Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Επιτελικό κράτος: Εντάξει παιδιά. Πώς κάνετε έτσι; Θα λειώσει το χιόνι... ― ΚΚΕ: Παρέμβαση στην κυβέρνηση για εργαζόμενους, οδικά δίκτυα, ηλεκτροδότηση και για προστασία αυτών που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια


Στο έλεος του επιτελικού κράτους

Εντάξει παιδιά. Πώς κάνετε έτσι; Θα λειώσει το χιόνι...

*

Στο έλεος του αναμενόμενου χιονιά και της κρατικής ανεπάρκειας

*

Αντιμέτωποι με τον χιονιά και το ψύχος σε συνδυασμό την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης προστασίας από την κυβέρνηση, βρίσκονται οι εργαζόμενοι, αν και οι έντονες χιονοπτώσεις είχαν προβλεφθεί μέρες πριν και ο ...σχεδιασμός είναι και πάλι στη λογική της "ατομικής ευθύνης".

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Παρέμβαση στους αρμόδιους υπουργούς για ηλεκτροδότηση και οδικά δίκτυα

Δευτέρα 24/01/2022 - 17:05

Για τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας, που αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα οξυμένες στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, παρέμβαση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζητώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αποκατάσταση.

Ο Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε ακόμα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη για την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την κατάσταση στην Αττική Οδό και σε άλλα κομβικής σημασίας οδικά δίκτυα, που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός. Τα σημαντικά αυτά προβλήματα, όπως ο πολύωρος εγκλωβισμός των οδηγών στο κρύο, αποδεικνύουν ποια είναι τα αποτελέσματα και της παραχώρησης τέτοιων υποδομών σε ιδιώτες-επιχειρηματίες.

902

*

ΚΚΕ

Παρέμβαση στην κυβέρνηση για την ασφαλή αποχώρηση των εργαζομένων από τις βιομηχανικές ζώνες της Αττικής

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, στον υφυπουργό Εργασίας Π. Τσακλόγλου, καθώς και στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδη, πραγματοποίησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ώστε να παρθούν μέτρα για την άμεση και ασφαλή αποχώρηση των εργαζομένων από τις βιομηχανικές ζώνες της Αττικής πριν κλείσουν οι δρόμοι και αποκλειστούν.

902

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επείγει η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων και η προστασία αυτών που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια

Δευτέρα 24/01/2022 - 13:19

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις κρατικές ελλείψεις στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας: 

«Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται "ακραία" και "πρωτόγνωρα", αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην "ατομική ευθύνη".

Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων, ακόμη και με παύση εργασιών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η προστασία από διακοπές ρεύματος και νερού, η φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, η εξασφάλιση της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι». 

902

 

Οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες αναδείχθηκαν ακόμα μια φορά με την έλευση καιρικών φαινομένων, αφήνοντας το λαό είτε εγκλωβισμένο στους δρόμους, είτε να παγώνει εξαιτίας της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Στην Αττική μεγάλες οδικές αρτηρίες έχουν κλείσει από το χιόνι με τους εργαζόμενους να μην μπορούν να μετακινηθούν, από και προς τα σπίτια και τις δουλειές τους, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση μέσω του 112 συνιστά αποφυγή... των άσκοπων μετακινήσεων.

«Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων, ακόμη και με παύση εργασιών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η προστασία από διακοπές ρεύματος και νερού, η φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, η εξασφάλιση της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι», σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.