Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΟΚΡΑΤΙΑ: Στο «κόκκινο» τα δημόσια νοσοκομεία με αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο προσωπικό ― Γεωργία Φίλιππα, παθολόγος στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Επικίνδυνη και άκρως αντιεπιστημονική η πενθήμερη καραντίνα για τους νοσούντες εργαζόμενους - Δουλεύουμε 28 με 30 ώρες - Παραμένουν οι λίστες αναμονής ασθενών, 180 τώρα, Covid και non Covid για τις ΜΕΘ, που φθάνουν μέχρι και τις 20 μέρες (VIDEO)

*

Γεωργία Φίλιππα, παθολόγος στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Επικίνδυνη και άκρως αντιεπιστημονική η πενθήμερη καραντίνα για τους νοσούντες εργαζόμενους - Παραμένουν οι λίστες αναμονής ασθενών Covid και non Covid για τις ΜΕΘ, που φθάνουν μέχρι και τις 20 μέρες

*

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Στο «κόκκινο» τα δημόσια νοσοκομεία με αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο προσωπικό

Σάββατο 08/01/2022 - 08:59

Σε τεντωμένο σχοινί λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στα οποία συμπυκνώνονται όλα τα τραγικά αποτελέσματα των εγκληματικών πρωτοκόλλων «ανοσίας» της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Οι νέες διαγνώσεις αυξήθηκαν κατά 290% σε μια βδομάδα, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται το άνοιγμα των σχολείων με «αυτοδιάγνωση, μάσκα κι ανοιχτά παράθυρα», που θα φέρει νέα εκτόξευση.

  • Οι εισαγωγές Covid στα δημόσια νοσοκομεία αυξήθηκαν πάνω από 35% τις τελευταίες μέρες, με τα ιατρεία Covid να δέχονται ρεκόρ προσελεύσεων από την έναρξη της πανδημίας (πάνω από 600 στο «Αττικόν», 400 στον «Ευαγγελισμό», 250 στο «Θριάσιο», 300 στο Κρατικό Νίκαιας).
  • Ήδη νοσοκομεία («Ερυθρός Σταυρός» κ.ά.) πλημμυρίζουν με ράντζα και δεκάδες διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, το προσωπικό των νοσοκομείων συνεχίζει να αποδεκατίζεται, λόγω κρουσμάτων COVID.

Παρά την απουσία επιδημιολογικής επιτήρησης στα νοσοκομεία, εκτιμάται ότι τουλάχιστον 2.500 υγειονομικοί ήδη νοσούν και είναι εκτός μάχης.

  • Με εντολή της κυβέρνησης επιστρέφουν στη δουλειά στις 5 μέρες, ακόμη κι αν έχουν «ήπια συμπτώματα», χωρίς αρνητικό PCR τεστ.

Έτσι, γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό στη μια βάρδια είναι στο προσκεφάλι των ασθενών Covid και στην επόμενη «με ήπια συμπτώματα Covid» φροντίζουν καρκινοπαθείς, βαρέως πάσχοντες κ.ά.

  • Την ίδια στιγμή, 6.000 ανεμβολίαστοι είναι σε αναστολή ως «επικίνδυνοι για τη διασπορά».

Οι εργαζόμενοι που μένουν πίσω κάνουν απανωτές βάρδιες χωρίς ρεπό, σχεδόν όλα τα τμήματα λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό, με όρους «προσωπικού ασφαλείας».

Με κριτήριο την «προστασία της οικονομίας», η κυβέρνηση αρνείται να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ανοίξει τα κλειστά νοσοκομεία.

Στο ίδιο πλαίσιο την Παρασκευή ανακοίνωσε έναν ακόμα γύρο μετατροπής του δημόσιου συστήματος Υγείας σε μιας νόσου, ξεκινώντας με το

  • Σισμανόγλειο, το οποίο «θα γίνει μόνο για Covid περιστατικά», με τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, να μιλάει για «πρόσθεση 700 - 800 κλινών Covid στο Λεκανοπέδιο».
  • Στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο τέσσερα νοσηλευτικά τμήματα τέθηκαν εκτός εφημερίας λόγω μετατροπής τους σε κλινικές COVID, ποσοστό που αγγίζει το 50% των τμημάτων που συμμετέχουν στην εφημερία του νοσοκομείου.
  • Στο Τζάνειο, ένα ένα τα τμήματα μετατρέπονται σε μια νύχτα σε Covid, τις τελευταίες μέρες μετατράπηκε η Ουρολογική κλινική, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από 2 Χειρουργικές κλινικές.
  • Στο «Θριάσιο» σχεδιάζεται η μετατροπή και της Α' Παθολογικής κλινικής (οι γιατροί της έφτασαν να έχουν την ευθύνη για 81 (!) ασθενείς COVID και μη, διασκορπισμένους σε 3 διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου), στερώντας κρεβάτια από ασθενείς άλλων παθήσεων.
  • Σύμφωνα με αυτήν, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής και άρα υποβάθμισης της συνολικής λειτουργίας του νοσοκομείου και τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, εν μέσω πανδημίας και κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων, κυρίως σε παιδιά.

«Συνεργασία» με τον ιδιωτικό τομέα για εισαγωγή ασθενών που είναι «σχεδόν καλά»

Αντί της επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κ.ά.), η κυβέρνηση παρουσιάζει τη μίσθωση του 10 - 15% των ιδιωτικών κλινών (συνολικά 300 απλές κλίνες) από τον ιδιωτικό τομέα, πάντα με το αζημίωτο.

Οι όροι της επαίσχυντης συμφωνίας προκαλούν οργή, αφού κλινικάρχες θα παίρνουν ασθενείς Covid που είναι με το εξιτήριο στο χέρι και θα αποζημιώνονται διπλά από τον ΕΟΠΥΥ!

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας με εξαιρετικά επείγον έγγραφο (7/1/2022) προς τους διοικητές της 1ης και 2ης ΥΠΕ και του ΣΕΚ ενημερώνει για τα κριτήρια νοσηλείας ασθενών Covid προς τις συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.

  • Στα κριτήρια εισαγωγής αναφέρεται ότι «μπορούν να διακομιστούν νοσηλευόμενοι ασθενείς (...) χωρίς την παρουσία σημείων ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου, που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής.
  • Εξαιρούνται επίσης ασθενείς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από άλλη ειδικότητα, όπως χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, έγκυοι, ασθενείς σε τεχνητό νεφρό κλπ.», ενώ όλοι οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν κάνει σε άλλη δομή PCR τεστ.
  • Επίσης, την Παρασκευή δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για «επίταξη ιδιωτών γιατρών» (Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής) που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία.

Μια διαδικασία που θα ξεκινήσει από τις 12 Γενάρη και αναμένεται να ορθώσει νέα εμπόδια στην περίθαλψη ασθενών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο αφού αφαιρούνται δυνάμεις από τις συνοικίες, την ίδια στιγμή που η ΠΦΥ παραμένει σμπαραλιασμένη.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.