Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Όπου δεν πίπτει μέτρο πίπτει ράβδος... με το μέτρο — Τους ΜΑΤιάσανε τους ήρωες υγειονομικούς — Νέα Δεινοκρατία: Από το χειροκρότημα στο χειροκλότσημα — ΚΚΕ: «Να καταργηθεί ο κατάπτυστος νόμος της ΝΔ ενάντια στις διαδηλώσεις» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους υγειονομικούς έξω από το υπουργείο Υγείας

Τετάρτη 30/09/2020 - 11:05 - Ενημέρωση: Τετάρτη 30/09/2020 - 13:14

Την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ δέχτηκαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας για τη μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, ενεργώντας προφανώς με εντολή της κυβέρνησης, επιτέθηκαν στους... «ήρωες» υγειονομικούς που διεκδικούσαν το αυτονόητο -τη μόνιμη και σταθερή εργασία- προκειμένου να τους εμποδίσουν να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωσή τους στο δρόμο, μπροστά από το υπουργείο.

 

 

Στο πλαίσιο της καταστολής, οι αστυνομικές δυνάμεις επιστράτευσαν χημικά, δακρυγόνα και γκλομπς προκειμένου να περιορίσουν τους εργαζόμενους στο πεζοδρόμιο. Μάλιστα οι άνδρες των ΜΑΤ σχημάτισαν φραγμό απέναντι στους διαδηλωτές, για τον περιορισμό της συγκέντρωσης στο πεζοδρόμιο. 

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» είναι το σύνθημα με το οποίο απάντησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που και νωρίτερα δέχτηκαν την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ [βλ. κάτω]. Παράλληλα διεμήνυσαν ότι θα απαντήσουν πιο αποφασιστικά και πιο μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για τις 15 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και τις δημόσιες μονάδες υγείας - πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τον κυβερνητικό αυταρχισμό, ενώ σύμφωνα με συνδικαλιστές υγειονομικούς, η αστυνομία κατ' επανάληψη στη διάρκεια της κινητοποίησης ισχυρίστηκε ότι ο νόμος δεν επιτρέπει την κάθοδο στο δρόμο και το κλείσιμο της κυκλοφορίας. 

Σημειώνεται ότι στην διάρκεια της κινητοποίησης αναφέρθηκε ότι εξαιτίας της επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων δύο εργαζόμενοι χρειάστηκε να μεταφερθούν για εξετάσεις στον Ευαγγελισμό.

902

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Να καταργηθεί ο κατάπτυστος νόμος της ΝΔ ενάντια στις διαδηλώσεις

Τετάρτη 30/09/2020 - 17:36

«Η κυβέρνηση υποδέχτηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας την κινητοποίηση των επικουρικών εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με ΜΑΤ, βρισιές, ξύλο και χημικά, προκειμένου να μη διαδηλώσουν μπροστά από το υπουργείο Υγείας.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι ο "χουντικής" έμπνευσης νόμος, που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, δεν αφορά "περιθωριακές ομάδες, που παρακωλύουν τη συγκοινωνία", όπως ισχυρίζονταν, αλλά ήρθε να εφαρμοστεί απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους.

Το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, που δίνει μαζί με όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων τη μάχη κατά της πανδημίας, διεκδικεί σταθερή και μόνιμη δουλειά και η κυβέρνηση του απαντάει με καταστολή και "μπαλώματα" για ανανέωση συμβάσεων δύο μηνών που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των επικουρικών εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων, να καταργηθεί ο κατάπτυστος νόμος της ΝΔ ενάντια στις διαδηλώσεις».

902

 Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας - Η κυβέρνηση επιστράτευσε τα ΜΑΤ

Τετάρτη 30/09/2020 - 09:43 - Ενημέρωση: Τετάρτη 30/09/2020 - 10:26

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών - συμβασιούχων. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση ...επιβράβευσε τους «ήρωες» υγειονομικούς με την χρησιμοποίηση των ΜΑΤ! 

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποιούν, ενώ με το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» απαντούν στην επίθεση που δέχθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι τους απώθησαν προκειμένου να τους εμποδίσουν να συγκεντρωθούν στο δρόμο μπροστά από το υπουργείο. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν σωματεία εργαζομένων από διάφορα νοσοκομεία όπως Ευαγγελισμός, Θριάσιο, Αττικό, ΨΝΑ, Συγγρός, Αλεξάνδρα, Λαϊκό κλπ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.