Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Πομπέο: Από την Αγία Έδρα στην έδρα του — Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεσμοί στο άρμα των ΗΠΑ — Νέα Δεινοκρατία: Ναυπηγώντας τη ΝΑΤΟική αλληλεγγύη — ΚΚΕ: Υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με στάμπα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ
Επίσπευση επικίνδυνων διευθετήσεων και προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων
Σε ανακοίνωση ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα [βλέπε κάτω] το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Ελλάδα έχει δύο βασικούς στόχους: Πρώτον, να επισπεύσει τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην Αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, με αποκλειστικό κριτήριο τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα και τη συνοχή στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, μέρος των οποίων είναι και η συνεκμετάλλευση ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας – Τουρκίας, με βαριές συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Δεύτερον, να προωθήσει τα γεωπολιτικά -οικονομικά και στρατιωτικά- συμφέροντα των ΗΠΑ, που ανοίγουν το δρόμο μόνο για όξυνση των ανταγωνισμών και των νέων πολεμικών συγκρούσεων.
Από αυτή την άποψη μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αυτή η επίσκεψη συμπίπτει με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.
Αυτές οι επαφές, που πραγματοποιούνται, υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και χαιρετίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, σε καμία περίπτωση δεν αντιστρέφουν τον επικίνδυνο χαρακτήρα των εξελίξεων στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο. Είναι πλήρως ενταγμένες στην επιδίωξη για ισχυροποίηση της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και την απόσπαση της Τουρκίας από τη ρωσική επιρροή. Ως εκ τούτου εγκυμονούν νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, γι’ αυτό και συνοδεύονται με δηλώσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τούρκικης επιθετικότητας.
Θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά όσες πολιτικές δυνάμεις καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες ενόψει της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα, όπως έχουν διαψευστεί μέχρι τώρα, με το παραμύθι ότι η περαιτέρω πρόσδεση της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια θα θωράκιζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, μέσα στο οποίο κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί Ελλάδας – Τουρκίας, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Την υλοποίηση αυτής της Συμφωνίας έρχεται να επιθεωρήσει ο Μ. Πομπέο μαζί με την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων των ΗΠΑ (ενεργειακά, Ναυπηγεία, νέες τεχνολογίες κλπ), που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, που έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Αντίθετα, χρειάζεται να εντείνει την πάλη του για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.»
902, Παρασκευή 25/09/2020 - 13:34

ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΠΟΜΠΕΟ
Η σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας είναι η ισχυρότερη εδώ και δεκαετίες
Παρασκευή 25/09/2020 - 08:07 - Ενημέρωση: Παρασκευή 25/09/2020 - 10:25
Την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, επιβεβαίωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με ανακοίνωσή του σημειώνοντας παράλληλα, ότι η σχέση ΗΠΑ- Ελλάδας είναι η ισχυρότερη που έχει υπάρξει εδώ και δεκαετίες, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου, όσο και των Βαλκανίων. Οι ΗΠΑ ελπίζουν να δουν συνεχείς διμερείς συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Στίβεν Μπίγκαν.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η επίσκεψη Πομπέο θα πραγματοποιηθεί την ώρα που συνεχίζονται οι διεργασίες ενόψει επανέναρξης των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας, που επιταχύνουν «διευθετήσεις» στα Ελληνοτουρκικά για διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής στη νοτιοανατολική πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας και τη δρομολόγηση των σχεδίων συνεκμετάλλευσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αγία Έδρα και την Κροατία από τις 27 Σεπτέμβρη έως τις 2 Οκτώβρη.
«Στην Ελλάδα, ο υπουργός Πομπέο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια για να ανανεώσουν την κοινή μας δέσμευση για την προώθηση της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και για να γιορτάσουν την ισχυρότερη σχέση που έχει υπάρξει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στη Θεσσαλονίκη, ο Μάικ Πομπέο θα προωθήσει τους σχεδιασμούς για την ενεργειακή και τεχνολογική πρόσδεση της χώρας στο άρμα των ΗΠΑ με συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την τεχνολογία και την ενέργεια, ενώ θα μεταβεί και στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας η οποία με βάση την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις που υπέγραψε ο ίδιος με τον Ν. Δένδια, αναβαθμίζεται.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Στίβεν Μπίγκαν σε ομιλία που πραγματοποίησε στο Αμερικανοτουρκικό Συνέδριο ανέφερε πως «η σύγκρουση μεταξύ των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Ελλάδας, ωφελεί μόνο τους κοινούς μας αντιπάλους που επιδιώκουν να σπείρουν τη διχόνοια και να υπονομεύσουν τη διατλαντική ενότητα. Προτρέπουμε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές θαλάσσιες επιχειρήσεις και τα μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή». 
Καλωσόρισε τις ενέργειες που έκανε η Άγκυρα προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και επανέλαβε πως οι ΗΠΑ ελπίζουν να δουν συνεχείς διμερείς συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την περαιτέρω μείωση των εντάσεων και ενθαρρύνουν τις δύο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται μέσω του ΝΑΤΟ για μια τεχνική συμφωνία που θα αφορά μέτρα για την αποφυγή εμπλοκής.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
Εν αναμονή της έναρξης των διερευνητικών επαφών με πνεύμα «ΝΑΤΟικής αλληλεγγύης»
Πέμπτη 24/09/2020 - 21:37 - Ενημέρωση: Πέμπτη 24/09/2020 - 21:48
Συνεχίζουν να «τρέχουν» οι διεργασίες και τα παζάρια μετά την ανακοίνωση των διερευνητικών επαφών, θέτοντας πιο εμφατικά στο «τραπέζι» τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό για συνεκμετάλλευση στην περιοχή που ανάμεσα σε άλλα υπηρετεί τη ΝΑΤΟική συνοχή. 
Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ.
Από το Μαξίμου ανακοίνωσαν πως συζητήθηκε η αποκλιμάκωση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετά την αποχώρηση του ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis».
«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό  σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις συζητήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στο ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ των Συμμάχων. Η κατάσταση πρέπει να λυθεί με το πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης και βάσει του Διεθνούς Δικαίου», δήλωσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας δήλωσε ότι «αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει ημερομηνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών», αλλά «κρατάμε το θετικό στοιχείο ότι οδεύουμε προς τα εκεί σχετικά σύντομα», με μια σειρά πηγές να δείχνουν τη μεθεπόμενη βδομάδα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα γίνει 1-2 Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.