Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

VIET ΚΩΣΤΑΣ: Το ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2021 να δοθεί στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ — Ένα μήνυμα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Έλληνα αντάρτη «Βιετμίνχ», Κώστα Σαραντίδη (Nguyen Van Lap)

31 Αυγούστου 2017, Πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αθήνα. Εορτασμός για τα 72 χρόνια της Εθνικής Ημέρας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ. Ο Κώστας Σαραντίδης με την πρέσβειρα Tran Thi Ha Phuong.
Το Βιετνάμ και η Κούβα έχουν αδελφικές σχέσεις από χρόνια... όχι τώρα
Ο ίδιος ο Κάστρο είχε πάει στο Βιετνάμ στην περίοδο του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και αντάλλαξε στρατιωτικές ιδέες για το πως να πολεμήσουνε τον ξένο κατακτητή.
Εκτός τούτου η Κούβα έστειλε μεγάλη βοήθεια στο Βιετνάμ σε φάρμακα, έστειλε και ειδικούς τεχνικούς επιστήμονες στο Βιετνάμ για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της εποχής.
Σινέ Αλκυονίς, 29 Μαρτίου 2017. Τιμητική εκδήλωση και παρουσίαση της ταινίας του σκηνοθέτη Γιάννη Τριτσιμπίδα, «Βιέτ Κώστας», ο Έλληνας που έγινε μύθος στα βουνά του Βιετνάμ: Η Tran Thi Ha Phuong, πρέσβειρα της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, με τον Βιέτ Κώστα Σαραντίδη
Το Βιετνάμ από τη μεριά του πάντα υποστήριζε την Κούβα. Προσφατα έστειλε 10 τόνους ρύζι για το λαό της Κούβας και μάσκες. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο αυτές χώρες είναι συνδεδεμένες πιο καλά και από αδέρφια.
Επί Κάστρο τα ίδια... Επί Γκιαπ τα ίδια... Είχαν αλληλοεπικοινωνία και αλληλοϋποστήριξη.
Στην Κούβα υπάρχει οδός με το όνομα του ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ [από Μποτίλια]. Και στο Βιετνάμ πλατειά και άγαλμα του ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ.
Σινέ Αλκυονίς, 29 Μαρτίου 2017. Οι πρέσβειρες της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ και της Κούβας: Tran Thi Ha Phuong και Σέλμις Μαρία Δομίνγκες Κορτίνα.
Αυτό αποδεικνύει ότι οι δύο λαοί από σκλάβοι των καπιταλιστών, από μόνοι τους και μόνοι τους κατόρθωσαν να απαλλαγούν: Με τον σκληρό πόλεμο της επανάστασης στην Κούβα –όπως είναι γνωστό– και με τον άλλον μακροχρόνιο απελευθερωτικό πόλεμο του Βιετνάμ.
Κώστας Σαραντίδης, 1 Μαρτίου 2018. Πρεσβεία Βιετνάμ, Αθήνα.
Εύχομαι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που υποστηρίζει το ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ στους γιατρούς της Κούβας να ολοκληρώσει με επιτυχία την καμπάνια της και να αναγνωριστεί το σπουδαίο έργο των Κουβανών γιατρών.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - VIET ΚΩΣΤΑΣ
Σινέ Αλκυονίς, 29 Μαρτίου 2017. Βελισσάριος Κοσσυβάκης, Tran Thi Ha Phuong, πρέσβειρα της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Βιέτ Κώστας Σαραντίδης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.
Σαλονικιός, από μια φτωχή λαϊκή οικογένεια της Τούμπας. Σε ηλικία 16 ετών στην κατοχή συνελήφθη και στάλθηκε στη Γερμανία. Από τα Τάγματα Εργασίας των Γερμανών το 1943, στην κεντρική Ευρώπη, βρέθηκε Λεγεωνάριος της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στην Αλγερία κι έπειτα στην Ινδοκίνα. Αυτομόλησε στο Απελευθερωτικό Μέτωπο «Βιετμίνχ», πολέμησε με το Λαϊκό Στρατό κι έζησε στο Βιετνάμ για είκοσι χρόνια. Είναι ο Ιδρυτής του Συνδέσμου Ελληνο-Βιετναμικής Φιλίας στην Αθήνα. Του Απενεμήθη Τιμής Ένεκεν η Βιετναμική Ιθαγένεια.
Κώστας Σαραντίδης — Βιέτ Κώστας
ΜΕΛΟΣ THΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για το NΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2021
ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

  
Ο Κώστας Σαραντίδης με την πρέσβειρα της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στο Αλκυονίς, 29 μαρτίου 2017
Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει.
Η Κούβα σώζει Ζωές.
Η Κούβα στέλνει γιατρούς, όχι βόμβες.
Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε αυτήν την πραγματικότητα.



ΝΑΙ... να διεκδικήσουμε Νόμπελ για τους Επαναστάτες Γιατρούς. σε αυθεντικούς μαχητές της Ειρήνης, του Διεθνισμού, της Αδελφοσύνης και της Ανιδιοτελούς προσφοράς στην Ανθρωπότητα, ως ελάχιστη αναγνώριση του Άθλου τους!
Είναι καιρός πια το Νόμπελ να το δίνουν οι Λαοί.
Να γίνει Άμεσα Άρση στο Άδικο Εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Κούβα, το νησί της Ελευθερίας!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ!

*

ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ
Όσοι θέλουν να υπογράψουν για το Αίτημα μας μπορούν να το κάνουν ΕMAIL στο
mailto:newstarcine@gmail.com
 


*
Στις σελίδες στο Fb
Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ 2021
Nobel Prize for the Doctors of Cuba 2021
https://www.facebook.com/groups/4091231877557233/
 

Premio Nobel de la Paz para las brigadas médicas cubanas Henry Reeve 2021
https://www.facebook.com/groups/2990957524274733/requests/
 

*
Στο avaaz org
Βραβείο Νόμπελ για τους γιατρούς της Κούβας
https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/velissarios_kossivakis_nobel_prize_for_the_doctors_of_cuba/?fbclid=IwAR1f1E2Eu491yQWb7aul2DUDz_ElNY4vtl2Q_vJ2YdakcAVYoHppd8HMjlY
------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου NEW STAR
Phone: 2108640054 - 2108220008 - 2108640017
E-mail: newstarcine@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.