Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΚΚΕ: Η μόνη Ελπίς! ή Το επιτελικό κράτος της αστικής επιδημιοκρατίας και το Σοσιαλιστικό κράτος του ΚΚΕ ― Νίκος Σοφιανός: Παράδειγμα δύναμης και αλληλεγγύης η πρωτοβουλία Οργανώσεων του ΚΚΕ να μοιράσουν νερό και τρόφιμα στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού ― Γιάννης Δελής: Το αστικό κράτος δεν έχει προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων ― Απατηκή Οδός: Εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα ―Χωρίς ρεύμα για τρίτη μέρα 5.000 νοικοκυριά ― 200.000 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα έμειναν χωρίς ρεύμα ― Σκρέκας: Τα παράπονά σας στον ΔΕΔΗΕ (αν το σηκώσει) - 2 VIDEO

Πηγή: Eurokinissi

*

Στο έλεος του αναμενόμενου χιονιά και της κρατικής ανεπάρκειας

*

Νερό και τροφή από κλιμάκια του ΚΚΕ στους εγκαταλελειμμένους οδηγούς

*

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΕΛΠΙΔΑ»

Χωρίς ρεύμα, παραμένουν για τρίτη μέρα, 5.000 νοικοκυριά της ανατολικής Αττικής

Τετάρτη 26/01/2022 - 08:10

Πάνω από 5.000 νοικοκυριά, παραμένουν χωρίς ρεύμα, για τρίτη μέρα, σε περιοχές της ανατολικής Αττικής από τις ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Οι καταστροφές παραμένουν σε 8 γραμμές μέσης τάσης και τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Αττικής όπως στην Ραφήνα, στην Καλλιτεχνούπολη, στο Πικέρμι, στη Λούτσα αλλά και στο Χαλάνδρι, την Άνω Γλυφάδα και τον Μαραθώνα ενώ δρόμοι δεν έχουν ρεύμα ακόμη και στη Νέα Σμύρνη και το Νέο Ηράκλειο.

Καταγγελία αναγνώστη του portal 902.gr από το Χαλάνδρι, πριν από λίγο μας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ακόμα είμαστε χωρίς ρεύμα και κυρίως χωρίς θέρμανση, η θερμοκρασία στο σπίτι είναι κάτω από 10 βαθμούς, στην πολυκατοικία υπάρχει βρέφος ενός έτους και ηλικιωμένοι με χρόνιες ασθένειες, περιοχή Συνοικισμού, Χαλάνδρι». 

*

 

Γιάννης Δελής: Το αστικό κράτος δεν έχει προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων (VIDEO)

Το αστικό κράτος δεν έχει προτεραιότητα να ικανοποιεί και να προστατεύει τις λαϊκές ανάγκες, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι το ίδιο κράτος που παραδίδει σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως μεταφορές και συγκοινωνίες, ενέργεια, κ.α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και αφήνει τον κόσμο στο έλεος των φυσικών φαινομένων. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής βλέπουμε σήμερα, στην Αττική Οδό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ που είναι ιδιωτικές εταιρείες, επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» για τις καταστροφές και το χάος που προέκυψε από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Υπογράμμισε ότι το εύκολο είναι τα προβλήματα να χρεωθούν στην ολιγωρία των αρμοδίων και την έλλειψη συντονισμού, όμως η μεγάλη εικόνα για το ΚΚΕ είναι ο χαρακτήρας και η λειτουργία του αστικού κράτους, γεγονός που αναδεικνύεται σε όλες τις φυσικές καταστροφές, όπως στα καμένα της Εύβοιας, τις πλημμύρες της Καρδίτσας, στους σεισμούς της Κρήτης.  τα αποτελέσματα των οποίων τα βλέπουμε σήμερα στην αττική οδό, την τραινοσε, τον δεδδηε που έχει γεμίσει με εργολάβους 

Είναι το ίδιο κράτος που δεν προστατεύει τον λαό από την κακοκαιρία, αλλά εύκολα θα δώσει με τον νέο αναπτυξιακό νόμο 11 δις ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι το ίδιο αστικό κράτος που ενώ διατηρεί διαλυμένη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, βρίσκει εύκολα χρήματα για να ταΐζει τους μεγάλους κλινικάρχες, είναι το ίδιο κράτος που έχει τσακίσει τον λαό στους φόρους και στους εφοπλιστές εφαρμόζει την εθελοντική φορολογία, σημείωσε ο Γ. Δελής. 

*

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Τα προβλήματα της κακοκαιρίας είναι παράδειγμα ενός κράτους που δουλεύει για τους λίγους (AUDIO)

Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν κρύβονται «όσο κι αν προσπαθούν να παίξουν το παιχνίδι της μετατόπισης ευθυνών, όσο και αν προσπαθούν να ψελλίσουν δικαιολογίες για μια αναμενόμενη χιονόπτωση»,  επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». 

Όπως εξήγησε, «αυτό δεν οφείλεται στην ολιγωρία ή στην έλλειψη ευαισθησίας, είναι άλλη μια εικόνα, άλλο ένα παράδειγμα αυτού του περίφημου κράτους, ενός κράτους που δουλεύει για τους λίγους και έχει αφήσει την πλειοψηφία του λαού στην ατομική ευθύνη, στην λογική όταν έχουμε έντονη χιονόπτωση ''καθίστε σπίτι'', όταν έχουμε σεισμό ή καταστροφικές πυρκαγιές ''φύγετε». 

