Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Η αρπΑκτική οδός των μητσοτάκηδων: ΣΚΙζονται για να σε ξεσκίσουν ― Υποκριτική αυτοκριτική και αναζήτηση άλλοθι για την απίστευτη ταλαιπωρία από τον χιονιά ― ΚΚΕ: Ούτε οι υποκριτικές “συγγνώμες”, ούτε οι προκλητικές δικαιολογίες, ούτε οι αποζημιώσεις εξαγοράς της σιωπής μπορούν να κατευνάσουν τη δίκαιη οργή, να “βγάλουν λάδι” την κυβέρνηση και το αστικό κράτος

― Έφτασεεεεεε...

*

Στο έλεος του αναμενόμενου χιονιά και της κρατικής ανεπάρκειας

*

Νερό και τροφή από κλιμάκια του ΚΚΕ στους εγκαταλελειμμένους οδηγούς

*

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Υποκριτική αυτοκριτική και αναζήτηση άλλοθι για την απίστευτη ταλαιπωρία από τον χιονιά

Τετάρτη 26/01/2022 - 12:51

Με υποκριτικές δόσεις «αυτοκριτικής»,  επίκληση (ως συνήθως) των «πρωτόγνωρων» καιρικών φαινομένων, πινγκ - πονγκ για τις ευθύνες και προαναγγελία (για πολλοστή φορά) αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό, επιχείρησε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, να διασκεδάσει την οργή και την αγανάκτηση για την απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσε ο λαός, ο οποίος έμεινε απροστάτευτος από την κακοκαιρία όχι λόγω «αστοχιών» του κρατικού μηχανισμού, αλλά γιατί το αστικό κράτος αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως «κόστος» επειδή έχει άλλες προτεραιότητες. 

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Πηγή: Eurokinissi

Καμιά υπομονή όταν κινδυνεύει η ζωή του λαού - Να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, σχετικά με τα προβλήματα για την κακοκαιρία, αναφέρει:

«Ούτε οι υποκριτικές “συγγνώμες”, ούτε οι προκλητικές δικαιολογίες, ούτε οι αποζημιώσεις εξαγοράς της σιωπής μπορούν να κατευνάσουν τη δίκαιη οργή, να “βγάλουν λάδι” την κυβέρνηση και το αστικό κράτος, του οποίου οι “ανεπάρκειες” εμφανίζονται μόνο όταν είναι να προστατευτεί ο λαός.

Όταν η ζωή του λαού κινδυνεύει στους αποκλεισμένους δρόμους, στα σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση, στα απομονωμένα νοσοκομεία, καμία υπομονή και καμία κατανόηση δεν μπορεί να υπάρχει. Εδώ και τώρα χρειάζεται να εξασφαλιστεί η αποκατάσταση όλων των προβλημάτων, όπως τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, που παραμένουν ακόμη και μετά από τρεις μέρες!

Είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή μιας εγκληματικής διαχρονικής πολιτικής, που αντιμετωπίζει την προστασία του λαού ως “κόστος”, που παραδίδει κρίσιμα έργα και υποδομές στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που τελικά θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους και των προτεραιοτήτων του σημερινού σάπιου κράτους».

902

 

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη σε όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και επέρριψε «σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο» για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη χιονοθύελλα.

«Αυτές θα διερευνηθούν πλήρως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, αλλά και τους όρους που περιλαμβάνονται στις σχετικές συμβάσεις με το Δημόσιο», είπε, βγάζοντας εκτός κάδρου των ευθυνών όλο εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και έχει παραδώσει τους οδικούς άξονες στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Επικαλούμενος την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που θα δοθεί για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, ισχυρίστηκε πως

«είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία ενεργοποιείται για να ανακουφιστούν με αυτή τη διαδικασία συμπολίτες μας οι οποίοι υπέστησαν βλάβη.

Και θυμίζω, επίσης, ότι με νόμο αυτής της κυβέρνησης έχει προστεθεί πλέον στις συμβάσεις παραχώρησης και η πρόβλεψη αποζημίωσης -το τονίζω αυτό- ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό».

