους ομήρους.

Οι διαδηλωτές, κάποιοι με πανό και πλακάτ που απαιτούσαν νέες εκλογές, τόνισαν πως πρέπει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για να μπορέσουν οι όμηροι να επιστρέψουν σπίτια τους. Αρκετοί φόραγαν μπλουζάκια με συνθήματα όπως «Σταματήστε τον πόλεμο».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.