Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Επιχειρούν να αποστασιοποιηθούν από το χτύπημα στην Κριμαία — Μακελειό στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν

MΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επιχειρούν να αποστασιοποιηθούν από το χτύπημα στην Κριμαία

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επιχειρούν να αποστασιοποιηθούν από την επίθεση που πραγματοποίησε η Ουκρανία στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, με αμερικανικούς πυραύλους (βλ. κάτω) τύπου ATACMS, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 άνθρωποι -ανάμεσα τους τρία παιδιά- και τραυματίστηκαν άλλοι 151.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την επίθεση «απολύτως βάρβαρη» και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση.

«Η Ουκρανία λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις επιλογής στόχων και διεξάγει τις δικές της στρατιωτικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο ταγματάρχης Τσάρλι Ντάιτς, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Ρωσία, Λιν Τρέισι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θλίβονται για οποιαδήποτε απώλεια ζωής αμάχων, μετά την κλήση της στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Παρ' όλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, είπε ότι η Ουάσιγκτον παρέχει όπλα στην Ουκρανία «ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί το κυρίαρχο έδαφός της, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας».

Από το Παρίσι, ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτήρισε «αβάσιμες» της κατηγορίες της Ρωσίας, λέγοντας ότι η παροχή όπλων στο Κίεβο από μέλη του ΝΑΤΟ γίνεται «μόνο για λόγους αυτοάμυνας». Το ΝΑΤΟ «δεν αποτελεί μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία», έσπευσε να ισχυριστεί ο γγ της λυκοσυμμαχίας.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η ανάμειξη των ΗΠΑ στην επίθεση στην Κριμαία

Λάδι στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία ρίχνουν τα χτυπήματα του Κιέβου με ΝΑΤΟικά όπλα, απειλώντας με επέκταση του πολέμου.

Από την χθεσινή επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, με αμερικανικούς πυραύλους τύπου ATACMS, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι -ανάμεσα τους δύο παιδιά-  και τραυματίστηκαν άλλοι 151.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα την Αμερικανίδα πρεσβευτή για να την ενημερώσει ότι η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ  ότι είναι εξίσου υπεύθυνες για την φονική πυραυλική επίθεση. «Τέτοιου είδους ενέργειες από την Ουάσινγκτον δεν θα μείνουν αναπάντητες. Σίγουρα θα υπάρξουν αντίποινα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Για απευθείας ανάμειξη στην επίθεση κατηγορεί τις ΗΠΑ η Ρωσία

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντ. Πεσκόφ, χαρακτήρισε την επίθεση «απολύτως βάρβαρη» και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Αν.  Αντόνοφ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εκτός από την προμήθεια των πυραύλων, ενεπλάκησαν ευθέως στο χτύπημα στην Κριμαία παρέχοντας πληροφορίες. Σύμφωνα με όσα είπε, η επίθεση με πυραύλους ATACMS δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συμμετοχή Αμερικανών ειδικών και την υποστήριξη από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Δεν είναι τυχαίο ότι εχθρικά drones κάνουν κύκλους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα σχεδόν κάθε μέρα», πρόσθεσε. 

«Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να φιμώσει το τρομερό έγκλημα κατά των Ρώσων πολιτών προκαλούν οργή και αγανάκτηση. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κάθονται στο εξωτερικό και να ξεφύγουν από την ευθύνη για το αίμα και τα δάκρυα αθώων ανθρώπων», σημείωσε ο Αντόνοφ. 

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι τέσσερις από τους πυραύλους ATACMS, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, TASS). 

902

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ

«Διεθνή τρομοκρατική οργάνωση» βλέπει η Μόσχα πίσω από την επίθεση στη ρωσική Δημοκρατία

Πηγή φωτογραφίας TASS

Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, το οποίο σημειώθηκε σε μια περίοδο μεγάλης όξυνσης της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Σε μία συντονισμένη επίθεση, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον συναγωγής, δύο ορθόδοξων εκκλησιών και ενός αστυνομικού τμήματος, σκορπώντας το θάνατο στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο. 

Η ρωσική κυβέρνηση, μέχρι στιγμής το μόνο που έχει ανακοινώσει είναι ότι πίσω από την επίθεση βλέπει «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση». 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην πόλη Ντέρμπεντ οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα σε μια συναγωγή και μια εκκλησία, σκοτώνοντας έναν ιερέα και αστυνομικούς. Σχεδόν ταυτόχρονα, στη Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν έγινε επίθεση σε αστυνομική περίπολο, σε έναν από τους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που πυροβολούσαν αδιακρίτως, δημιουργώντας πανικό στους δρόμους των δύο πόλεων. 

Σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε, σκοτώθηκαν 15 αστυνομικοί και 4 πολίτες, εκ των οποίων ένας ορθόδοξος ιερέας. 

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, πέντε άτομα «εξουδετερώθηκαν». Με βάση την ανακοίνωση, αυτοί «ταυτοποιήθηκαν», αλλά δεν διευκρινίζεται εάν εξακολουθούν να διαφεύγουν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο γιος του κυβερνήτη της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι, του Νταγκεστάν. Τα ρωσικά μέσα αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη «διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης».

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.