Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Εργατικά Σωματεία: Μέτρα προστασίας για την υγεία και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων ― Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις Πέμπτη 13 Γενάρη: Αθήνα, 5 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας - Θεσσαλονίκη, 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης - Και σε πολλές άλλες πόλεις

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Διαδηλώνουν για μέτρα προστασίας από την πανδημία

Αύριο στις 5 μ.μ. στην Αθήνα, στο υπουργείο Υγείας, και στις 6.30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Τις διεκδικήσεις τους για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων διατρανώνουν αύριο σε όλη τη χώρα συνδικάτα από κάθε κλάδο, σωματεία υγειονομικών και φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, εξορμήσεις, πικετοφορίες και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

  • Στην Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιό της τα σωματεία θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ από το πρωί θα οργανωθεί μέρα δράσης στα νοσοκομεία, με τα σωματεία των υγειονομικών να διεκδικούν μέτρα ουσιαστικής θωράκισης.
  • Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σωματεία και φορείς στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες κάθε μέρα, τα νοσοκομεία βρίσκονται στο «κόκκινο», κάθε εφημερία μετατρέπεται σε Γολγοθά, δεκάδες ασθενείς βρίσκονται στην αναμονή για την εισαγωγή τους σε ΜΕΘ αλλά και σε κλίνες απλής νοσηλείας.

Στα περιορισμένα σημεία όπου διενεργεί ελέγχους ο ΕΟΔΥ σχηματίζονται ουρές πολύωρης αναμονής, ενώ πολλοί αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να διαπιστώσουν αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

  • Παρά τη δύσκολη αυτή κατάσταση, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού σε χώρους δουλειάς, σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Δεν διστάζει μάλιστα να καλλιεργήσει επικίνδυνο εφησυχασμό, με τους εκπροσώπους της να κάνουν λόγο για το επικείμενο τέλος της πανδημίας.

Στο φόντο αυτό, τα σωματεία επαναφέρουν τα επείγοντα και επιτακτικά αναγκαία αιτήματά τους.

Απαιτούν:

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό,
  • Οργάνωση επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους, με έλεγχο των μέτρων προστασίας και οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
  • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  • Μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες και στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών,
  • Mε πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων.
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες εργάτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις,
  • Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, σχολεία - πανεπιστήμια και τις κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και στα διαγνωστικά.
  • Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, ενώ την ίδια μέρα στις 11 π.μ. θα προχωρήσει σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υγειονομικές δομές της Ανατολικής Αττικής.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 12/1/2022

*

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του λαού

Τετάρτη 12/01/2022 - 10:24

Τα επιτακτικά τους αιτήματα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα στις συνθήκες ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας θέτουν στο επίκεντρο Συνδικάτα από κάθε κλάδο, σωματεία υγειονομικών και φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Την Πέμπτη 13 Γενάρη διοργανώνονται κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε πολλές πόλεις από εργατικά σωματεία, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας, σωματεία υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της μέρας δράσης τους.

Στην Αττική διοργανώνεται συγκέντρωση την Πέμπτη στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα σωματεία θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Μέχρι στιγμής το κάλεσμα υπογράφουν τα Συνδικάτα: Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Νομού Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ένωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Φαρμάκου - Καλλυντικών Αττικής, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Τύπου - Χάρτου, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής, Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής. Επίσης, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιων νοσοκομείων, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Στη συγκέντρωση των Σωματείων στο υπουργείο Υγείας καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Ακόμη καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, ενώ την ίδια μέρα στις 11 π.μ. θα προχωρήσει σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υγειονομικές δομές της Ανατολικής Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Πέμπτη 13 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού.

Το κάλεσμα απευθύνουν τα Σωματεία: Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, ΣΕΤΕΠΕ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων ΟΤΑ και Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας. Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και άλλοι φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Σε άλλες πόλεις

Στο ίδιο πλαίσιο, συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται την Πέμπτη 13 Γενάρη από σωματεία - φορείς - Εργατικά Κέντρα:

- Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του (Κολοκοτρώνη 20).

- Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 12 μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου και σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΔΥ, στη 1.30 μ.μ. στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη διαμαρτυρία των γονιών και των εκπαιδευτικών και στις 6.30 μ.μ. σε πικετοφορία από το Εργατικό Κέντρο.

- Στο Αγρίνιο, στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση - πικετοφορία στην κεντρική πλατεία.

- Στην Άρτα στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο παλιό νοσοκομείο.

- Στον Βόλο, στις 11.30 π.μ. στην είσοδο του γενικού νοσοκομείου

- Στη Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ στην Περιφερειακή Ενότητα (παλιά Νομαρχία).

- Στην Καρδίτσα, στις 11 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Κέντρου Υγείας.

- Στην Κεφαλονιά, στις 10.30 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου.

- Στη Λαμία θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. μαζική εξόρμηση στο κέντρο της πόλης.

- Στη Λευκάδα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Μηνά.

  • Την Παρασκευή 14 Γενάρη

- Στη Λάρισα, στις 12 μ. στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου 

  • Την Τρίτη 18 Γενάρη

- Στη Χαλκίδα συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

  • Την Πέμπτη 21 Γενάρη

- Στη Λαμία παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.