Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ιανός: Ο κακός μας ο καιρός με δεξιό και αριστερό προφίλ ή Ούτε Κίρκη, ούτε Μήδεια, αν τους στείλεις στα τσακίδια ― Ελπίδα: Δεν υπάρχει παρά μόνο στο ΚΚΕ ― Αλ. Τσίπρας: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης (το έργο τοέχουμε ξαναδεί) «για δημοκρατική διέξοδο» (εδώ γελάνε) ― ΚΚΕ: Η διέξοδος για τον λαό είναι να γίνει η αγανάκτηση δύναμη πάλης, σύγκρουσης και ανατροπής - Καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις

 Ιανός (Κίρκη - Μήδεια και βάλε)
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 23.IX.2020 (Μολύβι, 29χ21 εκ.)

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Απροσπέλαστοι παραμένουν οι δρόμοι στις γειτονιές της Αθήνας - Χωρίς ρεύμα πολλά νοικοκυριά

*

Στο έλεος του αναμενόμενου χιονιά και της κρατικής ανεπάρκειας

Νερό και τροφή από κλιμάκια του ΚΚΕ στους εγκαταλελειμμένους οδηγούς

*

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Η διέξοδος για το λαό είναι να γίνει η αγανάκτηση δύναμη πάλης, σύγκρουσης και ανατροπής

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ (βλέπε κάτω) αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, καταψηφίζοντας στο "πρόσωπό" τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος.

Το κρίσιμο ζήτημα σήμερα είναι, όμως, η λαϊκή αγανάκτηση και η οργή που συσσωρεύεται να γίνει δύναμη πάλης, σύγκρουσης και ανατροπής.

Αυτή είναι η διέξοδος για τον λαό και όχι η αναζήτηση ίδιων επίδοξων "σωτήρων", που θα συνεχίσουν το ίδιο αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος, όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν.

Το ΚΚΕ θα αναδείξει στη συζήτηση στη Βουλή την ουσία αυτής της στρατηγικής που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που σ’ όλα τα μέτωπα (πανδημία, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές, Εργασιακά, Ταμείο Ανάκαμψης, εξωτερική πολιτική κλπ.) φορτώνει νέα βάρη στον λαό και τον οδηγεί σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους.

Θα αναδείξει ταυτόχρονα και τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αντιπολίτευσης».

902

ΒΟΥΛΗ

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας

Πέμπτη 27/01/2022 - 12:47Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να υπάρξει «δημοκρατική διέξοδος», όπως βάφτισε την εναλλαγή αστικής κυβέρνησης. 

Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, επικαλούμενος τις επιπτώσεις από την κακοκαιρία, την πανδημία και την ακρίβεια, με προφανή στόχο να αξιοποιήσει την οργή και αγανάκτηση προς όφελος των νέων και παλιών αυταπατών που σερβίρει στο λαό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Καλούμε όλες τις δυνάμεις, κοινωνικές και πολιτικές, να δώσουν το παρών στη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη. Καλούμε κάθε πολίτη να στρατευθεί στον αγώνα μας για να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ασφάλεια με ελευθερία και η ελευθερία με ασφάλεια», τόνισε καλώντας το λαό και το κίνημα να καταθέσουν τη διαμαρτυρία τους για την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στο «εκλογικό ταμείο» του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διεκδικεί την επάνοδο του στις κυβερνητικές καρέκλες.

O υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης έκανε δεκτό το αίτημα, για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Η συνεδρίαση της Βουλής διακόπηκε, όπως επιβάλλει ο κανονισμός που προβλέπει το σταμάτημα κάθε άλλης κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση της πρότασης μομφής, η οποία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.