Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, 17 Σεπτέμβρη (Εκπαιδευτικοί - Γονείς - Εργαζόμενοι): Τέρμα η κοροϊδία. Καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό και 15 μαθητές ανά τάξη! Διάθεση επιπλέον εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο για την κάλυψη των νέων αναγκών — Αθήνα (6.30 μ.μ. Προπύλαια), Θεσσαλονίκη (7 μ.μ. άγαλμα Βενιζέλου), Βόλος (7 μ.μ. πλατεία Αγίου Νικολάου), Γιάννενα, Λευκάδα, Ικαρία, Λήμνος, Ζάκυνθος, Λάρισα (VIDEO-Spot)


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση αύριο σε Αθήνα και άλλες πόλεις
Τετάρτη 16/09/2020 - 09:27 - Ενημέρωση: Τετάρτη 16/09/2020 - 14:30
Μέρα πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης είναι η αυριανή, με επίκεντρο την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στα σχολεία.
Μετά το άνοιγμα των σχολείων, που αποκάλυψε τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, καθαριότητα, υποδομές και μέτρα προστασίας, γονείς και εκπαιδευτικοί προβάλλουν το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, την ουσιαστική θωράκιση των σχολείων και τη διασφάλιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.
  • Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Εκπαιδευτικά σωματεία, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Σχολείων ν. Πειραιά και Νήσων και η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας ενώνουν τις φωνές τους διεκδικώντας: Καθαρά σχολεία, μόνιμο προσωπικό, 15 μαθητές στην τάξη και μια σειρά ακόμα αιτημάτων που αφορούν τους όρους λειτουργίας των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Σε άλλες πόλεις
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν την ίδια μέρα, εκπαιδευτικοί, γονείς, σωματεία και άλλοι φορείς σε μια σειρά ακόμα πόλεις:
  • Στο Βόλο, κινητοποίηση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων διοργανώνουν ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας μαζί με το Σωματείο Καθαριστριών/-στών Μαγνησίας και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου.
  • Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση - διαμαρτυρία στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.
  • Στη Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου καλούν σε συγκέντρωση στη 1.30 μ.μ. έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. 
  • Στην Ικαρία, σε συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου στις 6.30 μ.μ. καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φούρνων - Ικαρίας.
  • Στη Λήμνο, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν στην πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα, στις 7 μ.μ.
  • Στην Ζάκυνθο, η ΕΛΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στις 13.00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαζί με το γονεϊκό κίνημα και τους μαθητές. 
  • Στη Λάρισα, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι προχωρούν κινητοποίηση την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Λαμπρούλη στη Λάρισα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο, η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος δασκάλων, ο Σύλλογος εργαζομένων στο δήμο, το κλαδικό συνδικάτο καθαριστριών, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Σύλλογος Ειδικών και Βοηθητικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς και αρκετοί γονείς, που εκπροσωπούσαν συλλόγους γονέων σχολείων της πόλης.
Κάλεσμα συμμετοχής [κάτω] στα αυριανά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», που τονίζει την ανάγκη, με δεδομένη την κατάσταση στα σχολεία και τη στάση της κυβέρνησης, «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάψουν πια να χρονοτριβούν και να κρύβονται. Οφείλουν τώρα να προχωρήσουν σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με την απαιτούμενη υγειονομική ασφάλεια και με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό».
Η ΑΣΕ προτείνει στα ΔΣ των δύο Ομοσπονδιών συγκεκριμένα βήματα κλιμάκωσης της δράσης, που περιλαμβάνει, πέρα από τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, με συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, Γενικές Συνελεύσεις και κατά τόπους κινητοποιήσεις.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 17 Σεπτέμβρη και κλιμάκωση με 24ωρη απεργία — Στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια η συγκέντρωση στην Αθήνα
Δευτέρα 14/09/2020 - 22:48 - Ενημέρωση: Τετάρτη 16/09/2020 - 09:23
«Τέρμα η κοροϊδία. Καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό και 15 μαθητές ανά τάξη! Διάθεση επιπλέον εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο για την κάλυψη των νέων αναγκών». Με αυτό το αίτημα προς διεκδίκηση η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) καλεί σε μαζική μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονέων, καθαριστών και καθαριστριών σχολείων και μαθητών στις 17 Σεπτέμβρη και κλιμάκωση με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη (21 - 25 Σεπτέμβρη).
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. [κάτω].
Καλούν σε κινητοποίηση σε όλη τη χώρα
  • Στον Βόλο, κινητοποίηση διοργανώνουν ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας μαζί με το Σωματείο Καθαριστριών/-στών Μαγνησίας και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου.