Όμως, το πρόβλημα δεν είναι απλά και μόνο αν η εταιρεία αθέτησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Η υφιστάμενη νομοθεσία και η σχετική σύμβαση παραχώρησης, στην οποία ομνύει η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι που έχει μετατρέψει τους μεγάλους οδικούς άξονες σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα που το πληρώνει ο λαός διπλά και τρίδιπλα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και των διοδίων, ενώ η προστασία των οδηγών λογίζεται κάθε φορά ως «κόστος» από τους ομίλους.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι προβλήματα δεν υπήρξαν μόνο στην Αττική Οδό, υπήρξαν και σε κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου.

«Είναι σαφές ότι και εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καλά και πρέπει να εξετάσουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και να αναπροσαρμόσουμε τους σχεδιασμούς μας», σημείωσε, αποσιωπώντας πως η βασική αιτία είναι η επιλεκτική ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος είναι πολύ γρήγορος και επιτελικός κάθε φορά που είναι να «ξεμπλοκάρει» επενδύσεις και να εξυπηρετήσει επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.

Άλλωστε, τις ίδιες επιδόσεις δείχνει το αστικό κράτος στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους σεισμούς...

Σε αντίθεση δε με την πραγματικότητα που βίωσαν και βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά, που έμειναν  χωρίς  ρεύμα και θέρμανση μέσα στον χιονιά, ισχυρίστηκε πως «στον τομέα αυτό πήραμε τα μαθήματα της ‘’Μήδειας’’ και καταφέραμε και αποκαταστήσαμε την ηλεκτροδότηση σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα».

Για τις «ελάχιστες» κατά τον ίδιο περιοχές  που για τρίτο 24ωρο δεν έχουν ηλεκτρικό, ζήτησε «την υπομονή και την κατανόηση των πολιτών».

Μπροστά στην πρόδηλη και επιλεκτική ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού,  λίγους μήνες μετά τις αλλαγές που είχαν γίνει στην Πολιτική Προστασία και τότε είχαν εμφανιστεί ως πανάκεια για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων,  διακήρυξε:

«Είναι αλήθεια πως οι υποδομές μιας μεσογειακής χώρας δεν είναι πάντα προσαρμοσμένες σε συνθήκες έντονων χιονοπτώσεων. Αν και παντού στον κόσμο το πολύ χιόνι φέρνει μεγάλα προβλήματα. Είναι εξίσου, όμως, αλήθεια πως ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης. Και αυτό αφορά πρωτίστως τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων: Κράτους, Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, δήμων και ιδιωτών».

Έτσι, κατά την κυβέρνηση,

«αν πρέπει να αντλήσουμε ένα μάθημα από τη μη επιτυχημένη διαχείριση αυτής της χιονοθύελλας είναι το γεγονός ότι σε συνθήκες κρίσεων τα κέντρα, οι προϊστάμενοι όλων αυτών των δομών, πρέπει να βρίσκονται μαζί, να αποφασίζουν και να δρουν αμέσως από κοινού.

Και θα ακολουθήσουν άμεσα αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να έχουμε επιτροπές διαχείρισης κρίσεων που θα φέρουν όλους τους εμπλεκόμενους με πολύ σαφή και ξεκάθαρα πρωτόκολλα στον ίδιο χώρο, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ασυνεννοησίας, καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων, αλλά και ενίοτε αποποίησης ευθυνών».

Επειδή ακριβώς παρόμοιες αλλαγές είχαν προαναγγελθεί όταν ιδρύθηκε με πολλές τυμπανοκρουσίες το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που τάχα θα έλυνε αυτά ακριβώς τα προβλήματα, βρήκε άλλοθι επειδή «μέσα σε 30 μήνες δύσκολα λύνονται προβλήματα δεκαετιών και πολύ περισσότερο όταν συνδυάζονται με αλλεπάλληλες και ταυτόχρονες προκλήσεις σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα»...

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.