Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος της Κούβας Μιγέλ Ντίας-Κανέλ Βερμούδες στον ΟΗΕ: Γιατροί και όχι βόμβες - Είμαστε η Κούβα - Ας αγωνιστούμε από κοινού για την προώθηση της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης — Επιτροπή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας «Νόμπελ Ειρήνης 2021 στους Γιατρούς της Κούβας»


Η ομιλία του Προέδρου της Κούβας Miguel Díaz-Canel Bermúdez στην 75η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Πηγή: Granma / https://guernicaeu - Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης: Μεταφράσεις-Αρθρογραφία-Οπτικοακουστικό υλικό
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Κύριε Πρόεδρε,
Μια παγκόσμια πανδημία έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινή ζωή. Από τη μια μέρα στην άλλη, εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται και χιλιάδες πεθαίνουν ακόμα και όταν το προσδόκιμο ζωής τους ήταν μεγαλύτερο λόγω της ανάπτυξης. Τα νοσοκομειακά συστήματα με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου έχουν καταρρεύσει και οι δομές υγείας των φτωχών χωρών επηρεάζονται από τις χρόνιες ελλείψεις. Δραστικές καραντίνες μετατρέπουν τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις σε ερημωμένες περιοχές. Η κοινωνική ζωή είναι ανύπαρκτη έξω από τα ψηφιακά δίκτυα. Θέατρα, ντισκοτέκ, γκαλερί, ακόμη και σχολεία κλείνουν ή αναπροσαρμόζονται.
Τα σύνορά μας έχουν κλείσει, οι οικονομίες μας συρρικνώνονται και τα αποθέματα μας μειώνονται. Η ζωή βιώνει μια ριζική επανασχεδίαση των παλαιών τρόπων και η αβεβαιότητα αντικαθιστά την βεβαιότητα. Ακόμα και στενοί φίλοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλο λόγω των μασκών που μας προστατεύουν από τη μόλυνση. Όλα αλλάζουν.
Καθώς αναζητείται λύση για την πανδημία, είναι ήδη επείγον να εκδημοκρατιστεί αυτός ο απαραίτητος οργανισμός, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες και τις προσδοκίες όλων των λαών.
Το δικαίωμα της ανθρωπότητας να ζει ειρηνικά και με ασφάλεια, με δικαιοσύνη και ελευθερία, τη βάση της ενότητας μεταξύ των εθνών, απειλείται συνεχώς.
Περισσότερα από 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια κατασπαταλώνται σήμερα σε μια παράλογη κούρσα εξοπλισμών που προωθούνται από τις επιθετικές και πολεμικές πολιτικές του ιμπεριαλισμού, ο ηγέτης του οποίου είναι η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία αντιστοιχεί στο 38% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών.
Αναφερόμαστε σε ένα έντονα επιθετικό και ηθικά διεφθαρμένο καθεστώς που περιφρονεί και επιτίθεται στην διεθνή προσέγγιση, χρησιμοποιεί οικονομικό εκβιασμό στις σχέσεις του με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ και το οποίο, σε μια επίδειξη πρωτοφανούς υπεροψίας, έχει αποσυρθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, την UNESCO και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παραδόξως, η χώρα στην οποία βρίσκεται η έδρα του ΟΗΕ απέχει επίσης από θεμελιώδεις διεθνείς συνθήκες, όπως η Συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, απορρίπτει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν που επιτεύχθηκε με συναίνεση, προωθεί τους εμπορικούς πολέμους, τερματίζει τη δέσμευσή της με τα διεθνή μέσα ελέγχου του αφοπλισμού, στρατιωτικοποιεί τον κυβερνοχώρο, επεκτείνει τον εξαναγκασμό και μονομερείς κυρώσεις εναντίον όσων δεν υποκύπτουν στα σχέδιά της και υποστηρίζει την αναγκαστική ανατροπή των κυρίαρχων κυβερνήσεων μέσω μη συμβατικών πολεμικών μεθόδων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ευκαιρία αυτή, θα πρέπει να επιδιώξει την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ενώ στην επικράτεια της υπάρχει πληθώρα σχεδόν ανεξέλεγκτων εκδηλώσεων μίσους, ρατσισμού, αστυνομικής βίας και παρατυπιών στο εκλογικά δικαιώματα των πολιτών
Είναι επιτακτική ανάγκη να μεταρρυθμιστεί ο ΟΗΕ. Αυτός ο ισχυρός οργανισμός, ο οποίος προέκυψε μετά την απώλεια εκατομμυρίων ζωών σε δύο παγκόσμιους πολέμους και ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας κατανόησης της σημασίας του διαλόγου, των διαπραγματεύσεων, της συνεργασίας και του διεθνούς δικαίου, δεν πρέπει να αναβάλει περαιτέρω ττον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό του. Ο σημερινός κόσμος χρειάζεται τον ΟΗΕ ακριβώς όπως και αυτός στον οποίο δημιουργήθηκε.
