Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ➽ Η άγια σκουριά που μας γεννά μας τρέφει, τρέφεται από μας και μας σκοτώνειι Συνεχίζεται και σήμερα η μεγάλη απεργία που ήδη μετράει 14 μέρες για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, υπεράσπιση των επίσημων αργιών και κοινωνικά επιδόματα ➽ Στη σημερινή συγκέντρωση θα παραβρεθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας ➽ Μπλόκαραν τη φόρτωση μεταλλεύματος σε πλοίο ➽ Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα

Σκουριά πυρόχρωμη στις μίνες του Σινά.

Οι κάβες της Γερακινής και το Στρατώνι.

Το επίχρισμα. Η άγια σκουριά που μας γεννά

μας τρέφει, τρέφεται από μας και μας σκοτώνει.

 

(Νίκος Καββαδίας, Fata Morgana)

 

*

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συνεχίζεται και σήμερα η μεγάλη απεργία που ήδη μετράει 14 μέρες - Στη σημερινή συγκέντρωση θα παραβρεθεί ο Δ. Κουτσούμπας

14 μέρες απεργίας συμπληρώνουν σήμερα οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, υπεράσπιση των επίσημων αργιών και κοινωνικά επιδόματα.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν ανυποχώρητοι με τη δύναμη που τους δίνει το δίκιο των διεκδικήσεών τους, αλλά και τη δύναμη της αλληλεγγύης που εκφράζεται πολύμορφα από την εργατική τάξη όλης της χώρας, που παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη του αγώνα τους.

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, σήμερα θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση και νέα Γενική Συνέλευση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, όπου θα εκτιμήσουν τις εξελίξεις και θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα τους.

Στην απεργιακή τους συγκέντρωση στις 10 π.μ. θα παραβρεθεί για να χαιρετίσει τον αγώνα τους ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μπλόκαραν τη φόρτωση μεταλλεύματος σε πλοίο

Η πορεία του πλοίου «BBC London» που δείχνει ότι είναι σταματημένο έξω από το Στρατώνι Χαλκιδικής

Ούτε χτες έφτασε στο λιμάνι του Στρατωνίου το πλοίο που αναμενόταν για να φορτώσει μετάλλευμα για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός». Αφού έκανε δύο μέρες να φτάσει απ' την Κρήτη, τελικά σταμάτησε αρκετά μίλια μακριά από τον προορισμό του, κάτω από το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, με τους εργαζόμενους να δείχνουν ξανά τη δύναμη του απεργιακού τους αγώνα.

Αυτός ο αποφασιστικός, καθολικός και ανυποχώρητος αγώνας τους είναι που πιέζει εκεί που πονάει την εργοδοσία, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά δεν φορτώνεται πλοίο που ήρθε για να κουβαλήσει το πολύτιμο μετάλλευμα.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα

Στηρίζοντας τον μεγάλο αγώνα των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) καλεί σωματεία και φορείς της Αττικής σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, στις 9 π.μ. στα γραφεία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στην Αθήνα (Λ. Βασ. Σοφίας 23Α και Νεοφύτου Βάμβα 2).

Η ΟΜΕ απαιτεί από την «Ελληνικός Χρυσός» να υπογράψει την επιχειρησιακή ΣΣΕ που προτείνουν οι εργαζόμενοι και «να αφήσει την αδιαλλαξία και τις επικίνδυνες, αντεργατικές προτάσεις που δεν γίνονται αποδεκτές όχι μόνο από τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής, αλλά από όλο το εργατικό κίνημα!».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.