Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τον προγραμματισμό της δράσης το επόμενο διάστημα — Το ΚΚΕ παλεύει με επιμονή και σταθερότητα για την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, όλων των δυνάμεων μέσα στο κίνημα και στους αγώνες, σε όλη τη χώρα, όλων όσων έχουν κοινό συμφέρον να παλέψουν για τη συνολική αλλαγή πορείας, για την ανατροπή ― Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό σε Συμπόρευση με το ΚΚΕ (VIDEO)

*

Δημήτρης Κουτσούμπας: Συμπόρευση με το ΚΚΕ για το σήμερα και το αύριο — Στον δρόμο της ανατροπής ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό (VIDEO)

*

*

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στον ίδιο τον λαό και τους αγώνες του, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ (VIDEO)

*

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, εξέτασε τη δράση του Κόμματος το προηγούμενο τρίμηνο και κατέληξε σ’ ένα πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, με βάση και το Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσηςτης ΚΕ.

Αυτή την περίοδο υλοποιήθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα με πρωτοβουλίες – εκδηλώσεις – παρεμβάσεις του Κόμματος, που έφεραν το ΚΚΕ σε επαφή με ευρύτερες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις και συνέβαλαν ώστε το Κόμμα να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του, την πολιτική και τον ρόλο του στον αγώνα για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.

Ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, με την ουσιαστική συμβολή των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, δημιουργήθηκαν ελπιδοφόρες εστίες αντίστασης κι αγώνα σε εργασιακούς χώρους και κλάδους, στα μέτωπα της πανδημίας, της ακρίβειας και των τραγικών συνεπειών για το λαό, έγιναν βήματα στη συσπείρωση δυνάμεων για την απόκρουση παλιών και νέων αντεργατικών νόμων, του κρατικού και εργοδοτικού αυταρχισμού.

Αυτή η δραστηριότητα χρειάζεται να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί, ώστε το Κόμμα από καλύτερες θέσεις να δώσει τη μάχη για τη συσπείρωση εργατικών –λαϊκών δυνάμεων, για την άνοδο και βελτίωση της δράσης στο εργατικό– συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία, στην πάλη για ένα συνολικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Σήμερα, η δυσαρέσκεια που φουντώνει μέσα στην εργατική τάξη, όπως και σε τμήματα των αυτοαπασχολούμενων κι αγροτών, καθώς και στη νεολαία, μπορεί να αποτελέσει “πηγή” αγωνιστικής ανάτασης, πολιτικής διαφοροποίησης μάχιμων δυνάμεων απ’ την επιρροή των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ) και θετικών ριζοσπαστικών διεργασιών,

  • τόσο απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση στο λαό για “μέρισμα” απ’ την ανάπτυξη της οικονομίας, το Ταμείο Ανάκαμψης, την “πράσινη και ψηφιακή μετάβαση” κλπ,
  • όσο και απέναντι στις νέες σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για μια δήθεν πιο “ευνοϊκή για το λαό” κυβέρνηση στο παραπάνω πλαίσιο.

Η δράση του ΚΚΕ μπορεί να συμβάλλει ώστε η υποβόσκουσα, αλλά κι εκφρασμένη λαϊκή δυσαρέσκεια να μην εκτονώνεται ή εγκλωβίζεται σε παραλλαγές διαχείρισης της ίδιας στρατηγικής, αλλά να οδηγεί στην πιο μαζική συμμετοχή δυνάμεων στις διαδικασίες του κινήματος, στην πιο σταθερή και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στη δράση με βάση την πολιτική του πρόταση.

Στο πλαίσιο της πολιτικής μας δραστηριότητας και παρέμβασης εντάσσεται και η προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς -έτσι κι αλλιώς- ανεξάρτητα απ’ τον ακριβή χρόνο, το 2022 θα είναι χρόνος προετοιμασίας ή και διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ενώ και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο του 2023.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ υπογράμμισε την ανάγκη τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν ακόμη πιο αποφασιστικά για την οργάνωση του λαϊκού αγώνα, με επεξεργασμένους στόχους πάλης για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια, με άξονα τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες καιμε στόχο την πανεργατική – πανελλαδική κλιμάκωση και το συντονισμό.

Βασικά μέτωπα της δράσης του Κόμματος για το επόμενο διάστημα αλλά και προτεραιότητα της πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος, είναι:

  • Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, όσο και μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, τα μέτρα σε χώρους δουλειάς, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης όλου του πληθυσμού.
  • Η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σε συνδυασμό με την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος.
  • Η πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της λειτουργίας των συνδικάτων και του απεργιακού δικαιώματος, για τη μαζικοποίηση των σωματείων και την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, ενάντια στην κρατική καταστολή και βία.
  • Η δράση στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης γύρω απ’ τα βασικά μέτωπα της ακρίβειας, των χρεών, της κυριακάτικη αργίας κλπ.
  • Στους βιοπαλαιστές αγρότες, κυρίως σε σχέση με το κόστος παραγωγής, την ακρίβεια, αλλά και τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών.
  • Η δράση για τα δικαιώματα των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή ανισοτιμίας, βίας και κακοποίησης.
  • Στη νεολαία (εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές). Συνολικά, η δράση στο μέτωπο της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της πάλης κατά των Ναρκωτικών και της εξάρτησης.
  • Η διεθνής δραστηριότητα του ΚΚΕ, η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στις πολύμορφες επεμβάσεις (π.χ. Κούβα, Παλαιστίνη, Καζακστάν).
  • Ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αποκτά ξεχωριστή σημασία εξαιτίας και των επικίνδυνων διεθνών εξελίξεων, της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στο ευρωτατλαντικό μπλοκ και Ρωσία, Κίνα, αλλά και της επίδρασης αυτών των εξελίξεων στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στην προώθηση διευθετήσεων και συμβιβασμών με αμερικανοΝΑΤΟϊκή σφραγίδα (East Med, κυριαρχικά δικαιώματα κλπ).

Με αφορμή την πορεία της πανδημίας, αλλά και ενόψει της συμπλήρωσης 2 χρόνων από το ξέσπασμά της, να δυναμώσει η παρέμβαση του Κόμματος ανοίγοντας επιστημονικά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα, μαζί με την αντιπαράθεση ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το “νέο ΕΣΥ”.

Παράλληλα, το 2022 αποτελεί χρονιά σημαντικών επετείων γύρω από τις οποίες μπορεί να ξεδιπλωθεί μια πολύμορφη ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση του Κόμματος για σημαντικά επίκαιρα ζητήματα (ιμπεριαλιστικές συμμαχίες κι ανταγωνισμοί, ιμπεριαλιστικός πόλεμος, καπιταλιστική κρίση κι ανάπτυξη κλπ). Τέτοιες είναι:

  • 30 χρόνια απ’ τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (μετεξέλιξη της τότε ΕΟΚ σε ΕΕ) και 20 χρόνια από την ΟΝΕ.
  • 70 χρόνια απ’ την ένταξη της Ελλάδας στον ΝΑΤΟ.
  • 100 χρόνια απ’ τον Μικρασιατικό Πόλεμο.
  • 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ.
  • 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, και άλλα.

Το ΚΚΕ παλεύει με επιμονή και σταθερότητα για την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, όλων των δυνάμεων μέσα στο κίνημα και στους αγώνες, σε όλη τη χώρα, όλων όσων έχουν κοινό συμφέρον να παλέψουν για τη συνολική αλλαγή πορείας, για την ανατροπή».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.