Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Χατζηαβάτηδες της εξουσίας: Αυτοί τρώνε και πίνουνε κι εσένα καταπίνουνε ― Ψηφίστηκε το νέο «δώρο» στην εργοδοσία


ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ψηφίστηκε το νέο «δώρο» στην εργοδοσία που επιβάλλει ασθενείς τηλεργαζόμενους και περικοπές σε μισθούς γονέων

Ψηφίστηκε απόψε στην Ολομέλεια της βουλής, από τους κυβερνητικούς βουλευτές, η κατάπτυστη τροπολογία της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία προβλέπει το «νόμιμο» δικαίωμα του εργοδότη να αναγκάζει τον εργαζόμενο που έχει αρρωστήσει με κορονοϊο, να δουλεύει με τηλεργασία από το σπίτι του, αλλά και την τιμωρία των εργαζόμενων γονιών που παίρνουν ειδική άδεια για να φροντίσουν τα παιδιά τους που νοσούν με κορονοϊο, με πετσόκομμα του μισθού τους κατά 50%.

  • Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η ειδική άδεια των 5 ημερών θα δίνεται με την προϋπόθεση ότι οι δύο εργάσιμες μέρες θα θεωρούνται κανονική άδεια και άρα θα αφαιρούνται από αυτή.
  • Οι εργαζόμενοι γονείς κατά την «ειδική άδεια» 3 ημερών θα υποστούν περικοπή μισθού 50% (!), ενώ για την 4η μέρα που θα αναγκαστούν να λείψουν, θα καλυφθεί 100% από τον ΕΦΚΑ (δηλ. από τους ασφαλισμένους), κάτι που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως ...βελτίωση, αφού το αρχικό κείμενο προέβλεπε κόψιμο του μισού μισθού και για τις 4 μέρες.
  • Πέρα από το χαράτσι, δηλαδή τη μείωση κατά 50% του μισθού που επιβάλλεται σε γονείς οι οποίοι πρέπει να φροντίσουν τα παιδιά τους, το «μάξιμουμ» που αυτά δικαιούνται να αρρωστήσουν είναι... 4 μέρες!
  • Ο υπουργός Εργασίας υπεραμυνόμενος της τροπολογίας ανέφερε ότι στηρίζεται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόστηκε «από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν», καρφώνοντας για μια ακόμα φορά και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία και από την πρώτη στιγμή απαίτησε την απόσυρσή της.

Ο ειδικός αγορητής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε ότι «είχατε, δεν είχατε, βρήκατε πάλι τον τρόπο να κάνετε και άλλο ένα «δωράκι» στην εργοδοσία από τη χασούρα που προκύπτει σε συνθήκες πανδημίας, με αυτή την επαίσχυντη τροπολογία που καταθέσατε. Αυτό είναι αθλιότητα, είναι βαρβαρότητα». 

Η κυβέρνηση νομοθετεί τους εκβιασμούς των εργοδοτών που λένε στους εργαζόμενους «πάρε "Ντεπόν" κι έλα στη δουλειά», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, τόνισε ότι η τροπολογία αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει «πρόχειρα», αλλά με μακροπρόθεσμη προοπτική, καθώς τα μέτρα αυτά ήρθαν για να μείνουν, όπως το σύνολο των αντεργατικών μέτρων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.