Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΚΕ: Τώρα να ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο — Να κλείσει η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο ΚΥΤ — Και 4 Χαϊκού της προσφυγιάς

Πηγή φωτό: Associated Press


73
Κι εσύ πολίτης
Στη Μόρια του κόσμου
Χωρίς πατρίδα

74
Νεκροί περνάνε
Οι ζωντανοί κοιτάμε
Σαν πεθαμένοι

76
Έξω κανένας
Κάτι αδέσποτα χρόνια
Καίγοντ’ εντός μας

78
Πάτος στη στεριά
Και βυθός στη θάλασσα
Σε τι διαφέρουν;

(Μπάμπης Ζαφειράτος, από τα Χαϊκού του πολέμου και της προσφυγιάς)

*
Φωτό, 9/9/2020: in.gr
*
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ
Τώρα να ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο
Να κλείσει η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο ΚΥΤ
Τετάρτη 09/09/2020 - 13:42
«Τώρα να ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο. Να κλείσει η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο ΚΥΤ» τονίζει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την φωτιά το ΚΥΤ Μόριας και την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί της Λέσβου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο για τους χιλιάδες πρόσφυγες και τους κατοίκους, μετά την καταστροφική φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας και οφείλει να δώσει τώρα ουσιαστική λύση, διασφαλίζοντας την υγεία και τα δικαιώματα των κατοίκων, των προσφύγων και μεταναστών.
Η κυβέρνηση ενώ γνώριζε, καιρό τώρα, ότι η κατάσταση στο ΚΥΤ της Μόριας ήταν εκρηκτική λόγω του μεγάλου αριθμού των εγκλωβισμένων σε άθλιες συνθήκες, ενώ γνώριζε τους μεγάλους κίνδυνους που θα δημιουργούσε η μετάδοση της πανδημίας στο ΚΥΤ λόγω και του μεγάλου συγχρωτισμού, κώφευε απέναντι στην απαίτηση να κλείσει το ΚΥΤ με απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας έως ότου αυτή ολοκληρωθεί.
Ακόμα έχει μεγάλες ευθύνες γιατί, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματιών στον τουρισμό και μεταφορές, παραβίασε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στο να εξαπλωθεί η πανδημία αρχικά σε κατοίκους της Λέσβου και τελευταία και στο ΚΥΤ της Μόριας.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί με την πολιτική της και με πάγιο στόχο να δημιουργήσει κλειστό Hot spot (είτε με την επέκταση της Μόριας ή σε άλλο μέρος του νησιού), επέτρεψε να δημιουργηθούν καταστάσεις ανθρωπιστικών – υγειονομικών κινδύνων κι έστρωσε το έδαφος για γεγονότα που ευνοούν την περαιτέρω εφαρμογή των αντιδραστικών σχεδιασμών της ΕΕ, για μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών με τη δημιουργία και των κλειστών ΚΥΤ.
Το ΚΚΕ απαιτεί να ξεκινήσει τώρα ο απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο. Να κλείσει η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο ΚΥΤ κλειστό ή ανοικτό.
Η κυβέρνηση οφείλει να ναυλώσει σήμερα πλοία και να οργανώσει την μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς την ηπειρωτική χώρα, εξασφαλίζοντας χώρους με ανθρώπινες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για την προσωρινή φιλοξενία τους, έως ότου να τους δοθούν τα κατάλληλα έγραφα για να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους.
Οφείλει να διενεργήσει σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες διαγνωστικά τεστ ώστε οι φορείς κορονοϊού να τεθούν στην απαραίτητη καραντίνα σε χώρους ξενοδοχείων πριν αναχωρήσουν από το νησί.
Ειδική φροντίδα και προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην οργανωμένη μετακίνηση των οικογενειών με παιδιά καθώς και των εκατοντάδων ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν δικαιολογείται καμιά καθυστέρηση.
Σε συνθήκες πανδημίας, αλλά και κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο από την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης, την οποία πριμοδοτούν ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου αποδεικνύεται ακόμα πιο επικίνδυνο το να λειτουργούν στα νησιά του Αιγαίου κλειστά ή ανοικτά στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει νέες τεράστιες ευθύνες στο βαθμό που θα αξιοποιήσει αυτήν την εκρηκτική κατάσταση για να προχωρήσει τον σχεδιασμό για δημιουργία στρατοπέδων εγκλωβισμού μεταναστών στη Λέσβο στα άλλα νησιά. Ο λαός της Λέσβου έχει τη γνώση και τη δύναμη και μπορεί να τον αποτρέψει.»
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.