Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ➽ Εργαζόμενοι καταγγέλλουν έλλειψη μέτρων ασφαλείας που οδήγησε στον θάνατο του εργάτη ➽ Διαμαρτυρία αύριο από σωματεία και φορείς ➽ «Λαϊκή Συσπείρωση»: Tο έγκλημα οφείλεται στην έλλειψη μέτρων προστασίας ➽ Μαζικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο και κατήγγειλαν ότι η Δημοτική Αρχή είναι άφαντη! (VIDEO)

*

Φάκελος «εργατικά ατυχήματα»

*

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν έλλειψη μέτρων ασφαλείας που οδήγησε στον θάνατο του εργάτη - Διαμαρτυρία αύριο από σωματεία και φορείς (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Την έλλειψη μέτρων ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 47χρονου εργάτη του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαριότητας και κηπουρικής, καταγγέλλουν εργαζόμενοι.

Ο 47χρονος, πατέρας δύο μικρών παιδιών, εκτελούσε εργασίες κοπής δέντρου μέσα στον αύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου στου Παπάγου.

Στο σημείο του εργατικού δυστυχήματος, έφτασε άμεσα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. O Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής έκανε πολύ σοβαρές καταγγελίες που επιβεβαιώνουν ότι δεν ήταν η κακιά στιγμή ή η κακιά ώρα, αλλά ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα!

«Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος δεν είχε κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά του. Σύμφωνα με την εικόνα του δυστυχήματος δεν ήταν δεμένο το δέντρο που τον πλάκωσε. Πως κόβεις ένα δέντρο και μάλιστα ένα ευκάλυπτο που όλοι ξέρουμε πόσα μέτρα είναι; Ακόμα και να το κατεβάσεις, να το κουρέψεις", το δέντρο έπρεπε σε κάποια μέτρα να δεθεί για να πέσει σταδιακά κάτω. Υπήρχαν τέτοια μέτρα; Είχε περάσει εκπαίδευση ο συνάδελφος; Ήξερε πως να κόψει ή απλά τους βάζουν σωρηδόν για να κόψουν δέντρα και ότι τύχει τύχει;», δήλωσε. 

Μαζικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο και κατήγγειλαν ότι η Δημοτική Αρχή είναι άφαντη!

Σημειώνεται ότι Σωματεία και μαζικοί φορείς του Δήμου Παπάγου - Χολαργού καλούν σε κινητοποίηση την Παρασκευή 28 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, όπου θα καταθέσουν λουλούδια στον τόπο του εγκλήματος, εκεί που έχασε τη ζωή του ο εργάτης.

Στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο Δημαρχείο Χολαργού. Στην κινητοποίηση καλούν επίσης το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παπάγου - Χολαργού, ο Σύλλογος Γυναικών Παπάγου Χολαργού και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου - Αγίας Παρασκευής - Χολαργού - Ψυχικού.  

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Tο έγκλημα οφείλεται στην έλλειψη μέτρων προστασίας

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παπάγου Χολαργού εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος και θέτει κρίσιμα ερωτήματα. 

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το έγκλημα αυτό οφείλεται στην έλλειψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων. Δηλώνουμε επίσης τη στήριξή μας στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου Παπάγου Χολαργού, καθώς θα είμαστε δίπλα τους σε οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία και κινητοποίηση αποφασίσουν, ζητώντας όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο», σημειώνει μεταξύ άλλων. 

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.