Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι γεγονός! — «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή» — Νίκος Αμπατιέλος: Η ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)


46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για τη νέα γενιά είναι γεγονός!
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Πέμπτη 17/09/2020 - 20:38 - Ενημέρωση: Παρασκευή 18/09/2020 - 10:21
Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι γεγονός! Κι όταν λέμε ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το παρελθόν του το εννοούμε! Είναι ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για τη νέα γενιά, για τους μαθητές που βρίσκονται στους δρόμους, για τους φοιτητές που δίνουν τη δική τους μάχη κόντρα στην κυβέρνηση που κρατά ουσιαστικά κλειστές τις σχολές, τους νέους εργαζόμενους που μοχθούν στους χώρους δουλειάς, για ανθρώπους κάθε ηλικίας που δίνουν δυναμικό «παρών» στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

«Δεν ξεχνάμε» - Ντοκιμαντέρ για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, καθώς και την ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με την έκδοση απόφασης στις 7 Οκτώβρη, η Επιτροπή Προπαγάνδας του ΚΣ της ΚΝΕ ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δεν ξεχνάμε», που θα δημοσιοποιηθεί ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη.

*
ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Με το σύνθημα «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή» δυναμώνουμε τη δική μας αντεπίθεση
Η ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ στο 46ο Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
*
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ δίνει πραγματική ανάσα αισιοδοξίας, που το βλέπεις στα μάτια που χαμογελούν πάνω από τα καλυμμένα στόματα, το ακούς στα συνθήματα και στα τραγούδια που δονούν την ατμόσφαιρα.
Όλα ήταν από νωρίς στη θέση τους και με υποδειγματική πειθαρχία στις αναγκαίες προσαρμογές και οργανωμένη απειθαρχία στο σύστημα που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού και της νέας γενιάς.































Στέλνουν το μήνυμα «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να "ανασάνουμε", για να νικήσει η ζωή». Καμιά ανάσα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της κρίσης, του ρατσισμού, που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στο βωμό του κέρδους. Παλεύουμε για την ανατροπή του. Οι λαοί μπορούν να βγουν στο προσκήνιο. Μπορούν να ανασάνουν, σπάζοντας τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Αυτό το πολιτικό μήνυμα συμπυκνώνεται στις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ που ανεμίζει τις σημαίες του στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, ξυπνώντας κιόλας στους μεγαλύτερους μνήμες και συγκινήσεις, καθώς πρόκειται για έναν χώρο που φιλοξένησε για πολλά χρόνια το Φεστιβάλ της ΚΝΕ τις δυο προηγούμενες δεκαετίες.
«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Δεν παζαρεύουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας. Οργανώνουμε πάλη μαζική, διεκδικητική, ταξική, αγώνα ανατροπής και προοπτικής! Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ περνάμε στην αντεπίθεση!», ακούγεται από τα μεγάφωνα, καθώς ανεμίζουν οι σημαίες, καθώς ακούγονται δυνατά οι μουσικές μας. «Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας των σοσιαλιστικών επαναστάσεων! Κι εμείς η γενιά που θα τις πραγματοποιήσει! Έλα μαζί μας! Οργανώσου στην ΚΝΕ», το κάλεσμα που εκπέμπεται προς τους νέους και τις νέες που διαβαίνουν τις πύλες του Φεστιβάλ, όλους εκείνους τους νέους που φτιάχνουν τα όνειρά τους με «πραγματικά υλικά», θέλουν να διασκεδάζουν και να δημιουργούν, να οπλίζονται με γνώση και αντοχή.
Το Φεστιβάλ φέτος είναι διαφορετικό, αλλά αναγκαίο για να δώσει θάρρος κι ελπίδα, να αποτελέσει και φέτος το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς τόνισε στο χαιρετισμό του ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Σηματοδοτώντας τη διεθνή διάσταση του Φεστιβάλ, στην έναρξη των εκδηλώσεων και πριν τον χαιρετισμό προβλήθηκε από τις οθόνες του Φεστιβάλ το χαιρετιστήριο μήνυμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας.
Με εύστοχα και καυστικά σχόλια όπως πάντα ήταν ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ο οποίος έκανε θεαματική είσοδο με μια μάσκα-αντίσκηνο, σε ένα σόου stand up comedy που τροφοδοτήθηκε από το πλούσιο υλικό της πανδημίας και της διαχείρισής της από την κυβέρνηση.
Κι επειδή Φεστιβάλ δεν γίνεται χωρίς «σπονδή στα λαϊκά»... τη σκυτάλη στη σκηνή φέτος πήρε μετά τον Χριστόφορο Ζαραλίκο ο Γιώργος Μαργαρίτης, πιστός στο ραντεβού του με το Φεστιβάλ. Μαζί του στη σκηνή τη συναυλία άνοιξαν ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης και η Φραντζέσκα Μιχαήλ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού. 
Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του από νωρίς για να υποδεχτεί τους επισκέπτες, οι οποίοι προσέρχονται τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας. Στις εισόδους γίνεται θερμομέτρηση, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ανά μικρές αποστάσεις υπάρχουν αντισηπτικά και νιπτήρες, ενώ στο χώρο λειτουργεί ιατρείο.
Τα μπαρ, που εφοδιάζουν κάθε χρόνο με τα απαραίτητα, φέτος δεν λειτουργούν. Τη θέση τους έχουν πάρει καροτσάκια με νερό, αναψυκτικά και μπύρες, αλλά και με συσκευασμένα τρόφιμα.
Παράλληλα στο τραπεζάκι που έχει στήσει η ΚΝΕ συγκεντρώνεται οικονομική βοήθεια για τη στήριξη των πληγέντων από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.