Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

251 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Συνεχίζονται οι δολοφονικές επιδρομές του κράτους-δολοφόνου ➽ Πάνω από 37.200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Με αμείωτη ένταση οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ - Πάνω από 37.200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι (VIDEO)

Πηγή: Associated Press

Τετάρτη 12/06/2024 - 18:57

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει το Ισραήλ τις δολοφονικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς σε δεκάδες στόχους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα στην κεντρική και νότια Γάζα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το τελευταίο 24ωρο το Ισραήλ διέπραξε 3 σφαγές, σκοτώνοντας 38 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 100 που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Πολλά θύματα παραμένουν κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν.

Έξι άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε σπίτι στη γειτονιά Ζεϊτούν της πόλης της Γάζας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλει τις τελευταίες ώρες στη Σαμπούρα, τη βόρεια περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού της Ράφα, ενώ πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές.

Μάχες διεξάγονται μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστινιακών ομάδων στον καταυλισμό καθώς και σε περιοχές στο κέντρο της Ράφα στη νότια Γάζα.

Στις 249 μέρες των βάρβαρων ισραηλινών επιχειρήσεων, τουλάχιστον 37.202 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 84.932 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συνομιλίες για το σχέδιο για κατάπαυση του πυρός που πρότειναν οι ΗΠΑ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Σεΐχη, Μοχάμεντ Αλ Θάνι, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επέρριψε για άλλη μία φορά προκλητικά την ευθύνη για τη στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις στη Χαμάς.

Πηγή: Associated Press

Ο Μπλίνκεν είπε ότι ενώ η Χαμάς έπρεπε να απαντήσει «με ένα ναι ή ένα όχι», η παλαιστινιακή οργάνωση ζήτησε τροποποιήσεις στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός, προσθέτοντας ότι λέει ορισμένες είναι εφαρμόσιμες, αλλά κάποιες όχι.

Ο Μπλίνκεν αρνήθηκε να πει ποιες συγκεκριμένες αλλαγές επιδιώκει η Χαμάς, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει «καμία εγγύηση» ότι τα «κενά» μεταξύ των δύο πλευρών μπορούν να «γεφυρωθούν» σε αυτό το σημείο.

«Δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή εάν (οι μεσολαβητές) θα τα καταφέρουμε», είπε ο Μπλίνκεν. «Πιστεύω ότι είναι εφικτό. Πιστεύω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Από την πλευρά του ο Σεΐχης αλ Θάνι είπε ότι οι διαπραγματευτές επιδιώκουν να προσφέρουν συμβιβασμούς ώστε «να επιτευχθεί μόνιμη λύση».

Πρόσθεσε ότι μια «δίκαιη λύση» θα πρέπει να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.