Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΜΕ γι' άλλες εξουσίες λαϊκές ‒ Δυναμικα συλλαλητήρια παντού ‒ Εργαζόμενοι και αγρότες ένωσαν τη φωνή τους και στο μπλόκο της Νίκαιας ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δε διορθώνεται, να αποσυρθεί οριστικά και τελεσίδικα (6 VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για την Κοινωνική Ασφάλιση
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Σάββατο 23/01/2016 - 13:14 - Ενημέρωση: Σάββατο 23/01/2016 - 15:20
«Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!», φώναξαν χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές που παρά το τσουχτερό κρύο διαδήλωσαν μαζικά στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία προς τη Βουλή.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δ. Κουτσούμπας: Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δε διορθώνεται, να αποσυρθεί οριστικά και τελεσίδικα
Σάββατο 23/01/2016 - 14:13 - Ενημέρωση: Σάββατο 23/01/2016 - 14:39

Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, όπου η πορεία μετέβη στο μπλόκο της Νίκαιας, στον Πειραιά και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.
«Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε τώρα πίσω το νόμο-λαιμητόμο. 4 Φλεβάρη απεργία», τόνιζε το πανό στην κεφαλή της πορείας στην Αθήνα, στέλνοντας το μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ακολουθούσε το Σωματείο Εργαζομένων της «Σόφτεξ», η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και τα μπλοκ Ομοσπονδιών, Σωματείων, Ενώσεων και φορέων.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και αντιπροσωπεία  της κλαδικής συνταξιούχων της ΠΣΟ.
Κόντρα στην προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και στη σύγχυση που προσπαθεί να σπείρει στα εργατικά λαϊκά στρώματα, συνεπικουρούμενη και από τις άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης, η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ δείχνει ότι θα βρουν απέναντί τους το μαζικό, οργανωμένο, ταξικό κίνημα που απαιτεί την απόσυρση του σχεδίου διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, 
Με συνθήματα όπως «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός», «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Δημόσια Ασφάλιση και καθολική, αυτή είναι η απάντηση η ταξική» οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, να παλέψουν για την ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων.
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί με συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Γενάρη, τη μέρα που θα υπάρχει στη Βουλή συζήτηση για το Ασφαλιστικό, ενώ οι ταξικές δυνάμεις δίνουν ήδη οργανωμένα τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη.
Παράλληλα το ΠΑΜΕ στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά να μπει ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα και σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλει φραγμό στα νέα μέτρα που εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό της ΕΕ και της κυβέρνησης, που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.
Η συγκέντρωση στην Ομόνοια
Στην Ομόνοια, τη συγκέντρωση άνοιξε ο Δημήτρης Κατσιγιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Softex». Υπογράμμισε πως το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση θυσιάζεται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης και πρόσθεσε πως για τους ίδιους λόγους η πολυεθνική ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο και να πετάξει στην ανεργία τους εργαζόμενους στη «Softex». «Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους προς τους εργαζόμενους της "Softex", αλλά και να ανάψουν εστίες αντίστασης σε όλα τα εργοστάσια. Να καταλάβουν ότι η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα είναι μισθοί Βουλγαρίας και Τουρκίας για να τους ανταγωνιστούμε», σημείωσε.
*
Στο χαιρετισμό του ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος του ΔΣ Σωματείων Μισθωτών Τεχνικών, σημείωσε: «Όλοι εμείς οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι τεχνικοί, γενικότερα οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες - δικηγόροι, γιατροί και υγειονομικοί - που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα βαδίζουμε μαζί με τα εκατοντάδες ταξικά σωματεία που ανταποκρίνονται στο προσκλητήριο μάχης του ΠΑΜΕ και λέμε καθαρά: Το εγκληματικό νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται! Μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε για να μη φτάσει στη Βουλή».
Υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να σημαδέψουμε τον πραγματικό αντίπαλο. Κι αυτός δεν είναι μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε τη "βρώμικη" δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου. Εξίσου συνένοχοι είναι τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, η ΓΣΕΕ του υποταγμένου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, τα επιστημονικά επιμελητήρια, όπως το ΤΕΕ, που συναίνεσαν διαχρονικά στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης… Όλοι αυτοί μαζί αποδέχονται την πολιτική της ανταποδοτικότητας που μεταφέρει τα βάρη της Κοινωνικής Ασφάλισης από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζομένων» (Ολόκληρος ο χαιρετισμός).
