Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

243 μέρες γενοκτονίας ➽ Οι ιουδαιοναζί και οι ΗΠΑνθρωποι φίλοι τους συνεχίζουν τη σφαγή ➽ Πολύνεκροι βομβαρδισμοί του κράτους-δολοφόνου στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας ➽ VIDEO -Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Πολύνεκροι βομβαρδισμοί του κράτους-δολοφόνου στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας (VIDEO)

Τετάρτη 05/06/2024 - 10:06

Με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς πυροβολικού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται και σήμερα το μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος-δολοφόνο.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις πυροβολικού σκότωσαν τουλάχιστον 15 άτομα στην κεντρική και νότια Γάζα, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και αστυνομικούς που βοηθούσαν να παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Ράφα στον νότο της Λωρίδας.

Από τα θύματα, τουλάχιστον οκτώ έχασαν τη ζωή τους σε μια επίθεση σε σπίτι, το οποίο ανήκε στην οικογένεια Ντάρουις, στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι στην κεντρική Γάζα, σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ.

Ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν και τραυμάτισαν αρκετούς άμαχους και στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ στην κεντρική Γάζα.

Δεκάδες από τους τραυματίες από τις επιθέσεις μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο πλησιέστερο Νοσοκομείο «Αλ Άκσα» στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ.

Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά όταν εξερράγησαν πυρομαχικά που ήταν αποθηκευμένα σε βάση στο νότιο Ισραήλ. Άλλοι επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρύτερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για ιατρική περίθαλψη.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις τραυμάτισαν έναν νεαρό άνδρα και ένα παιδί κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ο νεαρός άνδρας πυροβολήθηκε στον ώμο από πραγματικές σφαίρες, ενώ το παιδί τραυματίστηκε από θραύσματα, είπε ο ανταποκριτής του Wafa. Μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο.

Πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης σε ένα σπίτι και ένα όχημα που στόχευσαν Ισραηλινοί στρατιώτες στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν, πρόσθεσε το Wafa.

Διπλωματικές διεργασίες και διαδηλώσεις για τους ομήρους

Την ίδια ώρα στο διπλωματικό επίπεδο, οι διαπραγματεύσεις επί της αμερικανικής πρότασης για κατάπαυση του πυρός φαίνεται να έχουν βαλτώσει.

Η Χαμάς λέει ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει σε καμία συμφωνία αν το Ισραήλ δεν δεσμευτεί «ξεκάθαρα» για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και πλήρη απόσυρση από τη Γάζα, την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι η οργάνωση να «εξαλειφθεί».

Πάντως, μετά την επιβεβαίωση του θανάτου άλλων 4 Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα, εν μέσω των δολοφονικών επιθέσεων από τον ισραηλινό στρατό, αυξήθηκαν στο Τελ Αβίβ και αλλού στο Ισραήλ οι κινητοποιήσεις και οι πιέσεις για να καταληχθεί συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, με απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι εκτιμάται πως μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί «πάνω από το 1/3» των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι περίπου 120 όμηροι παραμένουν ζωντανοί και 43 έχουν σκοτωθεί.

Στο άκουσμα της είδησης για τους θανάτους άλλων 4 ομήρων, πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το στρατηγείο του στρατού στο Τελ Αβίβ, απαιτώντας «άμεση συμφωνία». Το πλήθος κρατούσε στα χέρια φωτογραφίες των ομήρων και μπλόκαρε για ώρες τη λεωφόρο Αγιάλον.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε άλλες πόλεις, όπως η Ιερουσαλήμ, η Χάιφα, το Ρεχοβότ, το Ρα'ανά κ.ά.

902

Ο κατοχικός ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει από άκρη σε άκρη την Λωρίδα της Γάζας

Τρίτη 04/06/2024 - 19:16

Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού πλήττουν και σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας, από τον βορρά μέχρι τον νότο, καθώς ο ισραηλινός κατοχικός στρατός συνεχίζει τις δολοφονικές του επιθέσεις.

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την ανατολική και κεντρική Ράφα. Πυρά πυροβολικού χτύπησαν και την Χαν Γιούνις. Βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν επίσης στην Πόλη της Γάζας, στον βορρά, και στον καταυλισμό του Μπουρέιτζ, στην κεντρική Γάζα. Στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ, επίσης στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας.

Ο προσφυγικός καταυλισμός Τζαμπαλία και η Μπέιτ Χανούν κηρύχθηκαν χτες «ζώνη καταστροφής»

Σε 241 μέρες ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 36.550 Παλαιστίνιοι και 82.959 έχουν τραυματιστεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Τις τελευταίες 24 ώρες, 71 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 182 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Δραματική είναι η κατάσταση στα λιγοστά νοσοκομεία της Γάζας που (έστω) υπολειτουργούν, σε ασύλληπτα δύσκολες συνθήκες εξάντλησης των περισσότερων φαρμάκων και ιατρικών αναλώσιμων, με τους υγειονομικούς να δίνουν μάχη για τη διάσωση τραυματιών και ασθενών.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

902

Άλλοι τέσσερις όμηροι νεκροί από την επιδρομή του Ισραηλινού στρατού

Τρίτη 04/06/2024 - 09:12

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι άλλοι τέσσερις εκ των ομήρων της Χαμάς είναι νεκροί.

Ο 79χρονος Χαΐμ Πέρι, ο 84χρονος Αμιράμ Κούπερ, ο 80χρονος Γιοράμ Μέτσγκερ και ο 51χρονος Ναντάβ Πόπλγουελ σκοτώθηκαν στην Χαν Γιουνίς, την περίοδο που διεξήγαγε την χερσαία επίθεση ο ισραηλινός στρατός.

«Γνωρίζω ότι θα προκύψουν δύσκολα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου… εξετάζουμε σε βάθος τις συνθήκες θανάτου, εξετάζοντας όλες τις πιθανότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Ντανιέλ Χαγκάρι, ισχυριζόμενος ότι «θα παρουσιάσουμε τα ευρήματα το συντομότερο δυνατό, πρώτα στις οικογένειες και μετά στο κοινό»

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, «Times of Israel»)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.