Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Αλεξάνδρα Μπαλού: Ο λαός ή θα υποταχθεί στα μέτρα σφαγής που έρχονται ή θα σηκώσει κεφάλι ‒ ΠΑΜΕ συλλαλητήρια 23 Γενάρη και Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία 4 Φλεβάρη (VIDEO)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Ο λαός ή θα υποταχθεί στα μέτρα σφαγής που έρχονται ή θα σηκώσει κεφάλι
(VIDEO)
Τετάρτη 20/01/2016 - 10:21
O λαός ή θα υποταχθεί στα μέτρα σφαγής που έρχονται ή θα σηκώσει κεφάλι, θα οργανώσει τους αγώνες για να διεκδικήσει, να εμποδίσει, να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να φέρει το ν/σ για το Ασφαλιστικό και τα άλλα μέτρα που ακολουθούν, υπογράμμισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας την Τρίτη 19 Γενάρη το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION 24».
Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, σημείωσε πως είναι αναγκαίο παιχνίδι το πολιτικό σύστημα να αλλάζει μορφές γιατί εκφράζει οικονομικά συμφέροντα.

Τα κόμματα που έχουν στον πυρήνα τους τη στρατηγική της ελεύθερης αγοράς μπορεί να εναλλάσσονται, αλλά κρατούν τον ίδιο δρόμο των συμφερόντων της στρατηγικής της ελεύθερης αγοράς.

Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κάνοντας τη βρώμικη δουλειά σήμερα, λαμβάνοντας τα ίδια μέτρα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Όπως υπογράμμισε, τα μέτρα που πάρθηκαν και παίρνονται έχουν έναν παρανομαστή. Την προστασία της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Εκεί θυσιάζονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων.
Καταλήγοντας, η Αλεξάνδρα Μπαλού κάλεσε το λαό να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να εμποδίσει την κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο «ταφόπλακα» στην Κοινωνική Ασφάλιση, συμμετέχοντας αποφασιστικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο 23 Γενάρη, στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, ενισχύοντας τη δική του συμμαχία, ανοίγοντας το δρόμο για τη δική του προοπτική.


1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.