Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Παύλος Φύσσας: 7 χρόνια από τη δολοφονία του — Κερατσίνι: Αντιφασιστική διαδήλωση από Σωματεία και φορείς — Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής — «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» — «Φονιάδες εργατών, ρουφιάνοι αφεντικών είναι η συμμορία των Χρυσαυγιτών» — «Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού» (ΦΩΤΟ)


7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
Κερατσίνι: Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής απαίτησαν Σωματεία και φορείς
Παρασκευή 18/09/2020 - 19:23 - Ενημέρωση: Παρασκευή 18/09/2020 - 19:33
«Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», «Φονιάδες εργατών, ρουφιάνοι αφεντικών είναι η συμμορία των Χρυσαυγιτών» και «Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού» βροντοφώναξαν Σωματεία και φορείς με την κινητοποίησή τους στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση των εφτά χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Απαίτησαν την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης όπως και όλων των στελεχών της που σήμερα προσχώρησαν ή δημιούργησαν άλλα φασιστικά μορφώματα. Κατήγγειλαν επίσης την απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέα στη δίκη της ΧΑ, που «ξεπλένει» τους δολοφόνους ναζιστές.
«Χρυσαυγίτες τσιράκια των αφεντικών θα σας τσακίσει η πάλη των λαών» έγραφε το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας. «Η εργατική τάξη δε σκύβει το κεφάλι, να τιμωρηθούν οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής» το μήνυμα που έστειλαν Σωματεία και μαζικοί φορείς του Κερατσινίου- και της Δραπετσώνας, ενώ αντιφασιστικά πανό είχαν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά, Σύλλογοι και φορείς του Περάματος, της Νίκαιας, του Ρέντη, Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά. Στην κινητοποίηση συμμετέχει η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και ο Σπύρος Χαλβατζής πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967 - 1974.
Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.
«Η σημερινή μας συγκέντρωση, όπως και όσες έχουμε οργανώσει μέχρι τώρα, δεν είναι ένα μνημόσυνο, είναι ένα κάλεσμα από την πλευρά των οργανωμένων δυνάμεων του ταξικού κινήματος σε εγρήγορση, σε επαγρύπνηση απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε» τόνισε στην ομιλία του ο Άκης Αντωνίου πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.
«Το γεγονός ότι το ναζιστικό αυτό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, βρίσκεται σήμερα εκτός Βουλής, είναι θετικό, αλλά δεν πρέπει να μας εφησυχάζει» σημείωσε προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει επίσης να μας εφησυχάζει το γεγονός πως στελέχη της Χρυσής Αυγής την εγκαταλείπουν, μπροστά στο φόβο που τους δημιουργεί η έκβαση της δίκης. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και τα νέα φασιστικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν από αυτούς που την εγκατέλειψαν, μπορεί πρόσκαιρα να μαζεύονται, αλλά δεν θα εγκαταλείψουν την εγκληματική τους δράση κατά των εργαζομένων, των μεταναστών, καθώς η εκμετάλλευση, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία είναι το σάπιο έδαφος που καλλιεργεί τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία. Η απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη της ΧΑ, που κλείνει τα μάτια στα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, στο ογκώδες αποδεικτικό υλικό είναι, αντικειμενικά, ενταγμένη στην προσπάθεια ξεπλύματος των φασιστοειδών, στην αναβάπτισή τους για να συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο τους ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα».
Επεσήμανε ότι υπάρχουν σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης και τόνισε ότι «οι φασίστες είναι διαχρονικά όπλο στα χέρια του κεφαλαίου. Ξέρουν καλά ότι την πάλη των αποφασισμένων εργατών δεν μπορούν να την αποτρέψουν με χαρτιά, γι’ αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς». «Δεν εφησυχάζουμε την πάλη μας απέναντι στον φασισμό. Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιον τρόπο και με όποια ετικέτα κάνουν την εμφάνισή τους και στοχεύουμε σε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: Βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας. Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό που είναι λίπασμα για να ανδρώνεται ο φασισμός» τόνισε ο Άκης Αντωνίου.
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.