Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Δημήτρης Κουτσούμπας ➽ Ο λαός να κάνει αυτό που σκέφτεται, να πάει στην κάλπη και να ψηφίσει ΚΚΕ ➽ VIDEO

*

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τώρα ΚΚΕ δυνατό! Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους!

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Ο λαός να κάνει αυτό που σκέφτεται, να πάει στην κάλπη και να ψηφίσει ΚΚΕ (VIDEO)

Τετάρτη 05/06/2024 - 09:38

Κάλεσμα στο λαό «να κάνει αυτό που σκέφτεται», να ψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, απεύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο πρωινό του «ΑΝΤ1».

Αναφερόμενος στην αποψινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, τόνισε πως πρέπει «να έρθουν όλοι στο Σύνταγμα και την Κυριακή με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη».

Υπογράμμισε πως η αποχή θα μετρήσει αρνητικά στο εκλογικό αποτέλεσμα, και αυτός που δεν θα πάει να ψηφίσει, θα το βρει μπροστά του, γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα. Πρόσθεσε πως πρέπει ο κόσμος μαζικά, αποφασιστικά να ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες ή το υποτονικό κλίμα και να πάει να ψηφίσει, να ψηφίσει σωστά το ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως έχει αρχίσει να γίνεται διακριτό ένα ρεύμα αντίθεσης στην κυρίαρχη πολιτική και νομίζουμε πως θα συνεχιστεί στις ευρωεκλογές. Επισήμανε ακόμη πως το ΚΚΕ έχει ριζική και κάθετη αντίθεση με αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν είναι των λαών αλλά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των λόμπι της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Συμπλήρωσε πως μαζί με άλλα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που συνεργαζόμαστε, λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Για την ακροδεξιά υπογράμμισε πως χρησιμοποιείται ως μπαμπούλας, προσθέτοντας πως είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος, το οποίο τους δημιουργεί, τους αμολάει και μετά τους μαζεύει. Όπως είπε, ο Μακρόν ακολουθεί τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές με την Μελόνι.

Για την ακρίβεια τόνισε πως δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να ζήσει με αυτούς τους μισθούς και τις συντάξεις, πρέπει να πάνε πάρα πολύ ψηλά. Υπογράμμισε ακόμη πως η συνθήκη του Μάαστριχτ έχει λιανίσει τον εργαζόμενο λαό με την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων.

Για το πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη, επισήμανε πως έπρεπε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε να είχε πει από που προέρχονται τα χρήματα που έχει. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως αυτή η συζήτηση για το ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλο είναι αποκρουστική, «την ώρα που ο άλλος μετράει και το ένα ευρώ για να πάει στο σούπερ μάρκετ». 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.