Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Νέα πανΔημιοκρατία: Τηλεργασία από τον Άδη για τους νοσούντες και μείωση μισθού στους γονείς που δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού ― ΚΚΕ: Πρόκληση και αθλιότητα η νέα τροπολογία

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Μείωση μισθού για τους γονείς που δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού και τηλεργασία για τους νοσούντες

Προσαρμοσμένες στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, που με τη σειρά τους είναι ευθυγραμμισμένα με τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, είναι οι υποτιθέμενες «διευκολύνσεις» προς για γονείς «λόγω νόσησης τέκνων από κορονοϊό», που προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κατάπτυστη η τροπολογία που προβλέπει τηλεργασία για τους νοσούντες και μείωση μισθού για την άδεια ειδικού σκοπού

Τετάρτη 19/01/2022 - 18:03

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει την κατάπτυστη κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει τηλεργασία για τους νοσούντες από κορονοϊό και μείωση μισθού για τους γονείς που δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού:

«Αποτελεί πρόκληση και αθλιότητα η τροπολογία που προβλέπει τηλεργασία ακόμα και για τους ασθενείς Covid, καθώς και μείωση ημερομισθίου ως 50% στην κουτσουρεμένη ειδική άδεια των γονιών που τα παιδιά τους νοσούν.

Αποτελεί όμως και κυβερνητική ομολογία ότι τα σχολεία "βράζουν" από κρούσματα ως συνέπεια και των απαράδεκτων πρωτοκόλλων του 50%+1.

Αντί να εξασφαλίζεται ικανός χρόνος για ανάρρωση στον κάθε εργαζόμενο, αντί τα υγειονομικά πρωτόκολλα να έχουν στο επίκεντρο την προστασία της υγείας, η κυβέρνηση αφού πρώτα μείωσε την περίοδο της καραντίνας στις 5 μέρες προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, τώρα νομιμοποιεί την εξ αποστάσεως εργασία των νοσούντων κλείνοντας το μάτι στις επιχειρήσεις να τους απασχολούν ακόμη και όταν νοσούν.

Να μην περάσει η απαράδεκτη και ντροπιαστική τροπολογία! Να απαγορευτεί η εργασία σε όσους νοσούν και να εξασφαλιστεί άδεια ειδικού σκοπού χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων».

902

 

Συγκεκριμένα, έως τις 15 Απριλίου 2022, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που είναι γονείς βρεφών, προνηπίων και νηπίων ή μαθητών έως Γ’ Γυμνασίου καθώς και παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες  ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, καθώς και ατόμων με αναπηρία που είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας, μπορούν να παρέχουν την εργασία τους εξ αποστάσεως, έως πέντε εργάσιμες ημέρες, ενώ μόνο αν αυτό δεν είναι εφικτό, δικαιούνται, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ειδική άδεια μόνο όμως για τις τέσσερις πρώτες ημέρες, ενώ η πέμπτη ημέρα απουσίας θα χρεώνεται σε «οποιαδήποτε άλλη άδεια», ουσιαστικά στην κανονική τους.

Ακόμη όμως και αυτή η άδεια δεν επιτρέπεται να χορηγείται όταν, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, έχει χορηγηθεί στον ίδιο γονέα οποιαδήποτε άλλη άδεια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας λαμβάνουν μόνο το 50% των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη ημέρα από τον ΕΦΚΑ.  

Η άδεια χορηγείται μόνο στον έναν εκ των δύο γονέων και μόνο στην περίπτωση που και οι δύο γονείς εργάζονται, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων που προβλέπονται στην προτεινόμενη ρύθμιση.  

Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που θα νοσήσουν από κορονοϊό, αν και άρρωστοι, προβλέπεται να δουλεύουν για πέντε εργάσιμες μέρες εξ αποστάσεως, ενώ, αν αυτό δεν είναι εφικτό, δικαιούνται, για το ίδιο χρονικό διάστημα, να κάνουν χρήση ειδικής άδειας ασθενείας λόγω νόσησης από COVID-19. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται άδεια ασθενείας και εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις ως προς τον τρόπο πληρωμής από τον εργοδότη και επιδότησής της από τον ασφαλιστικό φορέα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.