Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Κούβα: Μια πατρίδα για όλον τον Κόσμο — Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Κούβας, Zelmys Maria Dominguez Cortina — Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του και παλεύει για να αρθεί ο εγκληματικός αποκλεισμός της Κούβας — Υποστηρίζουμε το αίτημα για να δοθεί φέτος το Νόμπελ Ειρήνης στις διεθνείς αυτές δυνάμεις των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών, "Χένρι Ριβ" (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με την πρέσβειρα της Κούβας
Τετάρτη 09/09/2020 - 14:43
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη, με την πρέσβειρα της Κούβας, Zelmys Maria Dominguez Cortina, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος.
Σε δήλωση ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:
«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση ενημέρωσης με την πρέσβειρα της Κούβας. Μας δόθηκε και η ευκαιρία να εκφράσουμε, για μια ακόμη φορά, την αλληλεγγύη μας στον λαό και το ΚΚ Κούβας, που δίνουν μια τεράστια μάχη ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του, θα παλεύει για να αρθεί αυτός ο εγκληματικός αποκλεισμός της Κούβας.
Ιδιαίτερα, αυτή την περίοδο, ο λαός της Κούβας δίνει ένα παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρομαι στους πάνω από 3.500 γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται σε 38 χώρες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περιθάλποντας πάνω από 250 χιλιάδες ασθενείς από κορονοϊό, ενώ έχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, την ίδια ώρα που άλλες ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, καπιταλιστικά κράτη δημιουργούν τεράστια προβλήματα εν μέσω πανδημίας.
Υποστηρίζουμε το αίτημα για να δοθεί φέτος το Νόμπελ Ειρήνης στις διεθνείς αυτές δυνάμεις των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών, "Χένρι Ριβ", όπως ονομάζονται, που είναι εξειδικευμένες δυνάμεις για φυσικές καταστροφές για την αντιμετώπιση επικίνδυνων επιδημιών. Απ’ αυτήν τη σκοπιά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του αγώνα που κάνει ο κουβανικός λαός αυτήν τη στιγμή και της προσφοράς του στον τομέα της πανδημίας του κορονοϊού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.