*
«Χωρίς χάσιμο χρόνου κάνουμε τη νύχτα μέρα με στόχο η γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη να είναι η πιο αποφασιστική και καθαρή απάντηση του εργαζόμενου λαού: Ο νόμος Κατρούγκαλου να μη φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται! Όσοι μιλούν για τροποποιήσεις και αλλαγές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Είναι οι ίδιοι που έχουν στηρίξει την ουσία των μέτρων. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει διαχρονικά την αιματηρή επίθεση που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Είναι τα κόμματα που μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και τώρα κάνουν πως διαφωνούν. Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!», τόνισε στην κεντρική ομιλία ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.
Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους «να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά τους στα παπαγαλάκια της ΕΕ, της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, των ΜΜΕ και των παρατρεχάμενών τους. Να συστρατευτούν στον αγώνα μαζί μας, να συμπορευτούν μαζί με το ΠΑΜΕ. Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα, βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που είναι προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων, που θυσιάζουν τις ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλίων και περνά από το δρόμο της ικανοποίησης των δικών μας αναγκών. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Ή τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Να φτάσει παντού το σύνθημα: Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο». (Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία ΕΔΩ)
ΛΑΡΙΣΑ


Εργαζόμενοι και αγρότες ένωσαν τη φωνή τους στο μπλόκο της Νίκαιας
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
«Εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά»
Σάββατο 23/01/2016 - 14:25 - Ενημέρωση: Σάββατο 23/01/2016 - 15:08
Διαδηλωτές από την πορεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας φτάνουν στο μπλόκο της Νίκαιας
Εν μέσω χειροκροτημάτων, συνθημάτων από τους συγκεντρωμένους μικρομεσαίους αγρότες και υπό τα παρατεταμένα κορναρίσματα των παρατεταγμένων τρακτέρ έγιναν δεκτοί στο μαζικό και μαχητικό μπλόκο της Νίκαιας της Λάρισας, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι γυναίκες που μετέβησαν εκεί οργανωμένα με λεωφορεία, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε, το πρωί του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία της πόλης για το Ασφαλιστικό.
Οι διαδηλωτές αμέσως μετά την άφιξή τους στην περιοχή, πραγματοποίησαν δυναμική πορεία προς το σημείο του μπλόκου, με την ατμόσφαιρα να δονείται από συνθήματα όπως: «Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές - Με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές». Συνθήματα που από κοινού φώναζαν εργάτες, μικρομεσαίοι αγρότες, φοιτητές, σπουδαστές, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες κλπ.
Ο Ρίζος Μαρούδας μιλά στη συγκέντρωση στο μπλόκο της Νίκαιας
Υποδεχόμενος την πορεία εκ μέρους του μπλόκου της Νίκαιας, ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση που επιδεικνύουν στον αγώνα τους, κάλεσε σε ενδυνάμωση του κοινού αγώνα, της συμπόρευσης και της συμμαχίας εργατών, αγροτών, ΕΒΕ και πλατιών λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, ενώ απηύθυνε κάλεσμα και για τη σύσκεψη - συγκέντρωση μαζικών φορέων όλης της Θεσσαλίας, αύριο Κυριακή στις 12 μ., στο χώρο του μπλόκου, για την έκφραση αλληλεγγύης και τον παραπέρα συντονισμό του αγώνα.
Από την πλευρά του, ο Τάσος Τσιαπλές πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, χαιρετίζοντας τους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας που έχει γίνει σημείο αναφοράς και διαρκώς ενισχύεται, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στηρίζουν τον αγώνα τους. Πρέπει, συνέχισε, να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη, ενώ κάλεσε σε λαϊκό ξεσηκωμό και συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό.
Μαχητική συγκέντρωση του ΕΚ Λάρισας για το ασφαλιστικό
Νωρίτερα μαχητική συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση έγινε από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Βασίλης Ζιώγκος, μέλος της Γραμματείας Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Χρήστος Καλούσης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Στην ομιλία του ο Χρ. Καλούσης, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Είμαστε ξανά σήμερα εδώ στο δρόμο του αγώνα, για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ και μεγάλου κεφαλαίου, συντονίζοντας τα βήματά μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ που βρίσκονται και αυτοί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Από το βήμα της σημερινής μας συγκέντρωσης, χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Ελλάδα και μετά το τέλος της συγκέντρωσής μας θα μεταβούμε μαζικά με λεωφορεία στο μπλόκο της Νίκαιας. Ο αγώνας τους είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, αφού όπως και η εργατική τάξη έτσι και οι φτωχοί αγρότες βιώνουν την επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η σφοδρότητα της επίθεσης στο Ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο απ' έξω, τους αγγίζει όλους! Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων! Γι' αυτό απαιτείται ενιαίος αγώνας και συμμαχία εργαζομένων - αγροτών - αυτοαπασχολουμένων - νεολαίας.
Η σημερινή μας συγκέντρωση αποτελεί συνέχεια στην κλιμάκωση του αγώνα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Κλιμάκωση που συνεχίζεται με τη μεγάλη γενική πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.