Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

ΚOYBA - ΗΠΑ: «Η επανάσταση δεν εξαγοράζεται» ‒ Παρουσίαση του βιβλίου στις 26 Ιουν. 7μ.μ. ‒ Πρόσκληση σε πιστούς και άπιστους

«Δεν εμπιστεύομαι την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, ούτε κατά διάνοια, ότι απορρίπτω μια ειρηνική επίλυση των διενέξεων που επιφέρουν τον κίνδυνο πολέμου».
Φιντέλ Κάστρο, 26 Γενάρη 2015

ΚOYBA - ΗΠΑ:
«Η επανάσταση δεν εξαγοράζεται»
Μιλούν οι:
Ραούλ Κάστρο, Φιντέλ Κάστρο, Χεράρδο Ερνάντες και Κένια Σεράνο
 Παρασκευή 26 Ιουνίου, 7 μμ
Στο αίθριο της Πρεσβείας της Κούβας
Σοφοκλέους 5, Φιλοθέη  ΧΑΡΤΗΣ
Θα μας τιμήσει  με την παρουσία του ο Πρέσβης της Κούβας, Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες
Σε μια ιστορική νίκη για τον λαό της Κούβας, στις 17 Δεκέμβρη 2014 απελευθερώθηκαν οι 3 από του Πέντε Κουβανούς επαναστάτες που κρατούνταν στις φυλακές των ΗΠΑ. Επίσης η Ουάσιγκτον εξήγγειλε την πρόθεσή της να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Κουβανός Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο στις 28 Γενάρη,
«Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι ξεκάθαροι όταν διευκρινίζουν ότι αλλάζουν τις μεθόδους τους, αλλά όχι τους στόχους της πολιτικής τους. Και επιμένουν να συνεχίζουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις, κάτι που δεν πρόκειται να δεχτούμε.»
Μέσα από τα κείμενα του νέου βιβλίου μιλούν τρεις γενιές αγωνιστών της κομμουνιστικής πρωτοπορίας: η γενιά της επανάστασης, η γενιά των διεθνιστικών αντιαποικιακών αγώνων στην Αφρική και η νεότερη γενιά.
  • Στις ομιλίες και συνεντεύξεις αυτές του 2015 διαφαίνεται καθαρά η σταθερή δέσμευση στα ιδεώδη της ταξικής αλληλεγγύης, του διεθνισμού και του σοσιαλισμού: των πυλώνων της επαναστατικής πορείας της Κούβας από τη νίκη του επαναστατικού αγώνα το 1959 μέχρι σήμερα.
Χάρη στην αποφασιστικότητα του λαού της, η σοσιαλιστική Κούβα έχει καταφέρει να επιβιώνει μέσα στη σημερινή παγκόσμια οικονομική ύφεση, και μάλιστα σε συνθήκες εμπορικού αποκλεισμού. 
  • Έχει καταφέρει να διατηρήσει το υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας και παιδείας της.
  • Εξακολουθεί να προσφέρει διεθνιστική αλληλεγγύη ανά τον κόσμο, όπως στη δοκιμαζόμενη από τον ιό έμπολα Αφρική.
Στις ομιλίες τους οι Κουβανοί τονίζουν την ανάγκη άρσης του οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ – ο οποίος επιβλήθηκε το 1961 με στόχο να πιέσει τον κουβανικό λαό να παραιτηθεί από την εθνική του κυριαρχία και τη σοσιαλιστική του πορεία και παραμένει σε ισχύ.
Το βιβλίο διανέμεται από τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας εξαπατήσει, ούτε να μας ξανακάνει αποικία. [...] Η Κούβα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις ιδέες για τις οποίες ο λαός μας έχει κάνει τις πιο μεγάλες θυσίες
Ραούλ Κάστρο, 11 Απρίλη 2015
«Δεν εμπιστεύομαι την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, ούτε κατά διάνοια, ότι απορρίπτω μια ειρηνική επίλυση των διενέξεων που επιφέρουν τον κίνδυνο πολέμου
Φιντέλ Κάστρο, 26 Γενάρη 2015
«Ύστερα από περισσότερο από μισό αιώνα, αφού ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να απομονώσουν την Κούβα και την επανάστασή της από τον κόσμο [...] ποιος απομονώθηκε; Η Κούβα; Όχι, η αυτοκρατορία απομονώθηκε
Χεράρδο Ερνάντες, 2 Μάη 2015
«Ο αγώνας κατά του αποκλεισμού αποτελεί την κεντρική εκστρατεία που πάντοτε αναπτύσσαμε, όμως σήμερα είναι πιο σημαντική από ποτέ
Κένια Σεράνο, 18 Μάη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.