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λήμνου “Αργύριος Μοσχίδης” καλεί στην συγκέντρωση που θα γίνει στη Μύρινα, στην Πλατεία ΟΤΕ στις 7 μ.μ.
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ικαρίας - Φούρνων στην πλατεία Ευδήλου, στην Ικαρία, στις 6.30 μ.μ.
  • Εκπαιδευτικοί της Πρέβεζας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση – ενημέρωση στη “Θεοφάνειο” στις 7 μ.μ.
  • Στη Λευκάδα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας καλεί σεσυγκέντρωση στη 1.30 μ.μ. έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
  • Στην Ζάκυνθο η ΕΛΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στις 13.00 στην ΔΔΕ.
Παράλληλα, η ΑΣΕ καλεί να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη μέρα ψήφισης της διάταξης για τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών, καθώς και στην πραγματοποίηση ολομέλειας των προέδρων της ΔΟΕ το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη.
«Η υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών δεν είναι εμπόρευμα, είναι ανεκτίμητο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε. Τώρα είναι η ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων. Να αναλάβει η κυβέρνηση την κρατική ευθύνη», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ΑΣΕ.
Στο κάλεσμα της αναφέρει συγκεκριμένα:
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, μετά και τις εξαγγελίες για την έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτέμβρη, συνεχίζουν να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το άνοιγμα των σχολείων με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ενώ βρισκόμαστε μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν μετατραπεί σε λάστιχο. Πολλές από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν τα σχολεία, βρίσκονται τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας!
Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις, που εδώ και μήνες, εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με τις ενώσεις γονέων, έχουν αναδείξει σε σχέση με την εξεύρεση σχολικών αιθουσών, την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και οι μαθητές να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.
Τα ερωτήματα εκπαιδευτικών και γονιών είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ:
  • Υπάρχουν ή έχουν προετοιμαστεί στα σχολεία χώροι για την υποδοχή και αναμονή περιστατικών υγειονομικού κινδύνου; Υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και προσωπικό για την αντιμετώπισή τους;
  • Προβλέπεται η στελέχωση των σχολικών μονάδων με νοσηλευτές και η διενέργεια προληπτικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να αποτραπεί εξ αρχής πιθανή διασπορά του ιού;
  • Γιατί δεν χωρίζονται τα πληθωρικά τμήματα ιδιαίτερα όπου υπάρχουν αίθουσες; Γιατί δεν ανοίγουν τμήματα και σχολικές μονάδες που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια;
  • Γιατί δεν διορίζονται εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών;
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν μονιμοποιεί όλους τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση, αντίθετα προχωρά με συμβασιούχους μειωμένου ωραρίου, αλλά και με τρίμηνες συμβάσεις;
  • Πώς θα παραμένουν τα σχολεία καθαρά (απαραίτητος υγειονομικός όρος) αφού υπάρχουν μόνο 9.500 καθαρίστριες για πάνω από 13.000 σχολικές μονάδες, δηλαδή περίπου 1 καθαρίστρια για 1,5 σχολείο(!!!); Γιατί στην πλειοψηφία των δήμων οι καθαρίστριες δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα;
  • Γιατί δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες και πρωτόκολλα αντιμετώπισης των πιθανών κρουσμάτων, είτε μαθητών, είτε εκπαιδευτικών; Γιατί δεν υπάρχουν σχολίατροι ή άλλο υγειονομικό προσωπικό να φροντίσουν πιθανά περιστατικά;
  • Πώς θα αντιμετωπίζεται μια ενδεχόμενη απουσία εκπαιδευτικού; Ποιος θα καλύπτει το τμήμα; Τι θα γίνεται όταν απουσιάζει μια ειδικότητα; Πως θα γίνονται τα διαλείμματα όταν στα τμήματα μπαίνουν διάφοροι εκπαιδευτικοί και πολλοί από αυτούς μετακινούνται σε 3, 4, 5 …ακόμα και 6 σχολεία;
  • Τι θα γίνει με το ολοήμερο όπου συγχρωτίζονται μαθητές από διαφορετικά τμήματα;
Ήδη έχουμε περιστατικά, είτε εκπαιδευτικών, είτε προσωπικού καθαριότητας, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό σε μια σειρά Συλλόγους και ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα. Η λογική του "βλέποντας και κάνοντας" που ακολουθεί κυβέρνηση και υπ. Παιδείας, βάζουν άμεσα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία!
Στα παραπάνω ερωτήματα οφείλουν η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας να απαντήσουν τόσο με σαφήνεια όσο και με τρόπο που να μη διακινδυνεύεται καθημερινά η υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Τα ήξεις αφήξεις της κυβέρνησης είναι που τροφοδοτούν διάφορες "ψεκασμένες" και ανορθολογικές θεωρίες.