Κάτι πολύ ιδιαίτερο και βαθύ απέτυχε, όπως αποδεικνύεται από την καθημερινή και μόνιμη παραβίαση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και από την ολοένα αυξανόμενη χρήση ή απειλή χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις.
Δεν υπάρχει τρόπος να διατηρήσουμε πλέον, σαν να ήταν φυσική και αξεπέραστη, μια άνιση, άδικη και αντιδημοκρατική Διεθνή τάξη όπου ο εγωισμός υπερισχύει της αλληλεγγύης και τα συμφερόντα μιας ισχυρής μειονότητας έναντι των νόμιμων προσδοκιών εκατομμυρίων ανθρώπων.
Παρά τις δυσαρέσκειες και τις απαιτήσεις για αλλαγή που παρουσιάζουμε στον ΟΗΕ, μαζί με άλλα κράτη και εκατομμύρια πολίτες στον κόσμο, η Κουβανική Επανάσταση θα υποστηρίζει πάντα την ύπαρξη του Οργανισμού, στον οποίο οφείλουμε τη μικρή αλλά απαραίτητη πολυμέρεια που επιβιώνει της αυτοκρατορικής αλαζονίας.
Η Κούβα, σε αυτό ακριβώς το φόρουμ, επανέλαβε επανειλημμένα την προθυμία της να συνεργαστεί με τον εκδημοκρατισμό του ΟΗΕ και την υποστήριξη της διεθνούς συνεργασίας, η οποία μπορεί να διασωθεί μόνο από αυτόν. Όπως δήλωσε ο Πρώτος Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και ο Γενικός Γραμματέας του Στρατού Raúl Castro Ruz, και παραθέτω: “Η διεθνής κοινότητα θα βασίζεται πάντα στην ειλικρινή φωνή της Κούβας απέναντι στην αδικία, την ανισότητα, την υπανάπτυξη, τις διακρίσεις και τη χειραγώγηση, και για την καθιέρωση μιας δικαιότερης και δίκαιης διεθνούς τάξης η οποία θα επικεντρώνεται πραγματικά στον άνθρωπο, την αξιοπρέπεια και την ευημερία του”.
Κύριε Πρόεδρε,
Επανερχόμενος στη σοβαρότητα της παρούσας κατάστασης, για την οποία πολλοί κατηγορούν μόνο για την πανδημία του COVID-19, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να πούμε ότι ο αντίκτυπός της ξεπερνά μακράν τη σφαίρα της υγείας.
Λόγω των επαχθών συνεπειών της, του εντυπωσιακού απολογισμού των θανάτων και των ζημιών στην παγκόσμια οικονομία και της επιδείνωσης των επιπέδων κοινωνικής ανάπτυξης, η εξάπλωση της πανδημίας τους τελευταίους μήνες προκαλεί αγωνία και απελπισία στους ηγέτες και τους πολίτες σχεδόν σε όλα τα έθνη.
Αλλά η πολυδιάστατη κρίση που έχει εξαπολύσει δείχνει ξεκάθαρα το μεγάλο λάθος των απάνθρωπων πολιτικών που επιβάλλονται πλήρως από τη δικτατορία της αγοράς.
Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες με λύπη της καταστροφής στην οποία έχει οδηγηθει ο κόσμος από το παράλογο και μη βιώσιμο σύστημα παραγωγής και κατανάλωσης καπιταλισμού, τις δεκαετίες άδικης διεθνούς τάξης και την εφαρμογή του αδίστακτου και αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος έχει διευρύνει τις ανισότητες και έχει θυσιάσει το δικαίωμα των λαών στην ανάπτυξη.
Σε αντίθεση με τον αποκλεισμό του νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος παραμερίζει και απορρίπτει εκατομμύρια ανθρώπους και τους καταδικάζει να επιβιώσουν στα υπολείμματα του δείπνου του πλουσιότερου 1%, ο ιός COVID-19 δεν κάνει διακρίσεις, αλλά οι καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του θα είναι θανατηφόρες μεταξύ των πιο ευάλωτων και εκείνων με χαμηλότερα εισοδήματα, είτε ζουν στον υπανάπτυκτο κόσμο είτε στις μεγάλες βιομηχανικές πόλεις.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), τα 690 εκατομμύρια άτομα που πεινούσαν το 2019 ενδέχεται να δεχτούν άλλα 130 εκατομμύρια ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία. Μελέτες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) αναφέρουν ότι έχουν χαθεί πάνω από 305 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και ότι πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια εργαζόμενοι διακυβεύονται τα προς το ζην τους.
Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το COVID-19, την πείνα, την ανεργία και τις αυξανόμενες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες μεταξύ ατόμων και χωρών ως μη συνδεδεμένα φαινόμενα. Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν ολοκληρωμένες πολιτικές που θα δίνουν προτεραιότητα στους ανθρώπους και όχι στα οικονομικά κέρδη ή τα πολιτικά πλεονεκτήματα.
Θα ήταν έγκλημα να αναβάλουμε αποφάσεις που είναι για χθες και για σήμερα. Είναι επιτακτική ανάγκη να προωθήσουμε την αλληλεγγύη και τη διεθνή συνεργασία για να μειώσουμε τον αντίκτυπο.
Μόνο ο ΟΗΕ, με την παγκόσμια ένταξή του, έχει την απαιτούμενη εξουσία και μπορεί να επαναλάβει τον δίκαιο αγώνα για τη διαγραφή του μη εισπράξιμου εξωτερικού χρέους το οποίο, επιδεινωμένο από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, απειλεί την επιβίωση των λαών του Νότου.
Κύριε Πρόεδρε,
Το ξέσπασμα του SARS-CoV-2 και οι πρώτες ενδείξεις ότι θα προκαλούσε πανδημία δεν βρήκαν απροετοίμαστη την Κούβα.
Με τη δεκαετή εμπειρία αντιμετώπισης τρομερών επιδημιών, ορισμένες από τις οποίες προκλήθηκαν εσκεμμένα στο πλαίσιο του διαρκούς πολέμου κατά του πολιτικού μας σχεδίου, υλοποιήσαμε αμέσως μια σειρά μέτρων που βασίζονται στις κύριες ικανότητες και δυνάμεις μας, δηλαδή ένα καλά δομημένο σοσιαλιστικό κράτος που νοιάζεται για την υγεία των πολιτών του, ένα ανθρώπινο κεφάλαιο υψηλής ειδίκευσης και μια κοινωνία με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων.
Η εφαρμογή αυτών των μέτρων, σε συνδυασμό με τις γνώσεις που συγκεντρώθηκαν για περισσότερα από 60 χρόνια μεγάλων προσπαθειών για τη δημιουργία και την επέκταση ενός συστήματος υγείας υψηλής ποιότητας και καθολικής υγείας, καθώς και η επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, κατέστησαν δυνατή όχι μόνο τη διατήρηση του δικαιώματος στην υγεία όλων των πολιτών, χωρίς εξαίρεση, αλλά και την καλύτερη θέση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μπορέσαμε να το κάνουμε παρά τους σκληρούς περιορισμούς του μακροχρόνιου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο οποίος έχει γίνει βάναυσα αυστηρότερος τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμη και σε αυτούς τους καιρούς πανδημίας, κάτι που δείχνει ότι είναι το βασικό συστατικό της εχθρικής πολιτικής των ΗΠΑ για την Κούβα.
