Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Οργανισμός Συγκάλυψης Εγκλημάτων: Το «εξαφανισμένο» βαγόνι — ΚΚΕ: Έκθετη η κυβέρνηση με την είδηση για το «χαμένο κοντέινερ»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Έκθετη η κυβέρνηση με την είδηση για το «χαμένο κοντέινερ»

Σε σχόλιό του για τον εντοπισμό κοντέινερ (βλ. κάτω) της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το έγκλημα των Τεμπών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής: 

«Η σημερινή είδηση για τον εντοπισμό του “χαμένου κοντέινερ” της εμπορικής αμαξοστοιχίας εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύει ότι κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, όχι απλά έχουν αγνοηθεί, αλλά έχουν συνειδητά αποσιωπηθεί.

Η τελευταία εξέλιξη επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ, που περιέχεται στο πόρισμα που κατέθεσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι δίπλα σε αυτό καθ’ αυτό το έγκλημα των Τεμπών, υπάρχει και το έγκλημα της συγκάλυψης, που πρέπει εξίσου να διερευνηθεί.

Κι όλα αυτά, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη για την παραλίγο σύγκρουση επιβατικού με εμπορικό τρένο που μετέφερε πυρομαχικά στην Ουκρανία, αποδεικνύοντας ότι το “πάμε κι όπου βγει” εξακολουθεί να αποτελεί τον κανόνα στις μεταφορές».

902

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στην έκταση του ΟΣΕ στο Κουλούρι μεταφέρεται «εξαφανισμένο» βαγόνι

Πηγή: ertnews.gr

Στην έκταση του ΟΣΕ στο Κουλούρι, όπου υπάρχουν και τα άλλα βαγόνια από το έγκλημα των Τεμπών, έχει οδηγηθεί σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας το οποίο είχε μεταφερθεί με φορτηγό από τον ιδιοκτήτη του στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του στο Καλοχώρι. 

Μετά από αίτημα συγγενών που ανακίνησαν το θέμα για το «χαμένο κοντέινερ», ο ειδικός εφέτης ανακριτής ζήτησε τη μεταφορά του στο χώρο του ΟΣΕ όπου φυλάσσονται και τα άλλα προκειμένου να γίνει έλεγχος.

Σημειώνεται πως οι συγγενείς ζήτησαν τον ορισμό ειδικών μεταλλουργών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εξετάσουν τόσο τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας αλλά και της επιβατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο φέρεται να μετέφερε ζωοτροφές.

902

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.