Με αφορμή τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, στην «βιτρίνα» των έργων αυτού του κράτους, υπογράμμισε πως θα πρέπει να βγουν συμπεράσματά για την περίφημη επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία Οργανώσεων του ΚΚΕ να μοιράσουν νερό και τρόφιμα στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού, σημειώνοντας πως είναι ένα παράδειγμα που δείχνει την δύναμη της αλληλεγγύης. 

 

*

Τη γύμνια του αστικού κράτους και των τοπικών αρχών βιώνουν για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι της Δάφνης, στην Αττική. Πάνω από 20 νοικοκυριά (σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων) πέριξ της οδού Ανδ. Δημητρίου στο λόφο του Αγίου Γεωργίου στη Δάφνη και κάτοικοι στην οδό Δερβενακίων στον Υμηττό παραμένουν αποκλεισμένοι από τα χιόνια και χωρίς ρεύμα για πάνω από 36 ώρες!

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά γράμματα σε Δήμο του Κεντρικού Τομέα της Αθήνας. Είναι ασυγχώρητο μέσα σε έντονα καιρικά φαινόμενα να παραμένουν οι κάτοικοι χωρίς ηλεκτρισμό και θέρμανση. Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοτική αρχή έως αργά χθες το βράδυ, δεν γνώριζε τον ακριβή αριθμό των νοικοκυριών στον Δήμο που ήταν χωρίς ρεύμα!», καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δάφνης.

Πάνω από 200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στη διάρκεια του χιονιά

Στην Κρήτη, χωρίς ρεύμα εξακολουθούν να είναι ορισμένοι οικισμοί στην περιοχή των Σφακίων.

Υπολογίζεται πως στην κορύφωση του φαινομένου χωρίς ρεύμα έμειναν τουλάχιστον 200.000 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα. 

Από αυτές τις παροχές, στις 100.000 επανήλθε το ρεύμα μετά από δέκα - δώδεκα ώρες, χθες το ρεύμα αποκαταστάθηκε σε περίπου 90.000 χιλιάδες και σήμερα - τρίτη μέρα - παραμένουν χωρίς ρεύμα, 5.000 νοικοκυριά.  

Ξεχειλίζει η οργή

Οι επαναλαμβανόμενες - σε κάθε κακοκαιρία - και παρατεταμένες διακοπές ρεύματος έχουν προκαλέσει την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του κόσμου, που μένει χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο ή αντίστοιχα το καλοκαίρι. 

Αποκαλυπτικές είναι οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες αναγνωστών στο portal 902.gr που μεταφέρουν την τραγική κατάσταση που βιώνουν εδώ και τρία 24ωρα χωρίς ρεύμα. 

Την ίδια ώρα, οι υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ «τρέχουν» και επιβαρύνουν παραπέρα τα λαϊκά νοικοκυριά, με την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα για την ανακούφισή τους.

Προκλητική η κυβέρνηση

Να δικαιολογήσει την απαράδεκτη κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος, που βιώνουν για τρίτη μέρα, 5.000 νοικοκυριά στην Αττική επιχείρησε ο υπουργός Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό («Σκάι»). 

Μάλιστα κάλεσε τους καταναλωτές να παίρνουν τηλέφωνο στις αντίστοιχες γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ για να αναφέρουν το πρόβλημα, την ώρα που οι καταγγελίες του κόσμου αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανείς για να σηκώσει το τηλέφωνο στις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ παρά τις επανειλημμένες κλήσεις τους.

Επιχείρησε να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την άθλια κατάσταση στην ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ επικαλούμενος τη σφοδρότητα του τελευταίου κύματος κακοκαιρίας.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς η αναβάθμιση του δικτύου αντιμετωπίζεται ως «κόστος». 

Θυμίζουμε ότι στην κακοκαιρία «Μήδεια» είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις περί «αναβάθμισης» του δικτύου, όμως, έναν χρόνο μετά η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλαχτη. 

902

*

«ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ»

Πηγή: Eurokinissi

Εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα, συμβολίζοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του αστικού κράτους

Τετάρτη 26/01/2022 - 09:43

Πάνω από 300 αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό για τρίτο 24ωρο, στον σημαντικότερο, πολυδιαφημισμένο και χρυσοπληρωμένο δρόμο της πρωτεύουσας, επιβεβαιώνοντας την «επιλεκτική» ανικανότητα του αστικού κράτους να προστατεύσει τις ανάγκες του λαού, το οποίο είναι «επιτελικό» και ικανό μόνο όταν είναι να προασπίσει τα συμφέροντα των επενδυτών και των ομίλων. 

Δυνάμεις του στρατού επιχειρούν ακόμα και με τα χέρια και τα φτυάρια να καθαρίσουν το οδόστρωμα και να δώσουν τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, περίπου 4.500 επιβάτες και 2.500 οχήματα εκτιμάται ότι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι εντός της Αττικής Οδού το βράδυ της Δευτέρας.

Ο εγκλωβισμός ξεκίνησε στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλα σημεία.

Ξεμπροστιάστηκαν αυτοί που εξυμνούν την επιχειρηματική δράση

Oι μαρτυρίες των εγκλωβισμένων είναι συγκλονιστικές και ξεμπροστιάζουν εκείνους που έχουν κάνει σημαία τους την  επιχειρηματική δράση, σε έναν δρόμο «εμβληματικό» για τις συμβάσεις παραχώρησης.

Οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι με σοβαρά προβλήματα, βρέθηκαν για ώρες μέσα στο κρύο, χωρίς φαγητό και νερό, με τα καύσιμα να έχουν τελειώσει. 

Υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που έπαθαν εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο. Ένας 62χρονος που είχε εγκλωβιστεί για 12 ώρες, έπαθε έμφραγμα και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εμφραγμάτων του «Ερυθρού Σταυρού». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.