Ξεκαθαρίζουμε: Δεν θα επιτρέψουμε να στοχοποιηθεί κανένας συνάδελφος εκπαιδευτικός, διευθυντής/ρια και προϊστάμενος/η. Δεν είναι δουλειά των εκπαιδευτικών ούτε να αποδέχονται ούτε να διαχειρίζονται εξώδικα και άλλες καταγγελίες για μέτρα και διατάξεις που ορίζονται από ΦΕΚ. Οι Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ καλύπτουν όλα τα μέλη τους για αντίστοιχες περιπτώσεις.
Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την παραβίαση του ωραρίου, την απόκρυψη των προβλημάτων εντός σχολείου.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Αποδεικνύεται καθημερινά πως η Παιδεία και Υγεία του λαού δεν είναι “"επιλέξιμες δαπάνες"! Για αυτό και επιμένουν να μη δίνουν ούτε μισό ευρώ από τα 70 δισ. που θα μπουν στα ταμεία, αλλά να τα κάνουν δώρο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός, ο κάθε γονιός αυτή τη στιγμή στο μυαλό του συνοψίζονται στο σύνθημα: "Δώστε λεφτά για την Παιδεία - Πάρτε τώρα μέτρα για την πανδημία".
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα.
  • Εδώ και τώρα να γίνει Β' φάση προσλήψεων αναπληρωτών, για όλα τα κενά σε όλες τις ειδικότητες, χωρίς αποκλεισμούς από τους πίνακες.
  • Τουλάχιστον ένας επιπλέον δάσκαλος στη διάθεση κάθε Δημοτικού. Αντίστοιχη διάθεση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών. Στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αντίστοιχου αριθμού Νηπιαγωγών για τις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής.
  • Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση. Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών.Κατάργηση του ν. 4692/20 της Κεραμέως και του νόμου Γαβρόγλου.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Κανένας αποκλεισμός μετανάστη/ριας.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων με το αντίστοιχο προσωπικό συνοδείας και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
  • Ουσιαστική προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την επαρκή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά, κλπ.).
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
Συνεχίζουμε δυναμικά με:
  • Γενικές Συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, τη μέρα ψήφισης της διάταξης για τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών.
  • Απογευματινό συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη στη Βουλή μαζί με το γονεϊκό κίνημα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία.
  • Ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ, το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη.
  • 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη (21 - 25 Σεπτέμβρη).
Η υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών δεν εμπόρευμα, είναι ανεκτίμητο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε. Τώρα είναι η ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων. Να αναλάβει η κυβέρνηση την κρατική ευθύνη».
(Το κάλεσμα σε μορφή pdf)
902
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Α' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καλούν σε κινητοποίηση στις 17 Σεπτέμβρη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλα τα σχολεία
Παρασκευή 11/09/2020 - 17:26 - Ενημέρωση: Τετάρτη 16/09/2020 - 10:40
Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων καθώς και σε εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στις 17 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, με αίτημα να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία, απευθύνουν με η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και η Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία αναφέρει συγκεκριμένα:
«Στις 17 του Σεπτέμβρη η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά.
Κανείς δεν θα παίξει με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας!
Το άνοιγμα των σχολείων βρίσκει τους γονείς σε κατάσταση αγωνίας και προβληματισμού.
Ο εμπαιγμός  της κυβέρνησης, η αδιοριστία των εκπαιδευτικών, η έλλειψη καθαριότητας στα σχολεία, η τραγική κατάσταση στις σχολικές υποδομές, δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση.
Οι γονείς χρειάζεται να βάλουμε στο κάδρο των διεκδικήσεών μας το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών μας.
Με το ιδεολόγημα της "ατομικής ευθύνης" αποποιούνται και στην εκπαίδευση την κρατική - κυβερνητική ευθύνη τους σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων. 
Απαιτούμε:
"Καθαρά σχολεία - Κανένα κενό εκπαιδευτικών στα σχολεία - 15 μαθητές ανά τμήμα".
Στις 17 του Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου καλούμε τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων να συμμετάσχουν στο μεγάλο απογευματινό συλλαλητήριο, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, το λαό, τη νεολαία.
Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή-μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή».
Το κάλεσμα της Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Από την πλευρά της η Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημειώνει στην ανακοίνωσή της:
«Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο ΕΛΜΕ – Ομοσπονδίας Γονέων για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων την Πέμπτη 17/9 στις 7 μ.μ στο άγαλμα Βενιζέλου
Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων:
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές.
  • Πρόσληψη εκπαιδευτικών για να γίνουν περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές.»
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.