Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

248 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Χωρίς τέλος οι θηριωδίες από τον κατοχικό στρατό των ιουδαιοναζί ➽ Τουλάχιστον 37.124 Παλαιστίνιοι νεκροί ➽ 84.712 τραυματίες ➽ Το Ισραήλ κρατά κλειστό το συνοριακό πέρασμα της Γάζας ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Χωρίς τέλος οι θηριωδίες από τον κατοχικό στρατό - Τουλάχιστον 37.124 Παλαιστίνιοι νεκροί (VIDEO)

Πηγή φωτό: Associated Press

Δευτέρα 10/06/2024 - 19:10

Με ατελείωτες σφαγές και απερίγραπτες θηριωδίες από τον κατοχικό στρατό, με συνέχιση του απάνθρωπου αποκλεισμού και με τις διαρκείς επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς να οδηγούν τους αμάχους σε συνεχή εκτοπισμό, χωρίς κανένα ασφαλές μέρος για να καταφύγουν, το Ισραήλ με τις πολύμορφες «πλάτες» από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ συνεχίζει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των θυμάτων.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 218 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε σπίτι κοντά στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στην πόλη αλ Φουχάρι, νότια της πόλης Χαν Γιουνίς της Γάζας, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Πλάνα που επαληθεύτηκαν από το πρακτορείο ελέγχου γεγονότων Sanad του Al Jazeera δείχνουν τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων βρέφη και μικρά παιδιά, να μεταφέρονται στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο.

Εξάλλου, πέντε Παλαιστίνιοι βρέθηκαν νεκροί σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα. Άλλοι 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Νάσερ, αλλά η διακοπή ρεύματος εκεί κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη.

Συνολικά, από τις 7 Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, τουλάχιστον 37.124 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 84.712 έχουν τραυματιστεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το Ισραήλ κρατά κλειστό το συνοριακό πέρασμα της Γάζας

Την ίδια ώρα, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS) ανέφερε ότι το Ισραήλ συνεχίζει να κλείνει το συνοριακό πέρασμα της Γάζας με την Αίγυπτο, την ώρα που η πείνα αναμένεται να εν μέσω «επικείμενων οξέων επιπέδων πείνας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

«Αυτή η επιβολή συλλογικής τιμωρίας στον παλαιστινιακό πληθυσμό στη Γάζα όχι μόνο επιδεινώνει περαιτέρω την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα, αλλά αποτελεί επίσης ευθεία παραβίαση του Διατάγματος Μαΐου του Διεθνούς Δικαστηρίου για τα Προσωρινά Μέτρα και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε η ιατρική οργάνωση.

Πάντως, παρά τις αλλεπάλληλες σφαγές και τα φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος αμάχων, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο πεδίο των μαχών. Σύμφωνα με τις «Ταξιαρχίες Κασάμ», την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι δυνάμεις της κατάφεραν να στήσουν ενέδρα σε μια ισραηλινή στρατιωτική ομάδα και να ανατινάξουν το κτίριο στο οποίο βρίσκονταν, με αποτέλεσμα αρκετοί στρατιώτες να σκοτωθούν και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις αναγκάστηκαν να ρίξουν καπνογόνα για να δημιουργήσουν κάλυμμα για την εκκένωση των στρατιωτών που σκοτώθηκαν, ενώ στη συνέχεια ισραηλινά ελικόπτερα μετέφεραν τους τραυματίες σε ισραηλινά νοσοκομεία.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

Στο διπλωματικό επίπεδο, οι διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου για εκεχειρία που παρουσίασε στο τέλος του Μάη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχίζονται.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο για συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι, κάλεσε τους ηγέτες των χωρών της περιοχής να πιέσουν τη Χαμάς να συμφωνήσει στην πρόταση των ΗΠΑ.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι το Ισραήλ είχε ήδη συμφωνήσει σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής αιχμαλώτων σε τρία στάδια και η Χαμάς ήταν το μόνο εμπόδιο για την οριστικοποίησή της.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το Ισραήλ είναι αυτό που αρνείται την συμφωνία, καθώς δεν δέχεται την μόνιμη εκεχειρία.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει τρία στάδια: Στο πρώτο περιλαμβάνεται μια εκεχειρία έξι εβδομάδων, ενώ στο δεύτερο στάδιο προβλέπονται διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Το τρίτο στάδιο μιλά για τη διαδικασία ανοικοδόμησης.

Χθες Κυριακή, οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ψηφίσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.