Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Η διατίμηση του Αδώνιδος και η υποτίμηση της υγείας μας ― Παραμένει δυσβάσταχτο και στις πλάτες του λαού το κόστος του μοριακού τεστ ― Στον αέρα οι εργαζόμενοι που βγαίνουν θετικοί ― Νίκος Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον λαό στο όνομα της ατομικής ευθύνης και των πρωτοκόλλων - λάστιχo (VIDEO)

ΕΜΜΕΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ

Παραμένει δυσβάσταχτο και στις πλάτες του λαού το κόστος του μοριακού τεστ

*

Νίκος Καραθανασόπουλος: VIDEO - κείμενο κάτω

Τρίτη 04/01/2022 - 10:03

Επιμένει στο πλαφόν και όχι στη δωρεάν διάθεση του μοριακού τεστ PCR η κυβέρνηση, διατηρώντας έτσι τη μετακύλιση του κόστους στον κόσμο. 

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι το μεσημέρι θα βγει η υπουργική απόφαση όπου το PCR θα έχει διατίμηση κάτω από τα 60 ευρώ που είναι σήμερα.

«Θα είμαστε, κοντά στα 50 ευρώ» δήλωσε και προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι των αντιδράσεων που έχουν εκδηλωθεί, προκλητικά τόνισε ότι η τιμή των 60 ευρώ για τα μοριακά τεστ στη χώρα μας είναι κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε ανάλογο προκλητικό μήκος κύματος κινήθηκε επίσης και για τα rapid test, αναφέροντας ότι «είμαστε πολύ καλά σε τιμές στα rapid test που κυμαίνονται στα 5, 6, 7 ευρώ».

Για τις ουρές που σχηματίζονται έξω από τις ελάχιστες μονάδες του ΕΟΔΥ, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τα φαρμακεία ο υπουργός επικαλέστηκε το παράδειγμα κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την πολιτική "κόστους - οφέλους" που εφαρμόζει, σε βάρος της κάλυψης των λαϊκών αναγκών, μία πολιτική πάντως που εφαρμόζουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. 

Η ουσία είναι πως η κυβέρνηση αντί να διαθέσει δωρεάν και μαζικά τεστ, εξακολουθεί να αφήνει τους εργαζόμενους και τον λαό να πληρώνουν από την τσέπη τους το κόστος, από το οποίο κερδισμένος βγαίνει ο ιδιωτικός τομέας.

Στον αέρα οι εργαζόμενοι που βγαίνουν θετικοί

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς παραμένει εφιαλτική για τους εργαζόμενους καθώς σύμφωνα με καταγγελίες καταγράφεται απόκρυψη κρουσμάτων, εξαναγκασμός των εργαζομένων να πάνε για δουλειά ακόμα και με ύποπτα συμπτώματα, ανυπαρξία των πιο στοιχειωδών μέτρων προστασίας και εντατικοποίηση που εκθέτει χιλιάδες εργαζόμενους στον κορονοϊό.

Οχυρωμένοι πίσω από την «ασυλία» που τους παρέχει η κυβέρνηση, αφού τα αναγκαία μέτρα στους μεγάλους χώρους δουλειάς παραμένουν εκτός συζήτησης, οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να συμβάλλουν στην έξαρση της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τη διενέργεια rapid test.

Εργαζόμενοι σπεύδουν να κάνουν τεστ, πληρώνοντας ακόμα και από την τσέπη τους στα ιδιωτικά κέντρα καθώς τα κέντρα ελέγχου του ΕΟΔΥ είναι ανεπαρκή, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές και να απαιτείται πολύωρη αναμονή.

Απέναντι σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση, που αναμένεται να επιδεινωθεί ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι η εξασφάλιση μαζικών κι επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ για όλους, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το αναγκαίο προσωπικό και τα μηχανήματα, με περισσότερες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και φυσικά με επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η δωρεάν χορήγηση μοριακού τεστ σε όσους το έχουν ανάγκη, με βάση τις επιστημονικές ενδείξεις και στο πλαίσιο της απαραίτητης ιχνηλάτησης.

902

*

Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ «ΑΝΤ1»

Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον λαό στο όνομα της ατομικής ευθύνης και των πρωτοκόλλων-λάστιχo

Τρίτη 04/01/2022 - 10:18

Ενώ η πανδημία πορεύεται ανεξέλεγκτη, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική διαχείριση που εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή, επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον «ΑΝΤ1» το πρωί της Τρίτης 4 Γενάρη.

Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον λαό στο όνομα της ατομικής ευθύνης και βλέπουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα να προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για να μη διαταραχθεί η κερδοφορία τους, τόνισε.

Όσον αφορά τις απαράδεκτες εικόνες με τις ουρές για τη διεξαγωγή τεστ, σημείωσε πως ο κόσμος ταλαιπωρείται και πληρώνει κι από πάνω στα ιδιωτικά κέντρα ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα για όλο τον λαό.

«Ο λαός πληρώνει ήδη πολλά και το κόστος των τεστ έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το εισόδημά του» πρόσθεσε και κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που έχει ως αποτέλεσμα να κερδοσκοπεί ο ιδιωτικός τομέας πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, αντί να τον επιτάξει χωρίς αμοιβή. 

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για τα «περιθώρια» της οικονομίας που δεν επιτρέπουν την κάλυψη των δωρεάν τεστ, επισήμανε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης αποδεικνύουν τις προτεραιότητές της, που δεν είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών:

Αντί, εν μέσω πανδημίας, να χρηματοδοτήσει την Υγεία, δίνει 7,5 δισ. για εξοπλιστικά προγράμματα, θριαμβολογεί για τα 72 δισ. εκατομμύρια που θα πάρει από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα πληρώσει ο λαός μέσω της φορολογίας, ενώ κόβει τις συντάξεις χηρείας, εφαρμόζοντας πιστά τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.