Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ➽ Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στα δικαστήρια της Ευελπίδων ➽ Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ στα δικαστήρια της Ευελπίδων ➽ ΚΚΕ: Με κατάπτυστη τροπολογία η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ ➽ Ξεσηκωμός για να μην περάσει ➽ Όλοι στην έκτακτη κινητοποίηση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Οικονομικών στη 1 μ.μ. ➽ Πέτυχαν την παραμονή τους στην εργασία μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα ➽ Νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20 Ιούνη ➽ VIDEO - ΦΩΤΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με την κατάπτυστη τροπολογία η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ - Ξεσηκωμός για να μην περάσει

Η κυβέρνηση επιδιώκει να εκκαθαρίσει την επιχείρηση από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ

 

 Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την τροπολογία της κυβέρνησης (Βλ. κάτω) που οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις περιοχές 5 νομών της χώρας σε μαρασμό. Με μία κατάπτυστη τροπολογία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την επιχείρηση από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά, εάν δεν αποσύρει τώρα αυτή την τροπολογία και εάν δεν προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι κάτοικοι 5 νομών της χώρας έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα εναντίωσης στην κυβερνητική πολιτική και στα εγκληματικά σχέδια απαξίωσης και εγκατάλειψης που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Όλοι και όλες δίπλα στον ηρωικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ! Ξεσηκωμός τώρα σε όλη την Ελλάδα για να μην περάσει το νέο έγκλημα!».

902

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

Τρίτη 18/06/2024 - 10:27

Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι.

Στο πλευρό τους βρίσκονται μαζικά σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από κλάδους και χώρους δουλειάς, καθώς και αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ. Παραβρίσκονται επίσης τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Παρασκευάς, Γιάννης Πρωτούλης και Θοδωρής Χιώνης, καθώς και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

 

Ο Δ. Κουτσούμπας στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, βρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φθάνοντας εκεί, έγινε δεκτός με παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ στην συνέχεια μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων.

 

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας κατήγγειλε την μεθόδευση της κυβέρνησης να φέρει τροπολογία στην Βουλή που ουσιαστικός σκοπός της είναι να διευκολύνει την απόλυση των εργαζομένων, να τους πετάξει στον δρόμο. 

Ο Π. Πολίτης υπογράμμισε πως η διαμάχη είναι ανάμεσα σε εμάς τους εργαζόμενους που θέλουμε να παραμείνουμε στην δουλειά και να ταΐσουμε τα παιδιά μας και σε όλους αυτούς που θέλουν να μας διώξουν.

Τέλος κάλεσε σε συγκέντρωση στις 13.00 στο υπουργείο Οικονομικών.

902

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Πέτυχαν την παραμονή τους στην εργασία μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα - Νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20 Ιούνη

Να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, αποφάσισε το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους. 

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, ισχύει η προσωρινή διαταγή με την οποία παραμένουν στην εργασία τους.  

Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων έγινε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης από σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους από χώρους δουλειάς και κλάδους καθώς και αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ

Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, ενώ ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, αφού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της απόφασης και ευχαρίστησε για την έμπρακτη αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, στη συνέχεια κάλεσε στη σημερινή συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, κάλεσε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αττικής να στηρίξουν το νέο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 20 Ιούνη στην Αθήνα, ημέρα που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει στην Βουλή την κατάπτυστη τροπολογία (κάτω) με την οποία επιδιώκει να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δημήτρης Περπατάρης, δικηγόρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της απόφασης του δικαστηρίου και ευχαρίστησε όσους στηρίζουν τον αγώνα.

Στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (πάνω), ο οποίος προσερχόμενος έγινε δεκτός με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Κώστας ΠαρασκευάςΓιάννης Πρωτούλης και Θοδωρής Χιώνης, καθώς και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

902

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ

Να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, των εργαζομένων της και του ελληνικού λαού επιχειρεί η κυβέρνηση. Με μια κατάπτυστη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, επιδιώκει να εκκαθαρίσει την επιχείρηση από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ.

Η επαίσχυντη τροπολογία μεταβιβάζει στον ειδικό διαχειριστή την δυνατότητα να περιορίσει ή να διακόψει τελείως την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, ορίζοντας συγκεκριμένα τις αρμοδιότητές του σε μια τέτοια περίπτωση όπως για παράδειγμα την ανάθεση της φύλαξης και της συντήρησης σε ιδιώτες. 

Μέχρι τώρα, ο ειδικός διαχειριστής διοικούσε και εκπροσωπούσε την εταιρεία έναντι τρίτων, ως προς την διεκπεραίωση των καθημερινών της συναλλαγών ή την διαπραγμάτευση των συμβάσεων με τους παρόχους, τους προμηθευτές και τους εργολάβους της ΛΑΡΚΟ. Ο ειδικός διαχειριστής μπορούσε να περιορίσει κάποιες λειτουργίες της ΛΑΡΚΟ και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα από πωλήσεις μόνο για την εξόφληση της ΔΕΗ.

Με την νέα τροπολογία, ο ειδικός διαχειριστής μπορεί ακόμη και να βάλει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, καθώς «σε περίπτωση περιορισμού ή διακοπής λειτουργίας» της επιχείρησης «δύναται να αποφασίζει: Την ανάθεση της φύλαξης και τη συντήρηση του ενεργητικού της επιχείρησης», καθώς και «τη διενέργεια αρχικών ή επαναληπτικών δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκποίηση του συνόλου του ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της επιχείρησης ή επιμέρους λειτουργικών συνόλων της (κλάδων) ή περιουσιακών στοιχείων που δεν αποτελούν κλάδους».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.