Η επιθετικότητα του αποκλεισμού έχει φθάσει σε ένα ποιοτικά υψηλότερο επίπεδο, το οποίο επιβεβαιώνει περαιτέρω τον ρόλο του ως πραγματικού και καθοριστικού εμποδίου στη διαχείριση της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας μας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εντείνει ιδιαίτερα την παρενόχληση των κουβανικών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και, από το 2019, υιοθετεί μέτρα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο για να στερήσει από τον λαό της Κούβας τη δυνατότητα να αγοράζει καύσιμα που χρειάζονται για τις καθημερινές δραστηριότητές του και για την ανάπτυξή του.
Για να ζημιώσει και να δαιμονοποιήσει την Κουβανική Επανάσταση και άλλους που ορίζει ως αντιπάλους, οι ΗΠΑ δημοσιεύουν πλαστούς καταλόγους χωρίς νομιμότητα με τους οποίους λαμβάνουν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να επιβάλλουν μονομερή καταναγκαστικά μέτρα και αβάσιμες επιφυλάξεις στον κόσμο.
Κάθε εβδομάδα, αυτή η κυβέρνηση εκδίδει δηλώσεις κατά της Κούβας ή επιβάλλει νέους περιορισμούς. Παραδόξως, ωστόσο, αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τρομοκρατική την επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά της κουβανικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον στις 30 Απριλίου 2020, όταν ένα άτομο οπλισμένο με ένα τουφέκι έριξε πάνω από 30 σφαίρες κατά της διπλωματικής αποστολής και αργότερα παραδέχθηκε την πρόθεσή του να σκοτώσει.
Καταγγέλλουμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της αμερικανικής κυβέρνησης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και απαιτούμε δημόσια καταδίκη αυτής της βάρβαρης επίθεσης.
Απαιτούμε την παύση της εχθρότητας και της συκοφαντικής εκστρατείας κατά του αλτρουιστικού έργου της διεθνούς ιατρικής συνεργασίας της Κούβας, η οποία, με πολύ κύρος και επαληθεύσιμα αποτελέσματα, συνέβαλε στη διάσωση εκατοντάδων ζωών και στη μείωση των επιπτώσεων της ασθένειας σε πολλές χώρες. Διακεκριμένα διεθνή πρόσωπα και εξαιρετικά διακεκριμένοι κοινωνικοί οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει το ανθρωπιστικό έργο που επιτελέστηκε από τη Διεθνή Ιατρική Ταξιαρχία για Καταστάσεις Καταστροφών και Σοβαρών Επιδημιών “Henry Reeve” και έχουν ζητήσει να τους απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης.
Ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ αγνοεί την έκκληση να συνδυαστούν οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας και αποσύρεται από τον ΠΟΥ, η Κούβα ανταποκρινόμενη στα αιτήματα που της απευθύνθηκαν και καθοδηγούμενη από τη βαθιά αλληλεγγύη και ανθρωπιστική αποστολή του λαού της, επεκτείνει τη συνεργασία της αποστέλλοντας πάνω από 3 700 εργαζόμενους που μποιράζονται σε 46 ιατρικές ταξιαρχίες σε 39 χώρες και εδάφη που επλήγησαν από το COVID-1 9.
Υπό αυτή την θέση, καταδικάζουμε τον γκγκστερικό εκβιασμό των ΗΠΑ που στην Παναμερικανική Οργάνωση Υγείας, ώστε να καταστεί αυτή η περιφερειακή υπηρεσία εργαλείο για την νοσηρή επιθετικότητά τους κατά της χώρας μας. Ως συνήθως, η δύναμη της αλήθειας θα εξαλείψει τα ψέματα, και τα γεγονότα και οι πρωταγωνιστές θα μείνουν στην ιστορία όπως θα έπρεπε. Θα επικρατήσει το παράδειγμα της Κούβας.
