Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα Δεινοκρατία: Φορτώνει με ζεστό χρήμα τους κλινικάρχες και τον λαό με την ευθύνη της πανδημίας — Κυρ. Μητσοτάκης (εκτός ορίων): «Οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όριά τους» — Δημήτρης Κουτσούμπας: Όχι μπαλώματα - Προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικού τομέα Υγείας — ΚΚΕ: Ο λαός έχει να αντιμετωπίσει μόνο και τον “ιό” της κρατικής ανευθυνότητας και ανεπάρκειας!


ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Περισσότερο ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες
Πέμπτη 24/09/2020 - 23:11 - Ενημέρωση: Παρασκευή 25/09/2020 - 07:44
Νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία προσφέρει η κυβέρνηση, με χρήματα του λαού, μέσω της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Δημιουργία ΜΕΘ, μαζικές προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικού τομέα Υγείας πριν να είναι αργά
Πέμπτη 24/09/2020 - 10:09
Σε δήλωση για τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος Υγείας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει:
«Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκεται "στο κόκκινο". Τώρα, πριν να είναι αργά για την υγεία του λαού, η κυβέρνηση να αφήσει τα "μπαλώματα" και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε δημιουργία ΜΕΘ, σε μαζικές προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτών και επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
Να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών που δίνουν τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού».
902

Αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να ανοίξει απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να προχωρήσει σε επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, η κυβέρνηση σπρώχνει εκ νέου «πελατεία» στον ιδιωτικό τομέα.
Έτσι, στο έδαφος των τεράστιων ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία, που γίνεται σαφές ότι θα διατηρηθούν, ο ιδιωτικός τομέας θα χρυσοπληρωθεί για νοσηλείες σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρει ότι σε περίπτωση νοσηλείας σε ΜΕΘ ή χειρουργείου σε ιδιωτική κλινική, εφαρμόζεται το ημερήσιο νοσήλιο του Ενιαίου Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, «πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09», και αυτό προφανώς θα γίνει μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.
Όπως προβλέπεται, μάλιστα, δεν θα εφαρμόζονται clawback και rebate, ένα ακόμα «δώρο» που ζητούσαν επίμονα όλο το προηγούμενο διάστημα οι κλινικάρχες.
Παράλληλα, η ΚΥΑ δίνει το δικαίωμα στα ιδιωτικά θεραπευτήρια να επεκταθούν και να αυξήσουν μέχρι και 40% τα ιδιωτικά κρεβάτια ΜΕΘ, χωρίς να πραγματοποιηθεί ο παραμικρός «έλεγχος καταλληλότητας». Οι κλινικάρχες υποτίθεται θα ελεγχθούν αν τηρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις «με τη λήξη της κρίσης», αφού πρώτα θα έχουν νοσηλεύσει ασθενείς.
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Τέρμα πια η υποκρισία, μέτρα τώρα για την υγεία
Πέμπτη 24/09/2020 - 19:22 - Ενημέρωση: Πέμπτη 24/09/2020 - 19:36
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με το διάγγελμα Μητσοτάκη [βλέπε κάτω]:
«Η πάγια τακτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να αναγορεύει την αντιμετώπιση της πανδημίας αποκλειστικά και μόνο σε ζήτημα ατομικής ευθύνης, σήμερα πήγε ένα βήμα παραπέρα και εκφράστηκε με τον εκβιασμό "αυτοπροστασία ή καραντίνα". Όμως, η απαραίτητη αυτοπροστασία και προσωπική υπευθυνότητα του καθένα και της καθεμιάς δεν μπορεί να συγκαλύψει την κυβερνητική ανευθυνότητα και μία απαράδεκτη πολιτική που εκδηλώνεται από την ίδια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας μέχρι τους χώρους δουλειάς, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία, όπου συνωστίζονται συνάνθρωποί μας.
Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση έχει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε στον τζόγο των καπιταλιστικών κερδών τις θυσίες του λαού και τον χρόνο που κερδήθηκε από αυτό τον λαό στην πρώτη φάση της πανδημίας.
Η αγωνία που εκφράστηκε σήμερα στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των μαθητών και εκπαιδευτικών, άλλων εργαζομένων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή συνειδητής διαστρέβλωσης για το ποιος έχει τη βασική ευθύνη.
Η ατομική ευθύνη εμπεδώνεται και αποκτάει πλέον αποκλειστική σημασία στη συλλογική ευθύνη, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για άμεσα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, μέτρα τα οποία πρότεινε το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας και η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τα πάρει στο όνομα του "υψηλού δημοσιονομικού κόστους".
Η ανησυχία και η ανασφάλεια μεγάλων τμημάτων του λαού μας να γίνουν οργανωμένος αγώνας με αιτήματα:
  • Επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, που να αφορά όχι μόνο τις ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων, αλλά και τα διαγνωστικά τεστ.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές κ.ά.) στο δημόσιο σύστημα Υγείας και άμεση ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ.
  • Επίταξη ιδιωτικών ΜΜΜ και ένταξή τους σε ενιαίο σχέδιο για να σταματήσει ο επικίνδυνος, καθημερινός συνωστισμός στα ΜΜΜ. Κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Μέσα Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, έκτακτα κονδύλια για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων για την αναβάθμιση υποδομών, καθαριότητα, μέτρα υγιεινής και ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Είναι αλήθεια ότι ο λαός πρέπει να μάθει να ζει με τον ιό μέχρι να ανακαλυφθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή θεραπεία. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να ξέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει μόνο αυτόν τον ιό και όχι και τον “ιό” της κρατικής ανευθυνότητας και ανεπάρκειας!».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
Στον λαό φορτώνει κάθε ευθύνη για την πανδημία
Πέμπτη 24/09/2020 - 18:23 - Ενημέρωση: Πέμπτη 24/09/2020 - 19:18
Στον λαό πέταξε προκλητικά το «μπαλάκι» ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και να τον καταστήσει αποκλειστικά υπεύθυνο για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα...
«Έχουμε περάσει επτά δύσκολους μήνες. Η κυβέρνηση, θυμίζω, μάχεται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: Εθνικά θέματα, Μεταναστευτικό, Οικονομία, αλλά και φυσικές καταστροφές. Ειδικά, όμως, στον πόλεμο για την υγεία χρειαζόμαστε όσο πουθενά αλλού σύμμαχο τον συνειδητό πολίτη», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα.
Αφού ξόρκισε το ενδεχόμενο ενός γενικού λοκ ντάουν γιατί τα καθολικά μέτρα
«φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία», έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα δίλημμα ε«αυτοπροστασία ή καραντίνα», υποστηρίζοντας πως «γνωρίζοντας τις συνέπειες» της καραντίνας «έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο».
Σε αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς και τα όσα καταγγέλλουν οι υγειονομικοί που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ο πρωθυπουργός επέμεινε να παρουσιάζει μια «μαγική εικόνα» δήθεν «θωράκισης» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, βεβαιώνοντας ότι «οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όριά τους».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.