Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΥΒΑ: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — ΚΝΕ: Στηρίζουμε το αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία "Χένρι Ριβ", ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς, γέννημα-θρέμμα των κατακτήσεων της σοσιαλιστικής επανάστασης


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νόμπελ Ειρήνης στους Κουβανούς γιατρούς!
Τρίτη 15/09/2020 - 14:43 - Ενημέρωση: Τρίτη 15/09/2020 - 14:50
Τη στήριξή της στο αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία «Χένρι Ριβ», ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς, γέννημα-θρέμμα των κατακτήσεων της σοσιαλιστικής επανάστασης, εκφράζει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας αναφέρονται τα εξής:
«Η Κούβα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, αποκλεισμένη για πάνω από 60 χρόνια από το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ και στόχος πολύμορφων επεμβάσεων της ΕΕ, στέλνει για άλλη μια φορά ένα πανίσχυρο μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς!
Στον ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγει το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις του σε όλο τον κόσμο για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλίων, έχουν "πέσει" ήδη 900.000 άνθρωποι. Σε αυτό τον πόλεμο η Κούβα παρατάσσει εξειδικευμένες δυνάμεις γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού υγείας. Οι 3.772 ήρωες της Διεθνούς Δύναμης ενάντια σε Φυσικές Καταστροφές “Χένρι Ριβ” έχουν περιθάλψει μέχρι στιγμής περισσότερους από 250.000 ανθρώπους που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό σε 38 χώρες, έχοντας σώσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε πάνω από 8.000.
Τα λόγια του Τσε φωτίζουν τον δρόμο...
"Το καθήκον του νέου κομμουνιστή είναι: Να είναι ουσιαστικά ανθρώπινος, τόσο ανθρώπινος που να προσεγγίζει την καλύτερη ουσία του ανθρώπου, κι αυτό να το κάνει με την εργασία, με τη μελέτη, με τη διατήρηση της σταθερής αλληλεγγύης με το λαό και τους λαούς όλου του κόσμου. Να αναπτύξει την ευαισθησία του σε σημείο που να νιώθει αγωνία όταν δολοφονείται ένας άνθρωπος κάπου στον κόσμο και να ενθουσιάζεται όταν ανυψώνεται κάπου μια καινούργια σημαία της λευτεριάς".
Με αυτά τα λόγια, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μεγάλος επαναστάτης, γιατρός, απευθυνόταν στους νέους της σοσιαλιστικής Κούβας με ομιλία του σε τελετή για τη 2η επέτειο της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών, το 1962. Δεκαετίες αργότερα, το 2005, στη χώρα που ο λαός, με την καθοδήγηση του Τσε και του Φιντέλ, πήρε τη ζωή στα χέρια του, συστάθηκε για πρώτη φορά η ομάδα των γιατρών "Χένρι Ριβ" για να προσφέρει τότε βοήθεια στον λαό των ΗΠΑ, δύο μόλις μέρες μετά το χτύπημα του καταστροφικού τυφώνα "Κατρίνα". Από τότε, αυτήν την πράξη αλληλεγγύης ακολούθησαν πολλές άλλες ακόμα...
Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να “ανασαίνουμε”, για να νικήσει η ζωή!
Η αποτυχία των συστημάτων Υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, οι εκατόμβες νεκρών φανερώνουν ότι το πρόβλημα οφείλεται συνολικά στην αντιμετώπιση της υγείας ως εμπορεύματος, που πουλιέται και αγοράζεται, στην ίδια τη βαρβαρότητα του συστήματος. Μόνο ο αγώνας, στη χώρα μας και διεθνώς, για τη σοσιαλιστική κοινωνία, όπου η υγεία και συνολικά οι ανάγκες του λαού δεν μπαίνουν στο “ζύγι” του κέρδους, αλλά καθορίζουν τις προτεραιότητες και τις επιλογές του κεντρικού σχεδιασμού, μπορεί να δώσει “πνοή” στα μεγάλα προβλήματα του λαού και της νεολαίας.
Στηρίζουμε το αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία "Χένρι Ριβ", ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς, γέννημα-θρέμμα των κατακτήσεων της σοσιαλιστικής επανάστασης».
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.