Οι αφοσιωμένοι μας εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, η περηφάνια ενός έθνους που αναφέρθηκε στην ιδέα του José Marti ότι η χώρα μου είναι η ανθρωπότητα, μπορεί να κερδίσουν το βραβείο που αξίζουν οι ευγενείς καρδιές τους, ή και όχι. Αλλά έχουν περάσει χρόνια από τότε που κέρδισαν την αναγνώριση των λαών που ευλογήθηκαν από την υγειονομική τους εργασία.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κρύβει την πρόθεσή της να επιβάλει νέα και σκληρότερα επιθετικά μέτρα κατά της Κούβας τους επόμενους μήνες. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ότι ο λαός μας, ο οποίος υπερηφανεύεται για την ιστορία του και είναι αφοσιωμένος στα ιδανικά και τα επιτεύγματα της Επανάστασης, θα αντισταθεί και θα νικήσει.
Κύριε Πρόεδρε,
Οι απόπειρες επιβολής νεοαποικιακής κυριαρχίας στην Αμερική μας δηλώνοντας δημόσια την παρούσα αξία του δόγματος Μονρό έρχονται σε αντίθεση με τη διακήρυξη της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως ζώνης ειρήνης.
Θέλουμε να δηλώσουμε δημοσίως σε αυτό το εικονικό φόρουμ ότι η Μπολιβαρική Δημοκρατία της Βενεζουέλας θα έχει πάντα την αλληλεγγύη της Κούβας απέναντι στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης και υπονόμευσης της συνταγματικής τάξης και της πολιτικής-στρατιωτικής ενότητας και στην καταστροφή του έργου που ξεκίνησε ο διοικητής Hugo Chávez Frías και συνέχισε ο πρόεδρος Nicolás Maduro Moros προς όφελος της Βενεζουέλας άνθρωποι.
Απορρίπτουμε επίσης τις αμερικανικές ενέργειες που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Δημοκρατίας της Νικαράγουα και επικυρώνουμε την αέναη αλληλεγγύη μας προς τον λαό της και την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Διοικητή Daniel Ortega.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τα έθνη της Καραϊβικής, τα οποία απαιτούν αποζημιώσεις για τη φρίκη της δουλείας και του δουλεμπορίου, σε έναν κόσμο όπου οι φυλετικές διακρίσεις και η καταστολή κατά των αφρικανικής καταγωγής κοινοτήτων έχουν αυξηθεί.
Επαναβεβαιώνουμε την ιστορική μας δέσμευση με την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία του αδελφού λαού του Πουέρτο Ρίκο.
Υποστηρίζουμε τη νόμιμη αξίωση της Αργεντινής για την κυριαρχία της στα νησιά Malvinas, South Sandwich και South Georgia.
Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για ειρήνη στην Κολομβία και την πεποίθηση ότι ο διάλογος μεταξύ των μερών είναι ο δρόμος για την επίτευξη σταθερής και διαρκούς ειρήνης στη χώρα αυτή.
Στηρίζουμε την αναζήτηση μιας ειρηνικής και διαπραγματευόμενης λύσης στην κατάσταση που επιβάλλεται στη Συρία, χωρίς ξένες παρεμβάσεις και με πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της.
Απαιτούμε μια δίκαιη λύση στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει την πραγματική άσκηση από τον παλαιστινιακό λαό του αναφαίρετου δικαιώματος να οικοδομήσει το δικό του κράτος εντός των συνόρων πριν από το 1967 και με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του. Απορρίπτουμε τις προσπάθειες του Ισραήλ να προσαρτήσει περισσότερα εδάφη στη Δυτική Όχθη.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ενόψει της επιθετικής κλιμάκωσης των ΗΠΑ.
Επαναβεβαιώνουμε την ακλόνητη αλληλεγγύη μας προς τον λαό των Σαχράουι.
