Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ζητείται Ελπίς - Η πολιτική προστασία επιθεωρεί από αέρος (κοπανιστού) ― Εγκλωβισμένοι για 24 ώρες! - Τραγικές μαρτυρίες από την Αττική οδό (VIDEO) ― ΚΝΕ: Δεν είναι φυσικές καταστροφές, είναι κρατικές επιλογές (VIDEO) ― ΚΚΕ: Να εξασφαλιστεί άμεσα, χωρίς άλλη χρονοτριβή, η πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας ― Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ταλαιπωρία στην Αττική Οδό ξεμπροστιάζει εκείνους που έχουν κάνει σημαία τους την επιχειρηματική δράση

Πηγή: Eurokinissi

*

Στο έλεος του αναμενόμενου χιονιά και της κρατικής ανεπάρκειας

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Η ταλαιπωρία στην Αττική Οδό ξεμπροστιάζει εκείνους που έχουν κάνει σημαία τους την  επιχειρηματική δράση

Ο ΓΓ της ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την εξής δήλωση για τα προβλήματα από την κακοκαιρία και τις ευθύνες της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού τομέα: 

«Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να ξεπλύνει την κυβέρνηση και το περίφημο ''επιτελικό κράτος'' από τις τεράστιες ευθύνες τους, που άφησαν στο έλεος μιας αναμενόμενης χιονόπτωσης τους κατοίκους ολόκληρων  περιοχών, ιδιαίτερα της Αττικής.

Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς επί ώρες στην Αττική Οδό και σε άλλους οδικούς άξονες, για τα νοικοκυριά που παραμένουν ακόμη και τώρα χωρίς ρεύμα και θέρμανση, για τους απροστάτευτους εργαζόμενους, για την παράλυση των μέσων μεταφοράς.

Αυτός ο εφιάλτης είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητική ολιγωρία κι αδιαφορία. Είναι η ίδια η εγκληματική πολιτική που συντηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες γιατί τις θεωρεί ''ανεπίτρεπτο κόστος''.

Μπροστά τους κατέρρευσε με πάταγο για άλλη μια φορά το αστικό κράτος, κατά τ’ άλλα ταχύτατο και ικανότατο, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, όμως γυμνό από μέσα, υποδομές και προσωπικό, ανίκανο και χωρίς σχέδιο, όταν πρέπει να προστατέψει το λαό. Η μόνη τελικά ''προστασία'' του κράτους περιορίζεται στο κυβερνητικό δόγμα της ''ατομικής ευθύνης'', που τη μια λέει ''φύγετε για να σωθείτε'' και την άλλη ''μείνετε στα σπίτια για να σωθείτε''. Ντροπή! 

Η πολύωρη ταλαιπωρία  χιλιάδων οδηγών στην χρυσοπληρωμένη ''Αττική οδό'', ξεμπροστιάζει εκείνους που έχουν κάνει σημαία τους την  επιχειρηματική δράση, η οποία όμως ούτε θέλει ούτε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Σήμερα προβάλλει από παντού η απαίτηση οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, οι εθνικές οδοί να είναι λαϊκή περιουσία χωρίς διόδια και χαράτσια, με σύγχρονα μέσα κι υποδομές.

Εδώ και τώρα, και χωρίς άλλη καθυστέρηση να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί. Κυβέρνηση, αρμόδιοι φορείς, Περιφέρειες και Δήμοι, να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων, να λειτουργήσουν κανονικά τα μέσα μεταφοράς, να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση σε νοσοκομεία.

Εδώ και τώρα με αίσθημα αλληλεγγύης να μη μείνει κανείς μόνος, κανείς απροστάτευτος!».

902

*

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ 902.gr

Εγκλωβισμένοι για 24 ώρες! - Τραγικές μαρτυρίες από την Αττική οδό (VIDEO)

Τρίτη 25/01/2022 - 12:49

Την τραγική κατάσταση που βίωσαν εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική οδό περιγράφουν στο 902.gr. Κάποιοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν το πρωί, άλλοι παρέμεναν εγκλωβισμένοι για περισσότερο από 24 ώρες.

Άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά βρέθηκαν αβοήθητοι, χωρίς νερό και τροφή, σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους από το λαό δρόμους. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν αποκλειστούν πλήρωσαν τα πανάκριβα διόδια...

Ο Κώστας Γεωργιάδης, αποκλείστηκε στην Αττική οδό στο ύψος της Παλλήνης και περιγράφει στην κάμερα την κατάσταση που έζησε. Απεγκλωβίστηκε σήμερα στις 11 το πρωί μετά από ένα 24ωρο.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Η κατάσταση που έζησαν εκατοντάδες άνθρωποι, δύο βήματα από το κέντρο της Αθήνας, είναι τραγική και το αποδεικνύουν οι συγκλονιστικές μαρτυρίες τους.

Υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που έπαθαν εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο! Ένας πατέρας ήταν εγκλωβισμένος με το μόλις τριών ετών παιδί του, το οποίο ήταν όλη μέρα με ένα μπουκάλι γάλα. Κόσμος μάζευε χιόνι σε μπουκάλια και το έλιωνε για να το πιει. Οδηγοί και οικογένειες έμπαιναν σε αμάξια άλλων ανθρώπων, καθώς ξέμειναν από βενζίνη και άρα από θέρμανση...

Όσοι την έβγαλαν στο αεροδρόμιο, έπαιρναν στην είσοδο ένα κουπόνι μόνο των 10 ευρώ για να φάνε μέσα κάτι, ενώ αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο δάπεδο και στα μάρμαρα, μέσα στο κρύο, ο ένας πάνω στον άλλο. 

902

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πηγή: Eurokinissi

Να εξασφαλιστεί άμεσα, χωρίς άλλη χρονοτριβή, η πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας

Πηγή: Eurokinissi

Τρίτη 25/01/2022 - 14:13

Σε σχόλιό του για την υποτιθέμενη «ετοιμότητα» των νοσοκομείων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας ότι "τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, η εφημερία εξελίσσεται ομαλά και έχει διασφαλιστεί η πλήρης παρουσία του προσωπικού για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης" προκαλούν οργή, εκτός και αν η κυβέρνηση εννοεί πλήρη παρουσία τις 16ωρες βάρδιες νοσηλευτών και τις 48ωρες εφημερίες ιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, από σήμερα το πρωί, πάνω από 80 κλήσεις στο ΕΚΑΒ δεν έχουν εξυπηρετηθεί μόνο στην Αττική, ενώ δεκάδες ασθενείς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα νοσοκομεία που εφημερεύουν.

Απαιτούμε από το υπουργείο Υγείας να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα, αλλά πάνω από όλα να εξασφαλίσει άμεσα, χωρίς άλλη χρονοτριβή, την πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας που εφημερεύουν, καθώς και την ασφαλή μεταφορά των υγειονομικών».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.