Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα Δεινοκρατία: Αναρθρογραφίες και παζάρια για συνεκμετάλλευση λαών — ΚΚΕ: Το πιο "καλό παιδί" του ΝΑΤΟ και η "έγγραφη συμφωνία" του Βερολίνου

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
Ομολογεί παρασκηνιακά παζάρια υπό ευρωατλαντική αιγίδα
Πέμπτη 10/09/2020 - 20:34 - Ενημέρωση: Πέμπτη 10/09/2020 - 20:36
Τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, κάτω από ευρωατλαντική ατζέντα που οδηγούν στο «χειρουργικό τραπέζι» το Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα επιβεβαίωσε, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, με το άρθρο του στις εφημερίδες «The Times», «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και «Le Monde». [Ολόκληρο το άρθρο εδώ].

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Διαπραγματεύεται σαν το πιο «καλό παιδί» του ΝΑΤΟ που υποδαυλίζει την επιθετικότητα της Τουρκίας
Πέμπτη 10/09/2020 - 13:50
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το άρθρο του πρωθυπουργού:
«Το άρθρο του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ διαπραγματεύεται στο εξωτερικό με το "ατού" ότι αποτελεί το πιο "καλό παιδί" του ΝΑΤΟ και όλα αυτά τη στιγμή που το ΝΑΤΟ αποδεδειγμένα υποδαυλίζει την επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και σπρώχνει στο συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτό επιβεβαιώνει και η γενικόλογη αναφορά του σε "διαφορές" με την Τουρκία που πρέπει να λυθούν μέσω του διαλόγου, όπως και η αναφορά του σε "έγγραφη συμφωνία" που είχε επιτευχθεί στο Βερολίνο, για την οποία πρέπει εδώ και τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό.
Η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, που εκτυλίσσεται με φανερή και μυστική διπλωματία, απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την ειρήνη και τη ζωή του λαού μας».
902

Υπενθυμίζουμε πως πέραν όλων των άλλων, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποκάλυψε για πρώτη φορά την ύπαρξη «έγγραφης συμφωνίας» με την Άγκυρα, υπό τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας!
«Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε "έγγραφη συμφωνία". Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις», έγραψε χαρακτηριστικά. 
Μετά την κατακραυγή, η κυβέρνηση επιχείρησε να υποβαθμίσει την αποστροφή αυτή του πρωθυπουργού, διαρρέοντας ότι στην εν λόγω έγγραφη συμφωνία οι δύο πλευρές θα δήλωναν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε διερευνητικές επαφές, συνέχιση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και επιτάχυνση των επαφών ανάμεσα σε στελέχη των δύο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και να ισχυριστεί πως οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν ενήμεροι.
Ωστόσο, καμιά ενημέρωση για συμφωνία με την Τουρκία δεν υπήρξε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο πρωθυπουργός έχει ευθύνη που δεν ενημέρωσε σχετικά με το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, κάτι που πρέπει να κάνει άμεσα.
Θυμίζουμε πως σε σχόλιό του στις 15 Ιούλη, με βάση πολιτικές εκτιμήσεις και δημοσιεύματα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ είχε σχολιάσει για τη συνάντηση εκπροσώπων της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία, με τη διαμεσολάβηση και τη συμμετοχή εκπροσώπου της γερμανικής προεδρίας:
«Επί της ουσίας μέσα από "μυστικές" ή "φανερές" διαπραγματεύσεις νομιμοποιούνται τα τετελεσμένα της τουρκικής επιθετικότητας και προωθείται το παζάρι που έχουν στήσει η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το παζάρι είναι επικίνδυνο και συμπεριλαμβάνει ελληνικά εδαφικά - κυριαρχικά δικαιώματα».
Καβγαδάκια στη ΝΑΤΟική «πολυκατοικία»
Οι αναφορές του πρωθυπουργού σε έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία προκάλεσαν και έναν ακόμα γύρο στον «καβγά» της κυβέρνησης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι και ζήτησαν εξηγήσεις για το περιεχόμενό της και σχετικά με τον καταλληλότερο τρόπο για την προώθηση της πολιτικής που από κοινού υπηρετούν.
Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε πως έμαθε
«από το άρθρο του κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκές εφημερίδες ότι ο ίδιος υπέγραψε δεσμεύσεις για τη χώρα έναντι της Τουρκίας, σε ένα έγγραφο που μένει κρυφό μέχρι και σήμερα και ουδείς γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενό του».
Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, ισχυρίστηκε ότι 
«ο κ. Τσίπρας είχε πλήρη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο όλων αυτών των συζητήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα» και ότι «ο διπλωματικός του σύμβουλος είχε ενημερωθεί από τη διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού για όλα τα τεκταινόμενα στην τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο», προσθέτοντας ότι «όταν ο ίδιος συναντούσε μόνος του τον κ. Ερντογάν, δεν θυμόμαστε να είχε ενημερώσει κανέναν στην αντιπολίτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.