Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ελλάς - Γαλλία - (Όπλο)Συμμαχία: «Καρποφόρες συζητήσεις» αλά γαλλικά και ΆρPax Mediterranea — ΚΚΕ: Διευθετήσεις προς όφελος ευρωπαϊκών και αμερικανικών ενεργειακών ομίλων

Πηγή: Associated Press

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΑΚΡΟΝ
Ενισχύεται η «στρατιωτική συνεργασία» Ελλάδας - Γαλλίας, περιπλέκοντας το κουβάρι των ανταγωνισμών
Πέμπτη 10/09/2020 - 20:58 - Ενημέρωση: Πέμπτη 10/09/2020 - 21:10
Τα σχέδια για ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας, που περιπλέκουν παραπέρα το κουβάρι των ανταγωνισμών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίωρης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού νότου (MED7), που πραγματοποιείται σήμερα στο Αζαξιό της Κορσικής.
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΑΚΡΟΝ
Πηγή: Associated Press
Ο λαός να κρατάει πολύ μικρό καλάθι για τα λόγια συμπάθειας και δήθεν αλληλεγγύης
Παρασκευή 11/09/2020 - 13:01 - Ενημέρωση: Παρασκευή 11/09/2020 - 19:59
Σε ανακοίνωσή του για τη Σύνοδο των Μεσογειακών Κρατών (MED7) [κάτω] και τις δηλώσεις Μητσοτάκη - Μακρόν [πάνω] το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Ο λαός πρέπει να κρατάει πολύ “μικρό καλάθι” για τα διάφορα λόγια συμπάθειας και δήθεν αλληλεγγύης που ακούστηκαν για ακόμη μια φορά από τη μεριά της Γαλλίας.
Στην πραγματικότητα η Pax Mediterranea (Μεσογειακή Ειρήνη) είναι το παραπλανητικό σύνθημα που επιχειρεί να κρύψει τους σφοδρούς ανταγωνισμούς και τα πολύμορφα παζάρια των αστικών τάξεων της περιοχής, μέρος των οποίων είναι και η προωθούμενη συνεκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο σε βάρος των λαών.
Οι δυνάμεις που παρουσιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ -και σήμερα τη Γαλλία- ως σωτήρες και αντίδοτο στην τουρκική επιθετικότητα κοροϊδεύουν τον λαό και αποκρύπτουν ότι οι διευθετήσεις που προετοιμάζονται είναι μόνο προς όφελος των ευρωπαϊκών και αμερικανικών ενεργειακών ομίλων.
Η δε αγορά νέων, γαλλικών οπλικών συστημάτων εξελίσσεται εν μέσω σφοδρών πιέσεων από άλλους ανταγωνιστές - “πωλητές” όπλων και κινείται μέσα στο φαύλο κύκλο του κυνηγητού στρατιωτικών εξοπλισμών, που πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι. Την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι αυτοί οι εξοπλισμοί δεν υπηρετούν την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά είναι ενταγμένοι στις ΝΑΤΟικές επιθετικές επιδιώξεις, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε ετοιμότητα και ένταση της πάλης για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που τροφοδοτούν την τουρκική προκλητικότητα και έχουν μεγάλες ευθύνες για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο».
902

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε απόλυτη συμφωνία και συμβατότητα στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία. 

Οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως «σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», κάτι που -όπως σημειώνουν- είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες, στο οποίο επιβεβαιώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, κάτω από ευρωατλαντική ατζέντα, που οδηγούν στο «χειρουργικό τραπέζι» το Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα.
Προσθέτουν ότι συζητήθηκε ακόμα η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης. Οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν σε περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της συνάντησης στην ομιλία Μητσοτάκη στο φόρουμ της Θεσσαλονίκης.
«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα Συμπεράσματα (Διακήρυξη) της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης», συμπληρώνουν.
Για «καρποφόρες συζητήσεις» μιλά ο Μακρόν
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έδωσε μία «πρόγευση» του αποτελέσματος των επικίνδυνων σχεδιασμών σχετικά με τη στρατιωτική συνεργασία, κάνοντας λόγο για «καρποφόρες» συζητήσεις.
Σε ανάρτησή του στο Τwitter, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Μακρόν ανέφερε:
«Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Σύνοδο Κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Πηγή: Associated Press
Επιδιώκουν να «σπρώξουν» το παζάρι με την Τουρκία
Πέμπτη 10/09/2020 - 23:06
Στην Κορσική της Γαλλίας, όπου πραγματοποιήθηκε η 7η Σύνοδος των κρατών της Μεσογείου (MED7), μεταφέρθηκαν οι διπλωματικές διεργασίες και οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Στις δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμ. Μακρόν, επικέντρωσε τα «πυρά» του στη Ρωσία και την Τουρκία. Αναφερόμενος στη Μεσόγειο, δήλωσε πως «το ηγεμονικό παιχνίδι των ιστορικών δυνάμεων που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν όλη την περιοχή και ο ρόλος της Ρωσίας, όπως και της Τουρκίας, μας ανησυχούν».
Στη διακήρυξη της Συνόδου, οι εφτά ηγέτες μετέφεραν την «πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη» τους στην Κύπρο και την Ελλάδα «υπό το φως των επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων της κυριαρχίας και των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων».
Ταυτόχρονα, όμως, εξέφρασαν τη στήριξή τους στις «πρωτοβουλίες» της ΕΕ και της Γερμανίας για να «τρέξουν» οι γενικότερες διευθετήσεις στην περιοχή, που στο βάθος τους έχουν τη συνεκμετάλλευση. Συγκεκριμένα, η κοινή διακήρυξη χαιρετίζει «τις προσπάθειες διαμεσολάβησης του ύπατου εκπρόσωπου και της Γερμανίας, ώστε να επιτύχουν την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για το θέμα της θαλάσσιας ζώνης».
Ομοίως, για την Κύπρο στηρίζουν πλήρως «τη δεδηλωμένη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να συνεχίσει τις προσπάθειές του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από όπου είχαν μείνει στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά το 2017».
«Τέλος των προκλήσεων, αρχή των συζητήσεων», επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, θέτοντας τις προϋποθέσεις για το τραπέζι του «διαλόγου» που θα βάλει στον Προκρούστη τα κυριαρχικά δικαιώματα.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.