Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Στέλιος Σεραφείδης: Πέταξε πολύ ψηλά ο «γάτος» των γηπέδων ― Αγώνας και στις γραμμές του ΚΚΕ ― «Ασχοληθήκαμε με τα αθλητικά, αλλά η ψυχή μας ήταν ταγμένη στον αγώνα» ― Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αποχαιρετά τον παλαίμαχο τερματοφύλακα (2 VIDEO - ΦΩΤΟ)

(Πηγή: www.aek-live.gr)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αποχαιρετά τον παλαίμαχο τερματοφύλακα Στέλιο Σεραφείδη

Τρίτη 04/01/2022 - 14:24

Ανακοίνωση για τον θάνατο του παλαίμαχου τερματοφύλακα της ΑΕΚ Στέλιου Σεραφείδη (βλ. κάτω) εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της ΑΕΚ Στέλιο Σεραφείδη, που τον τελευταίο χρόνο έδινε σκληρή και παλικαρίσια μάχη με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Παιδί της Κατοχής ήρθε σ’ επαφή από τα παιδικά του χρόνια με τις αξίες και τα ιδανικά του αγώνα, με τις ιδέες και την πάλη του ΚΚΕ. Η αγωνιστική του στάση αποτελεί παράδειγμα αθλητή. Με το ίδιο πάθος, ανιδιοτέλεια και ψυχική δύναμη που αγωνιζόταν μέσα στο γήπεδο, πάλευε και έξω από τις γραμμές του, υπερασπιζόμενος το δίκιο.

(Πηγή: www.aek-live.gr)

Σε όλη την καριέρα του αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, από το 1953 μέχρι το 1972, μετρώντας 243 συμμετοχές και κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας.

Ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του έμεινε κοντά στον σύλλογο, υπήρξε για χρόνια προπονητής τερματοφυλάκων, μέχρι και το 1995. Συνέχισε στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκε με την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας του σωματείου.

Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

902

«Έφυγε» ο Στέλιος Σεραφείδης σε ηλικία 86 ετών

(Πηγή: www.aek365.org)

Τρίτη 04/01/2022 - 12:44

Την τελευταία του πνοή άφησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Στέλιος Σεραφείδης, σε ηλικία 86 ετών, σήμερα Τρίτη 4 Γενάρη.

Τον τελευταίο χρόνο έδινε σκληρή και παλικαρίσια μάχη με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, εντέλει όμως υπέκυψε.

Μέχρι το τέλος της ζωής του ο Στέλιος Σεραφείδης έδινε το «παρών» στους αγώνες της αγαπημένης του ΑΕΚ, σε όλα τα αθλήματα. Ήταν επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της «Ένωσης».

(Πηγή: www.fosonline.gr)

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της ΑΕΚ Στέλιο Σεραφείδη, που τον τελευταίο χρόνο έδινε σκληρή και παλικαρίσια μάχη με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (επάνω).

«Βυθισμένη στην πιο βαθιά θλίψη η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά με σεβασμό και δέος τον αιώνιο αρχηγό της ομάδας μας, Στέλιο Σεραφείδη. Η μορφή του, η ψυχή του, το αγωνιστικό του πάθος και η προσήλωσή του στην κιτρινόμαυρη ιδέα ταυτίστηκαν με την ίδια την ΑΕΚ. Η ανιδιοτέλειά του απέναντι στην αγαπημένη του ομάδα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας», ανέφερε η ΠΑΕ ΑΕΚ σε ανακοίνωσή της.

Ο Στέλιος Σεραφείδης γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1935. Ξεκίνησε από τους Παίδες Αιγάλεω και στη συνέχεια βρέθηκε για έναν χρόνο (1950-51) στον Απόλλωνα Αθηνών. Το 1951 σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην ΑΕΚ, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Λάμπη, όπου παρέμεινε επί μία και πλέον εικοσαετία, έως το 1972, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά σε περισσότερους από 300 αγώνες.

(Πηγή: www.enwsi.gr)

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, εργαζόμενος κυρίως στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Για αρκετά χρόνια υπήρξε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, μέχρι το 1995.

Τον είχε επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ που του δώρισε το Λεύκωμα με αφιέρωση του Δ. Κουτσούμπα

Πριν λίγους μήνες τον Στέλιο Σεραφείδη είχε επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ στο σπίτι του, προκειμένου να του εκφράσει τη στήριξη στον αγώνα που έδινε με την ασθένειά του.

Κατά την επίσκεψη, το κλιμάκιο τού δώρισε το Λεύκωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με ιδιόχειρη αφιέρωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Ασχοληθήκαμε με τα αθλητικά, αλλά η ψυχή μας ήταν ταγμένη στον αγώνα»

Ο Σ. Σεραφείδης στην εκδήλωση του ΚΚΕ για την επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Στέλιος Σεραφείδης είχε μιλήσει σε εκδήλωση του ΚΚΕ για την επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο το 2018, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ένιωθα υπερηφάνεια για τον Κοντούλη που πέρασε από την ομάδα μας», τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που εκτελέστηκε από τους ναζί την περίοδο της Κατοχής.

Στην εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 20 χρόνια από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία

Ο Στ. Σεραφείδης σε εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 20 χρόνια από την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία

Ο σπουδαίος παλαίμαχος τερματοφύλακας είχε μιλήσει ακόμα σε εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα 20 χρόνια από την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία και τον φιλικό αγώνα που είχε δώσει η ΑΕΚ με την Παρτιζάν στο βομβαρδιζόμενο Βελιγράδι και είχε αναφερθεί στο συμβολισμό που είχε το ταξίδι στο Βελιγράδι και τη σεμνή περηφάνια που ένιωσε ο κόσμος της ΑΕΚ για το γεγονός ότι δεν περιορίζεται στα στενά όρια ενός συλλόγου που ενδιαφέρεται μόνο για τη δράση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.