Καταδικάζουμε έντονα τις μονομερείς και άδικες κυρώσεις κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Επαναλαμβάνουμε την απόρριψη της πρόθεσης επέκτασης της παρουσίας του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα και της επιβολής μονομερών και άδικων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Απορρίπτουμε την εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας και επαναλαμβάνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον νόμιμο πρόεδρο αυτής της χώρας, Aleksandr Lukashenko, και τον αδελφικό λαό της Λευκορωσίας.
Καταδικάζουμε την ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και αντιτιθέμεθα σε κάθε προσπάθεια να βλάψουν την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της.
Κύριε Πρόεδρε,
Οι σημερινές ανησυχητικές συνθήκες οδήγησαν στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά στην 75ετή ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, έπρεπε να συναντηθούμε σε μη υπάρχουσα μορφή.
Η επιστημονική κοινότητα της Κούβας, άλλη μια πηγή περηφάνιας για το έθνος που, μετά το θρίαμβο της Επανάστασης του δίκαιου, ανακοίνωσε στον κόσμο την πρόθεσή της να γίνει μια χώρα ανδρών και γυναικών της επιστήμης, εργάζεται αδιάκοπα σε ένα από τα πρώτα εμβόλια που περνούν κλινικές δοκιμές στον κόσμο.
Οι δημιουργοί της και άλλοι ερευνητές και ειδικοί, σε συντονισμό με το σύστημα υγείας, συντάσσουν πρωτόκολλα για την υγειονομική περίθαλψη για τα μολυσμένα άτομα, τους ασθενείς που έχουν αναρρώσει και τον πληθυσμό κινδύνου που μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε επιδημικές στατιστικές περίπου 80% των μολυσμένων ατόμων που έχουν σωθεί και ένα ποσοστό θνησιμότητας κάτω από το μέσο όρο στην Αμερική και στον κόσμο.
“Γιατροί και όχι βόμβες.” Αυτό ανακοινώθηκε μια μέρα από τον ιστορικό ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης και τον κύριο υποστηρικτή της επιστημονικής ανάπτυξης στην Κούβα: Διοικητής Φιντέλ Κάστρο Ρουζ. Αυτό είναι το σύνθημά μας. Σώζοντας ζωές και μοιράζοντας αυτό που είμαστε και έχουμε, ανεξάρτητα από κάθε θυσία που χρειάζεται. Αυτό προσφέρουμε στον κόσμο από τα Ηνωμένα Έθνη, στα οποία το μόνο που ζητάμε είναι να συνδεθούν με τη σοβαρότητα της παρούσας εποχής.
Είμαστε η Κούβα.
Ας αγωνιστούμε από κοινού για την προώθηση της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.
Σας ευχαριστώ πολύ.
***

Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει.
Η Κούβα σώζει Ζωές.
Η Κούβα στέλνει γιατρούς, όχι βόμβες.
Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε την πραγματικότητα.
ΝΑΙ... να διεκδικήσουμε Νόμπελ για τους Επαναστάτες Γιατρούς. σε αυθεντικούς μαχητές της Ειρήνης, του Διεθνισμού, της Αδελφοσύνης και της Ανιδιοτελούς προσφοράς στην Ανθρωπότητα, ως ελάχιστη αναγνώριση του Άθλου τους...!!!
Είναι καιρός πια το Νόμπελ να το δίνουν οι Λαοί.
Να γίνει Άμεσα Άρση στο Άδικο Εμπάργκο
που έχει επιβληθεί στην Κούβα, το νησί της Ελευθερίας...!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ...!!!
ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ
Όσοι θέλουν να υπογράψουν για το αίτημα μας
μπορούν να το κάνουν ΕMAIL στο
------------------------------------------------------------------
στις σελίδες στο Fb
Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ 2021
Nobel Prize for the Doctors of Cuba 2021
Premio Nobel de la Paz para las brigadas médicas cubanas Henry Reeve 2021
-----------------------------------------------------------------
στο avaaz org
Βραβείο Νόμπελ για τους γιατρούς της Κούβας
------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου NEW STAR
Phone: 2108640054 - 2108220008 - 2108640017
E-mail: newstarcine@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.